×
4 reguli pentru a întâlni pe cineva într-o epocă a consumerismului romantic

4 reguli pentru a întâlni pe cineva într-o epocă a consumerismului romantic

Dragostea, fiind cea mai puternică emoție și, prin urmare, cea mai irațională, nu se supune analizei verbale sau comportamentale. Prin urmare, căutarea partenerilor pe Internet nu pare a fi atât de utopică, cât de absurdă în principiu. Analizând profilurile potențialilor parteneri în orice aplicație de dating sau rețea socială, încercăm să facem imposibilul – să ne catalizăm simpatia, alegând-ul orbește pe cel mai bun, preferând numărul de pixeli în loc să trăiești magnetismul în realitate.

În ciuda faptului că există mai multe fete și băieți pe Internet decât în ​​oricare dintre locațiile din viața de zi cu zi, este mult mai dificil să găsești pe cineva potrivit pentru tine acolo. Dar nu este vina Internetului, ci revoluția socială care s-a maturizat cu câteva decenii înainte de apariția ei, ceea ce manifestă acest ritm rapid și de consum al vieții. Acest consumerism s-a răspândit și în relații personale. Fiecare dintre noi este obișnuit să obțină produse (există o mulțime de produse) speciale pentru nevoile noastre. Astfel, împreună cu amorfismul consumatorilor, eul nostru a crescut și el. De aici o astfel de dorință de a căuta „iubirea” fără a părăsi casa, minimizând teama de a fi respins sau de a face o greșeală.

Dar nu este totul atât de rău. Chiar dacă nu ținem cont de faptul că întâlnirea din viața reală nu a ieșit din modă, cunoașterea pe Internet poate promite, de asemenea, sentimente reale și relații fericite. Aici, problema nu este în instrumentele de căutare și nici măcar în sintagma cu care începeți dialogul. Contează care este atitudinea față de tine și față de obiectivele acestei „noi cunoștințe”. O persoană care nu știe ce vrea, nu va găsi niciodată ceea ce are nevoie, fie pe Internet, fie în viața reală. Iar cel care știe, citește articolul nostru. Prin urmare, sunteți pe drumul cel bun.

1 Cunoaște-ți valoarea

Dating-ul pe Internet, împreună cu numărul crescut de „opțiuni”, măresc probabilitatea de a fi respins, ceea ce nu are un efect foarte bun asupra stimei de sine și a stării de spirit. În acest caz, pierderile regulate pe frontul romantic de pe web pot provoca sentimente de monotonie și disperare. În acest caz, este important să înțelegeți că o astfel de aliniere nu se reflectă mereu negativ asupra voastră ca persoană. Prin urmare, în loc să suferiți eșec și să vă simțiți prost, concentrați-vă asupra a ceea ce meritați și doriți. Acest lucru va contribui, cel puțin, la reducerea numărului de ratări potențiale. Nu este necesar să fii frumos sau bogat pentru a atrage atenția unei fete bune. Personalitatea ta pentru relații este mult mai importantă. Recunoscând acest lucru ca pe un plus absolut, veți putea să construiți o comunicare pe Internet mult mai ușor și să nu permiteți legilor dure să vă distrugă starea de spirit.

2 Cunoaște care sunt valorile tale

Nu, nu repetăm ce am scris mai sus. A ști ce meriți înseamnă să îți accepți virtuțile tale. Să cunoști valorile tale  – să înțelegi ce dorești. O relație romantică fără scop nu este mai mult decât un program de sex ocazional. Știind ce aștepți de la o relație, va clarifica mai clar criteriile pentru alegerea ta.

3 Ascultă-ți instinctele

Despre iraționalitatea relațiilor de dragoste, am vorbit deja mai sus. Prin urmare, nu ignorați vocea interioară, care, într-un șoaptă (și uneori chiar un strigăt), îți spune de la început că cu aceasta persoană nu va funcționa. Și chiar dacă pragmatismul tău îți spune că este „frumoasă, inteligentă și atractivă”, însă intuiția spune contrariul, trebuie să te gândești la asta. La urma urmei, mintea ta este la fel de înșelătoare ca și profilul fetei: îi plac într-adevăr romanele lui Pasternak sau îl confundă cu condimentele de supă?

4. Înțelege care este rolul tău într-o relație

Cu cât știi mai mult despre tine, cu atât mai mare este șansa de a construi o relație de succes. Află despre propriile deviații cognitive, nivelurile de afecțiune și comunicare. Învăță să îți exprimi emoțiile și să te conectezi cu o altă persoană. Dacă nu ești gata să îți asumi responsabilitate pentru rolul pe care îl vei juca într-o relație, căutarea unui nou partener nu are sens.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.