×
5 idei simple care te vor ajuta să te simți mai bine instant

5 idei simple care te vor ajuta să te simți mai bine instant

Trăim într-o lume foarte agitată și de foarte multe ori uităm să avem grijă de cea mai importantă persoană din viața noastră: noi înșine. Este ușor să ne neglijăm. Adesea punem ne spunem că persoanele din jurul nostru au nevoie de noi sau că munca noastră de zi cu zi nu poate suporta amânare.

Dacă pe termen scurt această omitere a propriei persoane funcționează, pe termen lung vei vedea rezultatele și probabil vei regreta pentru că nu ți-ai acordat atenția cuvenită la momentul potrivit.

Este important atât pentru sănătatea noastră psihică, cât și pentru cea fizică să avem grijă de noi. Uneori lucrurile mici pot face o diferență enormă. Îți prezentăm cinci sugestii simple prin care îți poți îmbunătăți starea de spirit imediat.

  1. Ascultă melodia preferată

Uneori poate fi foarte dificil să pui totul pe pauză și să îți acorzi câteva minute. Dezlipește-te de calculator, pune melodia preferată pe fundal sau în căști și savurează fiecare ton al melodiei tale preferate.

Ascultă cu adevărat melodia și versurile. Lasă acordurile să îți inunde urechile și gândurile. Lasă-te purtat de melodie și uită pentru câteva minute de tot ce te înconjoară.

  1. Fă mișcare

Exercițiile fizice, până și cele ușoare, îți vor crește ritmul bătăilor inimii. Astfel, îți vor fi „trezite” simțurile. Creșterea pulsului ne face să fim mai alerți, dar totodată ne revigorează și ne oferă o stare de bine.

Te vei simți plin de energie și bine dispus, gata să pui lucrurile în mișcare.

  1. O plimbare prin natură

Este dovedit științific că plimbările în natură au rezultate pozitive asupra psihicului. Suntem conectați cu natura, iar o scurtă plimbare prin parc ne poate reîncărca cu energie și liniști.

Dacă locuiești într-o zonă montană, poți merge într-o poieniță, și, de ce nu, îți poți rezerva câteva minute pentru a împleti o coroniță din flori, asemeni coronițelor mireselor. Poarto pentru câteva minute și bucură-te de senzația minunată oferită.

  1. O conversație cu cineva drag

Adesea îi sunăm pe cei dragi când avem nevoie de ceva sau când realizăm că nu am mai vorbit cu ei de foarte mult timp.

Sună pe cineva drag și întreabă-l cum se mai simte. Evită să duci discuția spre tine, și mai mult de atât, nu te plânge de absolut nimic. Inevitabil când cineva se plânge, simțim nevoie să ne plângem și noi pentru a empatiza cu sentimentele celuilalt.

Încearcă însă să ții discuția departe de sentimentele negative. Discutați despre amintiri plăcute sau faceți planuri pentru o nouă aventură împreună.

  1. Dansează

Expresia din limba engleză: dance like nobody’s watching (dansează ca și cum nu te-ar vedea nimeni) este un sfat cu adevărat valoros.

Nu trebuie să îți faci griji ce ar crede prietenii sau cunoscuții tăi dacă te-ar vedea dansând așa cum vrei. Dansează așa cum simți, pe ce melodie vrei.

Mișcările dansului, cât și ritmurile melodiei preferate te vor face să te simți plin de energie și mai fericit.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.