×
4 chestii de care să îți amintești atunci când toate prietenele tale s-au căsătorit, dar tu nu

4 chestii de care să îți amintești atunci când toate prietenele tale s-au căsătorit, dar tu nu

Realizezi că te-ai maturizat și că nu trece o zi fără să nu auzi de o nouă logodnă a unei prietene sau amice. Și când rămâi cea din urmă, fără măcar un iubit, nemaivorbind de căsătorie, iată de ce trebuie să îți amintești pentru a face față replicilor acide din partea celor din jur.

1. Majoritatea oamenilor se căsătoresc până la urmă

Potrivit statisticii, la 50 de ani, aproape 90% dintre oameni se căsătoresc. Altfel spus, șansele ca tu să rămâi toată viața singură sunt 1:10.

2. Jumătate dintre cei căsătoriți divorțează

Procentul de divorțuri în lume este de 40/60%, așa că să te căsătorești nu este atât de greu precum este să păstrezi căsătoria. Chiar dacă îți dorești foarte mult să te măriți, amintește-ți că nu trebuie să grăbești lucrurile pentru că poți avea un final nefericit.

3. Căsătoria la o vârstă înaintată reduce riscul divorțului

Potrivit statisticii, oamenii care se căsătoresc „la timp” (femeile între 23 și 27 de ani, bărbații – între 27 și 30 de ani)) sau mai timp (femeile după 27, iar bărbații după 30) au prezentat mai puțin simptome de depresie și insatisfacție decât ce care s-au căsătorit mai devreme. Și apropo, să te căsătorești cu o persoană în care nu ai 100% încredere – e cel mai rău lucru pe care poți să îl faci pentru viitorul tău.

4. Căsătoria nu trebuie să fie punctul final al drumului tău spre fericire

Grija pentru că nu vei fi căsătorită la 50 de ani îți ia prea multă energie și ocupa prea mult loc în cap. În schimb ai putea utiliza pentru a face ceva ce te va face mai fericită și să îți aducă mai multă încredere în tine. Respiră adânc, nu panica și savurează fiecare moment al vieții.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.