×
11 moduri de a inspira partenerul să te iubească și mai mult

11 moduri de a inspira partenerul să te iubească și mai mult

Să te îndrăgostești e ușor. Însă să rămâi îndrăgostit necesită puțină muncă. Desigur, este important să nu forțezi o relație și să nu demonstrezi prea multă presiune asupra partenerului tău. Dar dacă sunteți împreună timp îndelungat, atunci înțelegeți probabil că din când în când este necesar să mențineți scânteia care a apărut odată între voi.

În orice relație vine o etapă în care partenerii se relaxează prea mult și încep să se perceapă reciproc ca o chestiune de curs. Dar, în același timp, uitați să faceți acele mici lucruri plăcute care vă fac pe amândoi să zâmbiți.
Sau nu reușiți să arătați cum vă apreciați unul pe altul.

Potrivit lui Judy Ford, psihoterapeut, consilier și autor al „Every Day Love: The Delicate Art of Caring for Each Other”.

„Exact în momentele de neliniște și supărare realizezi cine ești și ce înseamnă să iubești cu adevărat.

Este ușor să fii atent și iubitor față de partenerul tău atunci când ești înconjurat de o atmosferă romantică, când buzunarul tău se rupe de bani atunci când arăți și te simți minunat.

Dar când unul dintre voi este înnebunit, epuizat, copleșit și distras, devine mai complicat să-și exprime dragostea. ”

Într-adevăr, relațiile armonioase necesită multă muncă și trebuie să depuneți eforturi conștiente pentru a vă menține dragostea unul față de celălalt.

Vestea bună este că nu trebuie să faci lucruri mărețe pentru ca partenerul tău să se îndrăgostească și mai mult de tine. Mai jos vom vorbi despre 11 lucruri simple care ajută la întărirea relației.

1. Arată în fiecare zi cât de mult îți prețuiești partenerul.

V-ați obișnuit unul cu celălalt. Aceasta înseamnă că nici nu te gândești la faptul că partenerul tău depune eforturi conștiente pentru a te face să te simți bine și confortabil. Dar încearcă să rămâi recunoscător pentru aceste lucruri mici. Exprimă-ți întotdeauna aprecierea atunci când cealaltă jumătate își cheltuie toată puterea rămasă după o zi de muncă pentru a-ți găti cina sau când îți cumpără dulciurile preferate. Pentru tine, aceasta poate fi un simplu fleac, dar partenerul tău va observa și aprecia în mod sigur „mulțumirea” ta sau un sărut plin de recunoștință. Și acest lucru îi va permite să simtă că el este cu adevărat iubit.

2. Lasă-l să-și trăiască viața.

Doar pentru că sunteți un cuplu nu înseamnă că trebuie să fiți alături în fiecare secundă. Trebuie să vă amintiți că fiecare din voi are propria viață. Aveți propriile cariere, obiective, viața socială și interese. Și e absolut normal să ne dăm unul altuia spațiu. Să-i oferi partenerului tău timp să se relaxeze, să facă ce-i place, sau să-și petreacă timpul cu prietenii și familia.

3. Fă tu ceea ce nu-i place să facă partenerului tău.

Acesta este un gest mic, dar nu ai idee cât de mult îl va aprecia. Cel mai probabil știi ce lucruri nu-i place să facă cel mai mult. Așadar, oferă-te să faci unul dintre aceste lucruri pentru el.

4. Închide telefonul atunci când sunteți împreună.

Nimic nu este mai enervant decât încercarea de a vorbi cu cineva care se uită constant la telefon. Nu numai că este iritant, dar este extrem de lipsit de respect față de partener.

Ar fi frumos să stabiliți o regulă „fără telefon” pentru acele momente în care mergeți împreună la cină sau când vizionați împreună serialele preferate acasă. Rămâi conectat cu partenerul tău, nu cu smartphone-ul.

5. Nu-i cere să renunțe la lucrurile care contează pentru el.

Dacă iubești cu adevărat pe cineva, nu-i cere să renunțe la ceea ce iubește pentru tine. Nu-i cere niciodată partenerului să aleagă între tine și hobby-ul său. Îți va purta pică pentru asta. Ultimatumuri ca acesta pot chiar să-ți afecteze relația.

În schimb, susține-l. Nu-l face să se simtă vinovat de faptul că, din cauza hobby-urilor sale, nu ți-a acordat suficient  timp. Dimpotrivă, înveselește-l, spune-i că fiecare persoană trebuie să aibă un hobby. Cu siguranță te va aprecia pentru asta.

6. Învață să folosești argumentele ca o persoană matură, adecvată.

Nimeni nu va dori să continue să construiască relații cu persoana care îi place să se certe dramatic și în același timp aruncă cu acuzații și insulte nechibzuite. Dacă vrei ca partenerul tău să te asculte și să te respecte, trebuie să te descurci cu certurile și neînțelegerile ca un adult. Te va aprecia mai mult ca partener. Și este bine și pentru relația voastră.

7. Lasă-l să se descarce din când în când.

Uneori partenerul tău vrea să se descarce. Poate că a avut o zi oribilă la locul de muncă, sau este frustrat de ceva. Sau poate că a descoperit o idee nouă de care este pasionat. Găsește timp să-l asculți. Fii un loc de confort pentru el.  El, probabil, face același lucru pentru tine. Așa că nu uita să-i întorci favorul.

8. Totul depinde de lucrurile mici.

Nu trebuie să cumperi cele mai mari și mai scumpe cadouri pentru partenerul tău. Într-adevăr, el va aprecia mai mult dacă îi oferi ceva intim și personal. Uneori, chiar apariția la locul de muncă cu cafeaua lui preferată în mână îl poate face să zâmbească săptămâni întregi. Într-adevăr, totul depinde de detaliile mici. Nu uita de lucrurile mărunte care îi încălzesc inima și încearcă să le atașezi de toate lucrurile pe care i le oferi. Acest lucru face ca toate darurile tale să fie mai memorabile și mai semnificative.

9. Nu uita să-ți faci timp pentru el, oricât de încărcat este programul tău.

Uneori viața devine atât de agitată încât ne doboară toate planurile. Și partenerii noștri suferă de asta, în primul rând. Dar e important să vă asigurați că aveți timp unul pentru celălalt. Și în astfel de momente este important să vă asigurați că, în ciuda tuturor treburilor voastre, ați mai lăsat timp pentru persoana iubită, fie pentru a lua cina împreună, sau pentru a merge împreună la culcare. Acest lucru vă va permite să fiți siguri că stabiliți corect prioritățile de viață.

10. Surprinde partenerul cu gesturi frumoase.

Tuturor le place să fie surprinși cu un gest frumos. Chiar dacă este doar un apel telefonic pentru a întreba: „Cum te simți?” Nu trebuie să fie o surpriză mare sau grandioasă. Invită-ți partenerul să ia un picnic în parcul orașului sau surprinde-l de ziua de naștere cu un  cadou mai intim.  Astfel de surprize plăcute permit partenerului să se asigure că este iubit.

11. Fii echipa lui de sprijin.
Cel mai bun partener este cel care, printre altele, este și cel mai bun prieten. Fii aproape de persoana iubită în perioade bune și rele. Fii trist când eșuează și bucură-te de el când reușește. Devină fanul lui personal, fii spatele lui, pe care se poate sprijini mereu. Nu există dragoste mai profundă și mai autentică decât acele relații în care partenerii se țin reciproc strâns de mână.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.