×
10 moduri de a înțelege caracterul unei femei fără a-i pune nici o întrebare

10 moduri de a înțelege caracterul unei femei fără a-i pune nici o întrebare

Se spune că orice fată este ”terra incognita” și niciun bărbat de pe pământ nu o poate înțelege. Într-adevăr, natura feminină este plină de mistere și contradicții, dar un bărbat atent poate înțelege fără cuvinte inutile ce fel de fată este în fața lui. Crede-mă, pentru asta nu este deloc necesar să ai abilitățile lui Mel Gibson din comedia „Ce vor femeile” și îți vom arăta cum să o faci. psihologiarelatiilor.ro te invită să arunci o privire mai atentă la prietena ta: comportamentul ei, obiceiurile și chiar micile slăbiciuni, pentru că acestea spun foarte multe despre fată. Și la final, vei găsi un studiu interesant despre modul în care figura unei femei este asociată cu personajul ei.

1. Care sunt valorile ei de viață?

Valorile de viață ale oricărei persoane pot fi numite busole interne, prin care ne verificăm drumul în viață. Pentru ce trăiește prietena ta, la ce aspiră, cum își stabilește prioritățile?

Ar prefera să-și petreacă seara cu prietenii la un pahar de martini sau să meargă la un film cu tine? Să cumpere o canapea nouă sau să meargă într-o altă țară pentru weekend? Viitorul tău va depinde de deciziile pe care le face acum. Judecă nu după cuvinte, ci prin fapte și vei vedea ce fel de fată este lângă tine.

Nu-i nimic dacă ideile voastre despre viață nu coincid. Dar dacă prietena ta visează să facă o carieră de diplomat și să călătorească în întreaga lume, iar tu planifici să construiești o casă confortabilă și să ai vreo doi copii imediat după nuntă, atunci trebuie fii pregătit să faci compromisuri într-o astfel de relație.

2. Îi place să planifice totul sau preferă spontaneitatea?

Imaginează-ți cum petrece prietena ta una din zilele ei libere. Planifică în avans, ce va face sau va lăsa totul la voia întâmplării? Își schimbă cu ușurință programul sau respectă un plan strict, care este bine stabilit din timp?

Dacă nu știi niciodată la ce să te aștepți de la iubita ta, aceasta va aduce o mulțime de culori strălucitoare și spontaneitate în viața ta. Dar, pe de altă parte, pentru a trăi numai în această zi este foarte ușor, și cu o fată care de 5 ori pe zi își schimbă decizia, calm și sigur că nu va fi. Dar dacă prietena ta este un adversar categoric pentru tot felul de aventuri, acest lucru nu spune deloc că este plictisitoare și previzibilă. Această fată vrea doar să trăiască după reguli clare. Și totuși, te sfătuim să adaugi surprize plăcute în viața ei, deoarece oamenii de știință americani au dovedit: plăcerea unei vacanțe spontane este mai mare decât cea planificată.

3. Cum reacționează la evenimentele neplăcute?

Viața este un tobogan distractiv: urcările amețitoare dau loc vârfurilor abrupte și căderilor periculoase. Niciunul dintre noi nu este ferit de probleme și necazuri, dar cum reacționează prietena ta la ele?

Amy L. Eva, psiholog la Universitatea California din Berkeley, spune că situațiile stresante sunt o oportunitate de a învăța din propria experiență, de a ne mobiliza forța interioară și de a ne crește motivația de a merge mai departe. Aici, în primul rând, este important să înțelegi: ce consideră prietena ta o problemă reală? O săgeată pe o pereche de ciorapi scumpi, o omletă care a ars, mustrarea din partea șefului sau inundațiile din țara vecină? Și ce o ajută să facă față provocărilor? Poate doar să ridice din umeri, să plângă, să strice vasele, să se plângă prietenilor ei, să deschidă o sticlă de vin, să facă o isterie, să plece de acasă. Cu toții ne ocupăm de stres în felul nostru, dar chiar dacă o unghie ruptă o conduce într-o stare de furie, atunci acesta este un semnal alarmant.

