×
5 Idei simple prin care poți sărbători bucuria momentului

5 Idei simple prin care poți sărbători bucuria momentului

Suntem din ce mai ocupați, încât adesea uităm să trăim momentul și să apreciem bucuria de a trăi și a aprecia tot ce avem în jur.

Deși poate părea uneori greu să te oprești din ritmul nebun al vieții și să admiri pentru câteva secunde frumusețea din jurul tău și să o apreciezi, nu este imposibil. Îți sugerăm câteva gesturi mici, care te vor ajuta să sărbătorești bucuria momentului prezent.

Dansează

Adesea muzica ne influențează foarte mult starea de spirit. Dacă suntem triști, melodia potrivită ne poate înveseli sau dacă suntem nervoși, aceasta ne poate calma.

Muzica face parte din viața noastră; o asociem cu diferite sentimente și emoții.

Pune melodia preferată și simte-te liber să dansezi fix cum vrei. Te va face să te simți minunat și plin de energie. Iar dacă asociezi un moment pozitiv cu dansul rezultatul va fi cu siguranță minunat.

Râzi

Bineînțeles că pentru a râde ai nevoie de un motiv. Adesea când suntem bucuroși sau fericiți zâmbim larg sau chiar râdem.

Respiră adânc și lasă toate sentimentele pozitive să de cuprindă. Bucură-te de moment cu un zâmbet larg.

Lansează un lampion

Lansarea de lampioane a devenit foarte populară în ultimul timp.

Lampioanele sunt adesea lansate pentru a celebra un moment important din viața noastră. Nu aștepta un moment potrivit pentru asta, ci creează tu momentul. Ia un prieten apropiat și mergem împreună să lansați câteva lampioane. Vei fi surprins cât de plăcut și liniștitor este momentul.

Îmbrățișează pe cineva drag

Lucrurile bune întotdeauna merită împărtășite cu cei dragi.

Nu trebuie să aștepți un moment special pentru a-i îmbrățișa pe cei la care ții. Bucuria ta va fi cu siguranță și bucuria lor, așa că nu trebuie să o ții doar pentru tine.

Vorbește cu cineva drag despre cât de mult apreciezi momentul prezent și strânge-i tare în brațe.

Uneori nimic înseamnă totul

Suntem cu toții foarte diferiți. Dacă unii dintre noi sunt extrovertiți și își împărtășesc cu ușurință sentimentele, alții sunt introvertiți iar timpul petrecut cu sine însuși sunt cele mai apreciate momente.

Uneori să nu faci nimic special este lucrul cel mai potrivit. Să fii tu cu tine însuți, întru-un loc confortabil unde să îți poți analiza gândurile și să apreciezi cu adevărat momentul pe care îl trăiești.

 

Este important să ne oprim din când în când din ritmul alert în care trăim și să ne acordăm câteva momente să apreciem tot ce avem în jur și cât de departe am ajuns. Aceste lucruri, deși probabil le considerăm lipsite de importanță sau banale sunt lucrurile care ne aduc cu adevărat bucurie.

Totodată a arăta apreciere asupra lucrurilor din jur și a ne bucura de „lucrurile mici” aduc beneficii nenumărate asupra sănătății noastre atât fizice cât și psihice.

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.