×
10 filme de dragoste inspirate din povești reale

10 filme de dragoste inspirate din povești reale

Coco Chanel


„Coco Chanel” urmărește copilăria nefericită și prima parte a vieții celebrei creatoare de modă franceze Gabrielle Bonheur Chanel. După moartea mamei lor, surorile Gabrielle și Adrienne sunt abandonate de către tată într-un orfelinat, iar mai târziu sunt forțate să-și câștige singure existența. După ce este cântăreață într-o cafenea pariziană frecventată de către soldați bădărani și cusătoreasă în atelierul unui croitor de provincie, tânăra Gabrielle devine protejata bogatului Etienne Balsan și prietena fostei iubite a acestuia pe nume Emilienne d’Alencon.

Îndrăgostită de atrăgătorul englez Arthur Capel, nonconformistă și rebelă, feministă și încăpățânată, Gabrielle „Coco” Chanel își manifestă talentul de designer vestimentar creând inițial pălării pentru doamnele din Paris și apoi haine simple cu o croială masculină, caracterizate prin stil și eleganță. Având origini modeste și provenind dintr-o familie foarte săracă, această femeie înzestrată cu o personalitate puternică și cu idei inovatoare a reușit să se transforme într-un simbol mondial al succesului și al libertății de expresie artistică.

Filmul este bazat parțial pe lucrarea biografică „L’irreguliere” a autorului Edmonde Charles-Roux.

Miss Potter

În regia lui Chris Noonan şi avându-i în rolurile principale pe laureata Premiului Oscar Renee Zellweger şi Ewan McGregor, Miss Potter este o încântătoare poveste de dragoste, inspirată de viaţa lui Beatrix Potter.

În vârstă de 32 de ani şi fără un iubit, Beatrix Potter locuieşte la Londra cu părinţii săi tiranici, exasperaţi de faptul că fiica lor a respins mai mulţi tineri promiţători, în dorinţa de a face carieră ca autoare de romane pentru copii.
Dar în timp ce copiii din întreaga lume se îndrăgostesc de multiubitele personaje ale lui Beatrix, celebra autoare descoperă că se îndrăgosteşte de editorul său.

Miss Potter este o poveste încântătoare despre eforturile unei femei de a găsi fericirea, iubirea şi acceptarea operei sale artistice.

My Week with Marilyn

Filmul este bazat pe cartea lui Colin Clark despre timpul petrecut de Marilyn la Londra în 1957 pe când filma The Prince and the Showgirl, în regia lui Laurence Olivier. My Week With Marilyn este despre o săptămână din viața lui Marilyn în care scapă de viața din Hollywood și trăiește în stil englezesc alături de Colin Clark, acesta fiind angajat de Olivier să aibă grijă de ea. Regizat de Simon Curtis și produs de David Parfitt, filmul are la origini jurnalul lui Colin Clark și a fost adaptat pentru marile ecrane de către Adrian Hodges (autorul serialul „Primeval”, transmis de BBC).

Bajirao Mastani

Bajirao este unul dintre cele mai mari eroi necunoscuți din istorie; un Maratha Peshwa care a rescris adevărata esență a iubirii și și-a apărat fără teamă regatul, purtând peste 47 de războaie lungi.

Este o poveste epică despre unul dintre cele mai mari războinici ai Indiei și povestea de dragoste a acestuia. O poveste de dragoste ce nu poate fi uitată și care, de-a lungul secolelor, a inspirat națiunea.

Hemingway și Gellhorn

În regia lui Philip Kaufman, Hemingway & Gellhorn este povestea de dragoste dintre scriitorul american Ernest Hemingway (Clive Owen) și Martha Gellhorn (Nicole Kidman), o femeie reporter de război de o faimă aproape egală cu cea a scriitorului, cu scene fierbinți, într-un punct fierbinte al Europei: Spania din perioada războiului civil.