4. Care este relația ei cu familia?

John Northman, psiholog de la Buffalo, spune că relațiile puternice și de încredere în familie contribuie la fericirea, sănătatea mentală și chiar la sănătatea fizică. Și este foarte important ca fiecare dintre membrii familiei să contribuie la dezvoltarea unor astfel de relații, să fie sprijin pentru alții și să poată trata cu înțelegere tradițiile și obiceiurile rudelor sale.

Fii atent la cât de caldă este relația dintre fată cu familia și prietenii ei. Dacă prietena ta își respectă părinții, nu este nepoliticoasă cu ei, ascultă sfaturile lor și este întotdeauna gata să îi ajute, acesta este un semn foarte bun. Aceasta înseamnă că ea te va trata cu aceeași tandrețe și atenție.

Dacă prietena ta vorbește prost despre cei dragi, bârfește despre prieteni și este întotdeauna gata să spună câteva povești neplăcute despre rude, atunci nu există garanții că, mai devreme sau mai târziu, nu va spune la fel și despre tine.

5. Și cum se comportă cu alte persoane?

Un punct foarte important care caracterizează o fată este atitudinea ei față de ceilalți oameni. O tratează pe chelnerița din cafenea de sus în jos precum o regină, sau este amabilă și prietenoasă? Își permite să fie nepoliticoasă și să răspundă în mod urât vânzătorului din magazin sau rămâne prietenoasă? Dacă este împinsă accidental pe stradă, va face un scandal?

Louise Deacon în cartea ei, Psihologia diamantelor. Cum să ne înțelegem pe noi înșine și pe alți oameni ”notează că îi tratăm pe ceilalți mult mai strict decât pe noi înșine și adesea tindem să explicăm eșecurile noastre sub influența circumstanțelor, dar atribuim greșelile altora la calitățile lor personale. Dar este suficient să te pui în locul altuia și să încerci să-l tratezi așa cum ai vrea să fii tratat într-o astfel de situație.

Trebuie să-i respectăm pe ceilalți indiferent de statutul lor în societate. Dacă prietena ta își permite să discute despre alți oameni și să râdă de deficiențele lor, asta înseamnă doar că într-un moment dificil este puțin probabil să vină în ajutor.

6. Cum își petrece timpul liber?

Imaginează-ți: prietena ta a avut o seară liberă, dar tu nu ești alături. Ce va face ea? Va merge la o petrecere nesăbuită și va petrece până în zori? Se va așeza confortabil pe canapea, înconjurată de dulciuri și noul sezon al serialului preferat? Sau v-a merge la o plimbare în cel mai apropiat parc?

Frédéric Beigbeder scrie în romanul său ”99 de franci” că toată lumea are nevoie de un hobby. Modul în care prietena ta își petrece timpul liber vorbește mult despre viziunea despre lume, caracterul și obiceiurile ei. Ești gata să-i împărtășești Hobby-urile ei? Îți place acest mod de viață sau subconștient îți imaginezi deja cum vei încerca să o „reeduci”?

Dacă îți place modul în care iubita ta se relaxează și ești fericit să-i ții companie, acesta este un mare avantaj pentru o relație. Și dacă ea îți împărtășește interesele, cu siguranță nu te vei plictisi niciodată.

7. Cât de emoțională este?

Da, fetele sunt adesea mult mai emoționante decât bărbații. Dar cât de puternic controlează sentimentele caracterul și comportamentul iubitei tale? Dacă în timp ce vizionați ”Titanic„ pe fața ei nu a curs o lacrimă, există o suspiciune că te întâlnești cu un robot.

Dar se întâmplă, de asemenea, că orice detaliu poate impresiona o fată. Și bine, dacă a plâns când a văzut un pisoi fără adăpost pe stradă, sau dacă prima frunză galbenă de toamnă de pe copac a condus-o într-o stare de depresie, pentru că „viața este atât de scurtă”, este un motiv să te întrebi: ești gata pentru astfel de schimbare a dispoziției ei?

