×
30 de lucruri pe care le-am realizat la vârsta de 30 de ani

30 de lucruri pe care le-am realizat la vârsta de 30 de ani

Reguli simple de viață, pe care mulți le uită.

Cu câteva zile înainte de aniversarea mea, am decis să scriu o postare pe Twitter pentru a nu uita propriile reguli care mă fac mai fericită.

1. Nu poți sta acolo unde te simți rău.

Este vorba despre oameni, despre muncă, despre orașe, despre totul. Dacă stai acolo unde te simți inconfortabil, te sinucizi, și nu e absolut nimic bun în asta. Mulți cred că singura modalitate de a te face bine este să pleci de acolo unde te simți rău.

2. Fiecare își cultivă grădina

Autorul acestei fraze a înțeles-o cu totul diferit decât mine. Pentru mine, înseamnă: „scoate-ți nasul din treburile și viețile altora și caută-ți  de treaba.” Efectul este cu adevărat uimitor.

3. Cel mai bun prieten al tău astăzi și pentru totdeauna ești tu

Toți ceilalți-prieteni, soți, soții, părinți — nu vor putea fi cu tine pentru totdeauna, chiar dacă vor asta (și vor dori nu chiar toți). Dacă înveți să te faci cald și bine singur, va fi mai ușor să trăiești.

4. Într-o zi, va apărea o persoană care va fi gata să plătească pentru hobby-ul tău ciudat

Da, este greu de crezut. Nu, nu știu cum funcționează și despre ce fel de hobby este vorba.

5. Expresia „nimeni nu-ți datorează nimic” are o consecință

Dacă nimeni nu-ți datorează nimic, nici tu nu datorezi nimic. Mai ales un mare „nimic” nu datorezi celor de la care auzi această frază.

6. A spune cuiva despre planurile tale înseamnă a le condamna la un eșec mare și epic

Lăsă oamenii să fie foarte surprinși de rezultate, nu de planurile de anvergură.

7. Făcut mai bine decât perfect

Mai bine fă-o acum, dar rău decât perfect și niciodată.

8. Meriți tot ce e mai bun

Mai ales dacă ai deja tot ce e mai bun. Da, da, mă refer la carnete scumpe, în care este păcat să scrii, haine bune, pe care este păcat să le porți în viața de zi cu zi, și asta e tot. Poți să beai ceai din setul de vase din servant, trebuie și este foarte cool de fapt.

9. Trebuie să ierți oamenii

Astfel, se eliberează o mulțime de timp, efort și energie. Dar iertarea nu este egal cu a uita tot ce ți-a făcut persoana și de al lăsa să se urce în cap.

10. Oamenii nu sunt telepați

Nimeni nu va înțelege opiniile tale triste, suspinele multi-sociale, postările de pe rețelele sociale sau povestirile complicate. Vrei o comunicare productivă-învață să vorbești cuvinte (da, de asemenea, mă întristează foarte mult acest fapt).

11. Îngrijorându-te de rău, te privezi de momente fericite

În loc să te gândești la personalități neplăcute, gândește-te cum să te faci fericită. Aceasta nu va funcționa întotdeauna, dar …

12. Oamenii nu sunt împărțiți în oameni de dreapta și de stânga, nu în naturali și non-naturali, ci în buni și nu prea buni.

Nu exclud și nu neg celelalte clasificări, dar aceasta pentru mine rămâne principala pentru moment.

13. Cea mai bună investiție este în tine.

Chiar dacă vorbim despre eclere. Dar cu tot felul de lucruri precum sănătatea sau educația, de asemenea, funcționează.

14. Mediul ar trebui să fie inspirat

Este vorba despre filme, oameni, ordine, muncă-totul. Iar pentru a începe este necesar să scapi de deprimant.

15. Ai mult mai puțin timp decât crezi.

Ceea ce aștepți, sau, dimpotrivă, ceea ce încercă dureros să întârzie, va veni mai repede decât pare. Fii pregătit.