Frida

Începând cu dificila şi complexa ei relaţie cu Diego Rivera, soţul, dar şi mentorul său, şi terminând cu ilicita şi controversata aventură cu Leon Trotsky, sau cu legăturile romantice şi provocatoare pe care le-a avut cu alte femei, Frida Kahlo a trăit o viaţă îndrăzneaţă, prin care a sfidat prejudecăţile, revoluționând arta, politica şi viaţa sexuală. „Frida” descrie viaţă Fridei Kahlo, pe care această a petrecut-o deschis şi fără conflicte alături de Diego Rivera, acest cuplu controversat cucerind, asemenea unei furtuni, lumea artei.

„Frida” este regizat de Julie Taymor, cunoscută pentru „Titus” şi pentru producţiile de pe Broadway „The Lion King” şi „The Green Bird”.

Julie & Julia

Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Dar în 1948, Julia Child nu era decât o americană obișnuită care trăia în Franța. Ajunsese la Paris datorită slujbei soțului ei, iar ea, din cauza firii ei neobosite, dorea să-și găsească o ocupație.

După cincizeci de ani, Julie Powell se află într-un impas. Pentru că se apropie de 30 de ani, trăiește în Queens și lucrează într-un mediu cenușiu, în timp ce prietenele ei obțin succese uluitoare, ea se hotărăște să urmeze un plan care să-i valorifice toate energiile. Julie decide ca într-un an să încerce toate cele 524 de rețete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of French Cooking (pe care Child o scrisese împreună cu Louise Bertholle și Simone Beck) – și să scrie pe blog despre experiențele ei culinare.

Regizoarea, scenarista și producătoarea Nora Ephron combină cu iscusință cele două povești adevărate într-o comedie care demonstrează că atunci când folosești proporțiile potrivite de pasiune, obsesie și unt, poți să-ți schimbi viața și să-ți împlinești visul.

Freeheld: Dragoste și justiție

Locotenentul de poliție din New Jersey Laurel Hester și partenera ei legală, Stacie Andree, luptă împreună pentru ca dreptul de pensie al celei dintâi să-i fie recunoscut și celei din urmă după ce Laurel este diagnosticată cu cancer în stadiu terminal.

Die Weisse Massai

Atunci când pune pentru prima dată piciorul pe pământ african, Corinne Hofmann nu bănuieşte că viaţa ei va lua o turnură decisivă. Venită în Kenya pentru a-şi petrece concediul, Corinne descoperă la vârsta de 27 de ani o dimensiune cu totul nouă a dragostei.

Este suficientă privirea pătrunzătoare a războinicului-masai Lketinga, pentru ca ea să renunţe, împotriva oricărei raţiuni, la viaţa ei din Elveţia: la prietenul ei, la cultura sa, la afacerile profitabile. În câteva luni, Corinne îşi desprinde ancorele din Europa, pentru a se aventura într-o lume nouă. Se mută în mijlocul sălbăticiei, în patria tribului Samburu, lângă marea ei dragoste africană, unde cunoaşte atât „raiul”, cât şi „iadul”.

Trăieşte ani plini de aventură, ani de dragoste, dar şi de renunţări şi probleme fără sfârşit: o comunicare anevoioasă, un mod de viaţă neobişnuit şi o ierarhie socială cu totul alta.

Bolile care îi ameninţă viaţă, foametea, comportamentul lui Lketinga dominat de o gelozie exagerată şi conflictele culturale, care nu mai puteau fi mascate, fac din ce în ce mai mult imposibilă viaţa de cuplu a celor doi.

Mar adentro – Marea dinlăuntru

Ramon este paralizat la pat de 30 de ani, fiind îngrijit de familia sa. Fereastra camerei sale este singura fereastră către lume, căutând marea pe care a navigat de atâtea ori, marea unde el a suferit accidentul care i-a curmat tinerețea. De atunci, singura lui dorință a fost să-și ducă viața la un sfârșit demn.

Lumea lui este tulburată de apariția a două femei: Julia, avocata care îl susține în lupta cu autoritățile pentru a-și sfârși viața și Rosa, o femeie din același sat, care încearcă să îl convingă ca viața merită totuși trăită. Amândouă femeile sunt copleșite de personalitatea captivantă a lui Ramon, fiind forțate să își pună întrebări asupra principiilor care le-au guvernat existența.

Ramon știe că numai persoana care îl iubește cu adevărat îl va ajuta să întreprindă ultima sa călătorie.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.