Nu toate și nu întotdeauna ar trebui să fie atribuite hormonilor feminini. A fi impresionabil este destul de normal, dar transformarea fiecărui eveniment din viață într-o performanță este deja prea mult.

8. Cât timp își dedică aspectului său?

Știm cu toții adevărul principal că bărbații iubesc cu ochii. Unele fete percep această frază prea literal și de aceea toate forțele, finanțele și resursele investesc în aspectul său.

Bărbaților le plac fetele frumoase și bine îngrijite, dar ești gata să aștepți 2 ore în fiecare dimineață până când prietena ta iese din baie? Sindromul Dorian Gray afectează astăzi un număr destul de mare de oameni, iar acest lucru se datorează cultului tinereții și frumuseții veșnice, pe care publicitatea ne impune ca fiind cea mai importantă valoare din viață. O obsesie pentru aspectul tău indică adesea îndoială în sine, deci complimentele pentru prietena ta în acest caz, sunt pur și simplu necesare.

Există o altă extremă: ți se pare că uneori prietena ta uită chiar să se privească în oglindă înainte de a ieși din casă. Poate că viața ei are priorități complet diferite.

9. Cât de inteligentă și educată este?

Despre ce vorbești cel mai des cu prietena ta? O inviți cu îndrăzneală în compania prietenilor tăi sau ți-e teamă că ar putea spune ceva stupid? Desigur, iubita ta nu este obligată să aibă câteva studii academice, să înțeleagă în carburatoare, să știe numele tuturor jucătorilor din Real și să modeleze cubul Rubik în 2 minute, dar întotdeauna este ceva de discutat cu o fată inteligentă și educată. Și, după cum arată studiile recente, pe primul loc într-o relație nu este numărul de răspunsuri corecte pentru testul IQ, ci inteligența emoțională – capacitatea fetei de a te înțelege, sentimentele și dorințele tale, precum și de a-și gestiona emoțiile.

Prin urmare, dacă trebuie să cauți frenetic un subiect de conversație în speranța de a încheia monologul ei despre extensiile de gene, dietele la modă și noua coafură a lui Justin Bieber, acesta este un semnal foarte alarmant.

 

10. Ce o inspiră?

Hobby-urile și interesele sunt o parte din „eu”, o continuare a personalității noastre și o componentă foarte importantă a unei vieți fericite. Profesorul Manfred Kets de Vries (Manfred F.R. Kets de Vries) în cartea sa „Ecuația fericirii” scrie că anume hobby-ul unei persoane îi permite să folosească acele părți ale creierului și acele abilități care nu sunt folosite în timpul muncii.

Cu o persoană care are o ocupație pe plac, este întotdeauna mult mai interesant și este mai ușor să găsești o limbă comună. Oamenii pasionați sunt capabili să inspire și pe alții.

De ce este interesată prietena ta? Poate că îi place să tricoteze sau să citească romane istorice, merge la dansuri latino-americane sau coace în mod special plăcinte cu mere. Dacă prietena ta are o astfel de pasiune, de la care ochii ei strălucesc, felicitări, ai găsit o personalitate armonioasă.

Bonus: uită-te la talia ei

 

Antropologul Elizabeth Cashdan a studiat diferite tipuri de figuri din 30 de populații diferite și a ajuns la concluzia că caracterul aproape a oricărei femei poate fi determinat de figura ei, sau mai bine zis, de talia ei. După cum s-a dovedit, cu cât talia femeii este mai mare, cu atât personajul este mai puternic.

Elizabeth Cashdan recomandă bărbaților romantici care visează la o parteneră blândă și fragilă, să atragă atenția la fetele cu o talie îngustă și pronunțată. Și invers, dacă un bărbat apreciază determinarea și independența și caută o iubită credincioasă și puternică, trebuie să acorde atenție fetelor cu talie mai mare

Internetul este plin de teste cu privire la modul de a afla caracterul unei fete prin mersul ei, geanta de mână, coafura și chiar dimensiunea sânilor ei. Dar, de fapt, totul este mult mai simplu: este necesar doar un pic de înțelepciune, observație și atenție asupra femeii.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.