×
4 tipuri de prietene toxice. Ţine-te cât mai departe de ele!

4 tipuri de prietene toxice. Ţine-te cât mai departe de ele!

Prieteniile vin şi pleacă din viaţa noastră, însă unele dintre ele sunt veşnice. Din păcate, nu toate prieteniile ne aduc susţinere, zâmbete şi amintiri plăcute. Iată patru tipuri de prietene pe care trebuie să le eviţi cât mai repede posibil:

1. «Tutorele»

Este foarte bine să ai o prietenă care îşi face griji pentru tine. Ea te sună doar pentru a afla cum îţi mai merge, pentru a se asigura că ai ajuns bine acasă, te vizitează atunci când eşti bolnavă. Însă acest instinct matern uneori poate fi exagerat. «Tutorele» simte că ea trebuie să-ţi controleze comportamentul şi chiar discursul. Îţi dă sfaturi chiar şi în situaţii pe care chiar nu le pricepe sau te obligă să iei o anumită decizie. «Tutorele» se consideră mai deştept şi mai experimentat.

2. Regina Dramei

Să ai în gaşcă o prietenă care întotdeauna are ceva de povestit – este interesant. Însă atunci când discursurile ei devin prea dramatice, ea mereu se plânge sau când istoriile ei te îngrozesc sau poate întotdeauna ajunge în situaţii complicate – te va influenţa negativ.

3. Fata rea

Cu ea îţi este vesel, pentru că ea ştie să se distreze, ştie să se apere şi întotdeauna trece de la o aventură la alta, însă în acelaşi timp nu poate să se oprească şi dese ori ajunge în situaţii complicate sau chiar obţine vreo dependenţă.

4. «Sora mai mică»

O asemenea prietenă te va face să te simţi respectată şi preţuită. Însă ea nu poate face faţă propriilor probleme şi eşti nevoită să o ajuţi sau să i le rezolvi în locul ei. Uneori acest lucru te irită şi te epuizează. Are nevoie  de sfaturi la orice pas. Ea se bazează pe cei din jur şi nu învaţă din propriile greşeli.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.