×
4 reguli de aur ale iubirii care funcționează întotdeauna

4 reguli de aur ale iubirii care funcționează întotdeauna

Dacă cineva ar fi inventat fițuica care să îți dea răspunsuri și soluții atunci când nimerești în situații complicate, viața ar fi fost mult mai ușoară. Îți voi prezenta câteva secrete care te vor ajuta să-ți păstrezi armonia în relație, iar iubirea să fie veșnică.

Nu forța pe cineva să te iubească

Oamenii nu sunt obligați să îți răspundă reciproc la sentimentele pe care le ai față de ei. Și tu nu ai putea să iubești pe cineva care te enervează, dar care este nebun după tine.

Trebuie să respecți alegerea și sentimentele oamenilor din jurul tău. Poți să devii mai bun decât ai fost anterior. Atunci, bărbatul sau femeia pe care îl/o iubești va decide singur/ă dacă meriți sau nu sentimentele lui/ei.

Dacă ești iubit/ă, vei simți asta

Fiecare persoană tinde să-și imagineze cum arată o relație ideală. Dacă te diferențiază față de ceilalți, dacă petrece cu tine mult timp, te respectă, are grijă de sentimentele tale și vrea să îți îndeplinească dorințele, vei vedea asta. Indiferent de modul în care se fac aceste lucruri.

Însă dacă ți se pare că tot mai des auzi justificări, se anulează întâlnirile, se pare că a venit timpul să evaluezi cu ochii deschiși relația voastră și să iei o decizie, dar nu să te chinui.

Pentru a iubi pe cineva, trebuie să te iubești întâi pe tine

Iubirea față de sine nu este egoism și nu înseamnă că trebuie să ai o coroană pe cap. Iubirea față de sine înseamnă respectul față de propriile sentimente și dorințe și grija de sine. Înseamnă că nu îți vei permite niciodată să te îndoiești de faptul că meriți să fii respectat/ă și iubit/ă. Iubirea față de sine te ajută să-ți păstrezi demnitatea și să acționezi corect în orice situație.

Dacă știi cum să te iubești, atunci vei ști cum să iubești și să respecți pe altcineva. Niciodată nu îl obliga pe partenerul tău să facă ceva contra voinței sale.

Dacă nu te mai iubește, nu îl ține cu forța

Este cea mai mare greșeală într-o relație. Oricât de dur sună, însă niciun om nu este obligat să te iubească veșnic, indiferent de faptul că i-ai născut trei copii, i-ai construit un castel sau i-ai cumpărat un colier de un milion de karate.

Dacă sentimentele au trecut, gândește-te să pui punct istoriei și să începi una nouă sau să ții alături de tine o persoană indiferentă, obligând-o să te accepte și să te suporte.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.