16. Momentul perfect nu va veni niciodată

Momentul în care vei afla totul despre situația în care te afli va veni imediat după momentul perfect. Obișnuiește-te să acționezi în condiții de incertitudine parțială.

17. Trebuie să-ți stabilești limitele

Oamenii nu îți vor respecta limitele până când nu ești gata să le marchezi și, dacă este necesar, să le protejezi. Vezi punctul despre telepatie: foarte puțini oameni în jur știu unde se află aceste frontiere. Încearcă să le spui despre asta.

18. Nimănui nu îi pasă dacă ai sau nu diploma roșie 

Nimănui  nu-i pasă de medalia școlară (în cazul meu, cea de argint), cu excepția biroului de admitere.

19. Una dintre cele mai neprețuite lucruri din lume – sănătatea mentală și fizică.

Diplomele și certificatele nu vor fi utile pentru o persoană care a înnebunit dar fericit și de succes poți fi și fără ele.

20. Rudenie de sânge, uneori, înseamnă un pic mai puțin decât nimic

De foarte multe ori, oamenii care sunt genetic pentru tine nimeni, te vor trata mai bine, decât cei care ți-au împrumutat o parte dintr-un genom sau cu care aveți același nume de familie în pașaport. Alocă resursele mai bine ținând cont de acest lucru.

21. Merită să-ți asculți corpul

Nu uita să-i dai apă, hrană, mișcare și somn. Și ai grijă cum reacționează la ele. Dacă vă faceți prieteni, va fi mai ușor de trăit: nu te va dezamăgi în momente cruciale și acest lucru este foarte important. Din nefericire, aceasta nu asigură împotriva unor lucruri precum dinții de înțelepciune care apar în toate direcțiile, dar vă poate salva de multe alte necazuri.

22. Singurătatea nu este un motiv să te plictisești

Ar fi grozav dacă te-ai interesa cu adevărat de tine însuți. Într-o stare de singurătate, petrecem cea mai mare parte a timpului și să ne simțim bine în tot acest timp.

23. Trebuie să te tratezi așa cum ai trata persoana iubită

Sau cum ai vrea ca iubitul tău să te trateze.

24. Trebuie să ai grijă de cei dragi atâta timp cât ei sunt încă aproape

Este vorba despre cei dragi, prietenii, rudele pe care le iubești și animalele tale de companie. Cel mai scump lucru pe care le poți da este timpul și atenția ta. Când vor pleca, vei regreta că nu i-ai îmbrățișat încă o dată. Îmi pare rău.

25. Nu-ți fie frică să spui „nu“

Nu spune „da“ dacă vrei să spui „nu“. Și nu spune „nu“ dacă vrei să spui „da“.

26. Opinia altcuiva despre hobby-urile și stilul tău de viață este o hârtie igienică cu trei straturi, cu miros de piersic.

Instrucțiunile de utilizare a hârtiei igienice cu trei straturi pot fi căutate în google, dar cred că știi totul.

27. Nu poți să știi totul sau să ai dreptate în orice.

Întotdeauna există oameni care se ocupă de ceva mai bun decât tine, nu fi timid să-i întrebi sfatul și opiniile. Cum să-i deosebești de pseudo-experții care s-au înmulțit atât de mult? Potrivit rezultatelor obținute pe cont propriu.

28. Este recomandabil să nu cumperi lucruri inutile.

Dar dacă chestia asta te va încânta de fiecare dată când te uiți la ea, cumpără-o. Și las-o să te facă puțin mai fericită în fiecare zi.

29. Este important să trăiești cu prezentul

Trecutul este în urmă, viitorul nu a venit încă, iar acum citești sfaturi de viață, bei un ceai delicios și îți încălzești mâinile pe cana ta preferată. Acest moment este frumos. Amintește-ți de el, nu va mai fi altul.

30. Avem o singură viață.

Și cel mai bun lucru pe care îl putem face cu ea este să o trăim așa cum vrem, cu cine vrem și să ne facem cât mai fericiți posibil.

 

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.