×
10 „motive” ascunse în inconștient care te împiedică să ai o relație

10 „motive” ascunse în inconștient care te împiedică să ai o relație

EL ESTE MAI BUN DECÂT MINE

Multe persoane își aduc partenerul pe podium. Iar mintea noastră iubește totul special. Când percepem o altă persoană ca fiind o persoană specială, ne excludem din ecuația relațiilor. Se crează o inegalitate și o presiune uriașă asupra partenerului.

NU SUNT DESTUL DE BUNĂ PENTRU EL

Această convingere ne face să ne îndoim mereu pe noi înșine și pe valorile noastre. Crezi că ceva e în neregulă cu tine, ți-e teamă că toată lumea crede asta. Și începi să te prefaci că arăți mai bine decât eștiîn opinia voastră.

EL MĂ ÎNȘEALĂ

O teamă comună în multe feluri. Desigur, trăim într-un moment în care este foarte ușor să fii înșelată, iar mulți fac. Dacă cineva te înșeală, e un semn de lipsă de respect. Dar nu trebuie să-ți ceri scuze pentru că ți-ai pus standarde înalte și vrei să găsești pe cineva care să te trateze cu demnitate. Dar nu trebuie să trăiești în teamă constantă, pentru că așa dai putere la îndoieli. Și numai tu vei suferi.

NU POT AVEA ÎNCREDERE ÎN EL

Mulți oameni se confruntă cu trădarea. După asta, vor să-și protejeze inima. Încercând să facem acest lucru, o închidem. Însă fără încredere, nu poți construi o relație. Dacă nu poți avea încredere într-o persoană, atunci acesta nu este cel mai bun candidat pentru o relație de durată. Dar dacă e vorba de teama de a avea încredere,  pentru că o persoană te poate trăda, înțelege asta, cere-i să fie răbdător și să ți se deschidă în fiecare zi tot mai mult.

 

TREBUIE SĂ MĂ SCHIMB PENTRU A-I FI PE POTRIVĂ

Dacă sunteți deja împreună, crede-mă că te-a iubit pentru cine ești. Dacă vrei doar să-l atragi, atunci cea mai bună cale este să fii tu însuți. Orice mască pe care o porți va fi în cele din urmă dată jos. Dacă te schimbi, fă-o doar pentru tine. Când te adaptezi prea mult după ceilalți, ei nu te mai respectă, deoarece ei cred că poți fi manipulată.

ORICUM MĂ VA PĂRĂSI

Multe femei se tem să fie abandonate. Dar când ne este teamă că partenerul nostru va pleca, nu ne deschidem cu adevărat în fața lui. Ne protejăm cât mai mult inimile, astfel încât să nu fim rănite. Și, desigur, el va pleca dacă nu ne vom deschide.

NU ÎI SUNT PE POTRIVĂ

În relații trebuie să existe egalitate, altfel unul se va considera superior celuilalt, iar celălalt va simți dispreț. Uneori, relația preia dinamica copilului-părinte, când un partener îl educă pe celălalt.  În orice caz, acest lucru nu duce la nimic bun.

NU AM ÎNCREDERE ÎN DECIZIILE MELE 

Când nu avem încredere în deciziile noastre, căutăm sfatul altora. Putem solicita în mod constant aprobarea unui partener și permisiunea acestuia pentru ceva. Aceasta este din nou inegalitate.

VIAȚA ERA MAI UȘOARĂ CÂND ERAM SINGURĂ 

Când suntem singure, visăm la o relație. Când suntem într-o relație, uneori ne gândim cât de bine este să fim singure. Da, relația necesită răbdare și efort. Și ea este o mare oglindă, care ne arată ce trebuie schimbat și îmbunătățit în noi înșine. Cel puțin pentru asta merită să fii recunoscătoare partenerului.

ÎMI VOI PIERDE INDIVIDUALITATEA

Multe femei tind să-și uite prietenii și hobby-urile atunci când încep să construiască relații. Dacă îți este frică de asta, atunci aceasta este doar un motiv pentru a scrie o listă a priorităților tale și să nu uiți de ea în timpul relației.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.