×
30 moduri în care oamenii arată cine sunt cu adevărat

30 moduri în care oamenii arată cine sunt cu adevărat

Acordă atenție modului în care o persoană tratează oamenii care îl pot ajuta cu ceva – aceasta vorbește mult despre nivelul respectului său față de sine.

 1. Dacă prietenul tău spune ceva rău despre toți prietenii lui, poți fi sigur că în spatele tău vorbește același lucru despre tine. Nu ești o excepție de la regulă.
 2. Dacă o persoană îți spune că „nu caută o relație serioasă” chiar acum, ai încredere în el, pentru că așa își justifică adesea oamenii reticența de a se lega de angajamente.
 3. Dacă o persoană este îngrijorată de ceea ce va fi indicat în CV-ul său, mai degrabă decât de ceea ce vor spune despre el la slujba de înmormântare, crede-mă, îi pasă mai mult de ceea ce văd alții decât de sentimentele pe care le provoacă.
 4. Dacă o persoană respinge orice critică, în ciuda potențialului său drept, poți fi sigur că, într-o oarecare măsură, este de acord cu ea.
 5. Dacă o persoană face comentarii pasiv-agresive care, dacă nu ar fi o glumă, ar putea fi considerate o insultă, crede-mă, la asta se referă.
 6. Dacă o persoană este amabilă numai atunci când îi convine, crede-mă, este mai preocupată de satisfacerea dorințelor sale instantanee decât de binele suprem.
 7. Dacă o persoană face tot ce-i stă în putință pentru a-și revanșa trecutul, atunci îi pare foarte rău, pentru că în joc se află doar karma lui.
 8. Dacă o persoană într-un acces de furie te amenință că va pleca de la tine, dar când este calm, promite să fie mereu alături, înseamnă că încearcă doar să te rănească, pentru că de fapt nu pleacă nicăieri.
 9. Dacă o persoană declară în liniște dorința de a se despărți, crede-l, pentru că așa încearcă să te pregătească și să evite suferința.
 10. Dacă o persoană este capabilă să se bucure de cei care au mai mult noroc în viață decât el, atunci el este încrezător în deciziile pe care le-a luat.
 11. Dacă o persoană este irațională în judecățile sale sau supărată pe alți oameni, atunci acești oameni au ceva ce vrea foarte mult (dar este complet sigur că nu o va primi).
 12. Acordă atenție modului în care o persoană se referă la sine atunci când lucrurile nu merg conform planului – astfel încât să știi cum este cu adevărat.
 13. Acordă atenție modului în care persoana tratează oamenii atunci când lucrurile merg bine, deoarece asta arată cine este cu adevărat.
 14. Fii atent la modul în care o persoană tratează străinii, mai ales cei care nu-i pot oferi nimic în schimb, pentru că așa înțelegi cât de mult respectă alte persoane.
 15. Acordă atenție modului în care o persoană tratează oamenii care îl pot ajuta într-un fel – acest lucru spune multe despre nivelul respectului său față de sine.
 16. Dacă o persoană repetă în mod constant că nu este „interesată” de ceva, atunci este probabil că de fapt îl interesează foarte mult.
 17. Dacă cineva îți spune că este plictisit și vrea să te vadă, dar nu propune planuri, atunci această persoană încearcă doar să pară amabilă și deloc să stabilească contactul.
 18. Dacă o persoană dorește să se răzbune pe cei care l-au jignit, atunci nu vrea atât să obțină măcar cât să respingă ceea ce a spus sau făcut o altă persoană.
 19. Dacă o persoană încearcă să privească situația din punctul de vedere al agresorului său, atunci este mai conștientă decât majoritatea oamenilor.
 20. Dacă o persoană glumește pe seama cuiva, rănește sentimentele altora, atunci lipsa sa de încredere în sine este mult mai puternică decât ai putea crede.
 21. Dacă oamenii nu vin la o întâlnire convenită, mai ales la un eveniment important sau semnificativ, atunci ei sunt mai interesați de ideea relației în sine decât de tine. Oricine poate spune că ești important pentru el, dar în realitate ești important doar pentru cineva care vine mereu.
 22. Dacă îi spui unei persoane că te-a rănit, dar el neagă imediat totul, atunci el este în cel mai bun caz un egoist și, în cel mai rău caz, un narcisist.
 23. Dacă îi spui persoanei că ți-a făcut rău și apoi pare supărat și își cere scuze în mod constant, atunci chiar îi pasă de tine.
 24. Dacă o persoană promite să se schimbe și te asigură că nu te va mai enerva, dar de fapt nu face nimic, atunci va trebui să aștepți până când va fi pregătit pentru asta în propriile condiții.
 25. Dacă atunci când comunică cu tine o persoană pare bună, dar în spatele tău începe să se comporte agresiv, atunci el este rău, și atunci când nu vezi, el pur și simplu nu se teme să demonstreze aceasta.
 26. Dacă o persoană își apără opiniile jignitoare, ascunzându-se în spatele „onestității”, înseamnă că nu cunoaște ce este compasiunea și tactul în comunicare.
 27. Dacă o persoană își schimbă în mod regulat prietenii, munca, locuința și cercul social o dată pe an, atunci nu este întâmplător.
 28. Dacă o persoană simte întotdeauna nevoia de a te corecta și nu este de acord instinctiv cu tine, atunci de fapt îi este foarte frică de tine și caută să-și demonstreze superioritatea.
 29. Dacă, după un timp, persoana brusc și fără niciun motiv te face să te simți ciudat, ai încredere în instinctul tău și recunoaște că te enervează.
 30. Dacă o persoană este pregătită să renunțe la nemulțumirile din trecut și să înceapă o relație de la o filă nouă, încrede-te în el, pentru că plecarea este mult mai ușoară decât schimbarea de sine pentru binele altcuiva.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.