×
3 factori care distrug încrederea în orice tip de relație

3 factori care distrug încrederea în orice tip de relație

Înșelarea nu este unica metodă de trădare care poate distruge o relație. Există și alți factori sensibili care distrug o relație și pot rupe încrederea între parteneri.

Nu este un secret că o relație are întotdeauna nevoie de multă muncă. Practic, trebuie să lupți permanent pentru iubire. Altfel vei percepe relația care ceva „ce trebuie”. Probabil îți înșeli partenerul într-un anumit fel, însă ignori acest lucru pentru că nu îl înșeli fizic și e bine. Gândești greșit.

Trădarea are loc atunci când există minim una din două condiții: când ceva se ascunde sau este prezentă minciuna, sau când există o relație emoțională cu o altă persoană.

1. Trădarea emoțională 

Trădarea nu întotdeauna are formă fizică. Nu este neapărat să faci sex cu cineva pentru ați înșela partenerul. Nu trebuie nici măcar să te săruți cu altcineva pentru a fi trădător. Există termenul trădare emoțională. Chiar și simplul fapt că ai sentimente puternice față de altă persoană este o trădare.

 

Când ești într-o relație, întotdeauna vor exista ispite. Însă într-o relație puternică, partenerii învață să le facă față. Întotdeauna ai o alegere: te lași pradă ispitei sau te protejezi de izbucnirile emoționale.

2. Iubire condiționată 

Iubirea condiționată nu este reală și, la fel, este o formă de trădare. Pentru că iubirea condiționată este manipulatoare. De fapt, îți manipulezi partenerul, obligându-l să se comporte într-un anumit fel, pentru a primi iubirea ta. Însă într-o iubire adevărată nu poate fi vorba de condiții. Partenerul tău trebuie să se simtă iubit, indiferent de circumstanțe. Iubirea voastră trebuie să fie sinceră și fără îndoieli.

3. Excluderea emoțională 

Să te excluzi dintr-o relație pentru că a devenit puțin incomodă – este o altă formă de trădare. Când te afli într-o relație puternică, rămâi în ea indiferent de problemele cu care vă confruntați. Poate partenerul tău trece printr-o perioadă dificilă și pentru el contează enorm ca tu să îi fii alături. Mai mult decât atât, trebuie să fii gata să lupți pentru iubirea voastră chiar dacă toată lumea este împotriva voastră. Când te excluzi dintr-o situație doar pentru că îți este frică, îți lași partenerul singur.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.