×
4 explicaţii de ce societatea te vrea căsătorită

4 explicaţii de ce societatea te vrea căsătorită

Ai observat că, dacă o persoană este singură, toți cei din jur și se străduiesc să-i dea sfaturi, să o jelească, să-i reproşeze, să-i ia un interviu detaliat și, în cel mai bun rezultat al conversației, să o  căsătorească? Se pare că toate acestea nu sunt întâmplătoare.

Să încercăm să înţelegem de ce toată lumea este atât de interesată să ai un partener de viaţă.

Aceasta este o nouă religie şi este păcat să nu o respecţi

Potrivit jurnalistului german Markus Günther, dragostea de astăzi este o cvasi-religie. Cvasi-religia este închinarea pseudo-spirituală a oamenilor cu idei diferite: de exemplu, divinizarea celebrităților, supunerea completă la regimul politic, o pasiune fanatică pentru lumea sportului sau … dragoste.

Da, nici o religie, nici un regim nu ne-a capturat modernitatea la fel de mult ca „religia iubirii”. Ei ne impun că singurul scop al vieții este acela de a găsi „acea persoană”. Uite, această religie are toate atributele relevante:

 • Sărbători – Ziua Îndrăgostiților, aniversarea întâlnirii / primului sărut / nuntă
 • Rugăciuni de bază: „Te iubesc”, „Am nevoie de tine”, „Nu pot fără tine”.
 • Taine: sărut, sex
 • Simbolul sacru: inima
 • Icoane: fotografii împreună
 • Altar: patul
 • Imnuri: cântece asociate cu partenerul
 • Scriptura: mesajele de dragoste

Și pare a fi minunat că religia este construită în jurul unui sentiment atât de strălucitor, spuneți voi. Dar adevărul este că toate acestea au o latură întunecată: din acest motiv, milioane de oameni care nu au partener în acest sistem sunt considerați defecți.

La urma urmei, toată lumea de la grădiniță este învățată că sensul vieții este în găsirea unui partener. Toate filmele și cântecele strigă literalmente despre asta. Fetele din clasa întâi așteaptă aceşti „fluturi în stomac”, în timp ce adolescenții sunt adesea întrebați în timpul unei sărbători de familie: „Ei bine, ai deja un iubit / iubită?”. Deci, din copilărie ne amintim două lucruri importante: 1 – fără un partener eşti un nimeni, 2 – timpul fuge.

Ce putem spune despre adulții care simt presiunea opresivă a acestei societăți cvasi-religioase, încercând să facă totul pentru a găsi cel puțin un fel de partener. La urma urmei, nerespectarea regulilor religioase este un păcat.

Acum recunoaște, a-i trăit tot timpul în lanțurile acestei ideologii fanatice?

Aceasta este, pentru unii oameni, o ocazie de a se afirma

Dacă nu este vorba despre rude care sunt într-adevăr îngrijora te de continuarea propriului neam, ci despre tot felul de prieteni și cunoscuți căsătoriți, care dintr-un anumit motiv doresc foarte mult să te căsătorești și să legi orice fel de relație, care îți citesc în mod constant prelegeri că fără a „doua jumătate viața nu este interesante”, atunci, probabil, acesta este un motiv pentru ei să se afirme. Gândește-te, merită să asculți astfel de oameni?

Acesta este un avantaj pentru stat

Persoane singure nu sunt profitabile pentru stat. Iată de ce:

 • Căsătoriții sunt benefici pentru angajatori: sunt decenți, au nevoie de stabilitate.
 • Căsătoriții sunt benefici pentru bănci – munca stabilă – un client fiabil. Și a doua jumătate va ajuta.
 • O nouă celulă în societate – un avantaj pentru stat. La urma urmei, aceasta înseamnă că producția de noi lucrători și minți strălucitoare va începe în curând.
 • Bărbatul în căutarea iubirii – beneficii pentru sectorul economic și cel al serviciilor.
 • Femeia în căutarea iubirii – o investiție pe măsură în domeniul frumuseții!

Povestea nu este încă uitată

Unde, fără motive istorice: în timpurile străvechi, căsătoria era un act sacru. Unirea căsătoriei a fost făcută în fața lui Dumnezeu și numai moartea o putea rupe. Chiar și sentimentele romantice simple (care trebuiau „să fie” față de orice persoană normală) au fost ridicate la un cult, au fost scrise balade și au fost scrise poezii despre ele. Cavalerii erau obligați să aibă o „doamnă a inimii lor” pentru a se întoarce la ea din război, doamnele trebuiau să aibă un admirator pentru a fi ocupate visând seara. Această epocă s-a terminat, dar tradiția a trecut din generație în generație, în inimile oamenilor a rămas. De aceea, mulți continuă altruist să fie cavaleri și doamne ale inimii, ceea ce îți dorim și ție!

Dar dragostea – există!

Acest articol nu dezaprobă existența iubirii. Acest articol arată doar că rolul iubirii în viața noastră este mult prea exagerat. Iar o persoană fără a doua jumătate nu este bolnav de ceva, ci pur și simplu un rezident al planetei care nu cade sub presiunea majorității fanatice, ci își ascultă inima.

Sunteți de acord cu noi?

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.