×
10 sfaturi care îți vor revoluționa viața sexuală

10 sfaturi care îți vor revoluționa viața sexuală

La 20 de ani nu am avut o viaţă intimă minunată şi eram prea ruşinoasă pentru a discuta despre asta cu prietenul meu. Când am împlinit 30 de ani, am abordat acest subiect şi am găsit soluţii care mi-au rezolvat odată şi pentru totdeauna această problemă. Iată-le:

Atitudinea faţă de sex

Trebuie să înţelegi definiţia relaţiilor intime – e o activitate care se practică pentru plăcere, iar plăcerea se măsoară în funcţie de punctul culminant atins – orgasmul. Atunci când scopul este atins, misiunea ta este îndeplinită, atâta timp până când vei decide să o faci din nou.

Într-o asemenea abordare, actul intim este orientat spre obţinerea plăcerii şi tot ce facem ne ajută să ne îndeplinim scopul şi, în acelaşi timp, vrem să ne ajutăm partenerul să primească aceeaşi satisfacţie. Toate acţiunile trebuie să fie super-fierbinți, super-apte, super-stimulative și, dacă scopul nu a fost atins, dintr-un motiv sau altul (pentru noi sau pentru un partener), ambii ne simțim dezamăgiți.

Atunci când dezamăgirea se repetă, credem că nu suntem destul de buni şi gândim că problema e în noi. Femeile sunt cele care de cele mai multe ori au probleme în atingerea punctului culminat şi din această cauză treptat îşi pierd interesul pentru intimitate cu partenerul lor.

Bărbaţii, la rândul lor, simt o nelinişte atunci când nu pot să-şi aducă femeile pe culmile plăcerii, iar acest fapt duce la pierderea interesului de a se cupla cu partenera lor.

Atitudinea revoluţionară faţă de actul intim, care a influenţat viaţa mea, este total diferită de atitudinea comună.

Abordarea conştientă a relaţiei intime

Aici trebuie să acordăm atenţie nu importanţei sau scopului de a obţine plăcere, ci a ceea ce se întâmplă între noi, ca fiinţe în timpul intimităţii – înţelegerea sentimentelor, emoţiilor şi simţurilor pe care le trăim în timpul actului.

Observăm excitaţia atunci când apare şi când dispare. Observăm cu reacţionează corpul nostru atunci când suntem atinşi într-un fel sau altul. Observăm ce emoţii trăim în timpul actului. Observăm ceea ce se întâmplă în timpul actului.

Cu o asemenea abordare, actul intim va fi mai fierbinte, mai intens şi mai pasional. Când sexul este practicat conştient, totul este permis şi totul este observat. Asta aduce satisfacţie. Pentru că nu este un scop anume care trebuie atins intenţionat, pentru că acesta este oricum atins.

Adevărata plăcere apare datorită conexiunii profunde dintre tine şi partenerul tău. Împreună înţelegeţi tot ce se întâmplă.

Câteva metode de a avea un act intim conştient:

  1. Pentru început, creaţi o atmosferă calmă.
  2. Fiţi lucizi şi deschişi.
  3. Nu vă grăbiţi. Încet şi atent atingeţi-vă unul pe celălalt, respirând încet. Nu grăbiţi preludiul, acţiunile.
  4. Încercaţi să observaţi micile senzaţii pe care le trăieşti, toate emoţiile şi sentimentele care încep să apară. Poţi să-i mărturiseşti partenerului tău câteva dintre aceste senzaţii, emoţii şi sentimente.
  5. Lasă lumina aprinsă. Lasă destulă lumină care să-ţi permită să priveşti cu dragoste în ochii partenerului tău. O privire care să emane frumuseţe şi să exprime mulţumire.
  6. Vorbeşte cu partenerul tău. Permite-i lui să ştie ce gândeşti, ce simţi şi ce trăieşti. Permite-ţi orice fel de senzaţii, orice emoţii şi reacţii.
  7. Evită conştient gesturile care excită pest măsură, grăbesc procesul şi neliniştesc: bărbaţii nu trebuie să forţeze penetrarea, iar femeile să nu-şi mişte rapid şoldurile.
  8. Pentru femei: observă cum se contractă muşchii vaginului atunci când are loc penetrarea şi relaxează-te cât mai mult posibil.
  9. Pentru bărbaţi: nu-ţi fie frică să o penetrezi încet. Acţiunea poate fi de durată şi super-plăcută (încet, sensibilă, fantastică).
  10. Cel mai important este să reţineţi că nu există un „scop final”. Nu tinde spre culmi, pur şi simplu joacă, observă şi experimentează sentimentul plăcerii.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.