×
5 metode să te simți mai frumoasă în propria piele

5 metode să te simți mai frumoasă în propria piele

Este imposibil să ai grijă de ceea ce urăști. Și chiar dacă îți urăști corpul, acesta nu îl va face să slăbească. Așa cum dragostea față de corpul tău nu îl va face să se îngrașe. Este important să-ți iubești și să-ți respecți corpul pentru a avea grijă de el.

În fiecare zi primim o mulțime de mesaje despre faptul că societatea apreciază siluetele mai slabe, deci ai nevoie de mult efort pentru a te simți încrezătoare în corpul tău. Aici sunt 5 exerciții pentru a realiza acest lucru:

1. Exprimă recunoștința față de corpul tău

În loc să te concentrezi asupra defectelor, concentrează-te asupra a ceea ce poate face corpul tău și mulțumește-i pentru asta. Acele șolduri pe care le urăști? Spune-le mulțumesc pentru puterea lor care te-a ajutat să urci acel munte înalt de unde ai văzut cel mai frumos apus de soare. Mulțumește-i că te-au ajutat să îți duci în brațe copilul (sau câinele, pisica sau doar o cutie grea), pentru că te-au ajutat să te relaxezi atunci când făceai yoga.

Poate fi dificil să te simți mulțumită de acele părți ale corpului pe care nu le-ai iubit niciodată. Gândește-te la acele părți ale corpului care nu au legătură cu aspectul – plămânii, inima, creierul. Ia o carte despre anatomia umană și vei fi surprinsă de cât de multe lucruri face corpul tău fantastic.

2. Mișcă-te fericită

Cea mai bună modalitate de a crește recunoștința pentru corpul tău este să vezi ce poate obține. Aleargă, dansează, întinde-te, înoată, urcă munți … doar mișcă-ți corpul! Mai presus de toate, fă-o cu bucurie! Nu ești sigură dacă ești motivată să slăbești sau să primești plăcere? Gândește-te: dacă ai fi fost deja mulțumită de corpul tău, ce ai fi făcut?

3. Aruncă cântarul.

În cele din urmă, cântarul nu spune nimic despre sănătatea și valorile tale ca individ. Nici nu ar trebui să-ți dicteze fericirea.

4. Ce îți place la tine?

Există cu siguranță multe lucruri în tine care sunt vrednice de admirație, dar când îți privești defectele tale în oglindă, poate fi greu. Așadar, scrie toate avantajele și calitățile pentru a-ți reaminti mereu de ele.

Corpul tău este doar o mică parte a personalității tale și, probabil, cea mai nesemnificativă. Așadar, notează meritele, abilitățile și realizările tale. De ce te iubesc cei dragi ție? Chiar mai bine – scrie toate astea pe autocolante și lipește-le pe o oglindă pentru a te vedea cu adevărat.

5. Fii furioasă

Când vezi titluri că modelul a ajuns într-o formă perfectă în doar 6 săptămâni după nașterea bebelușului, devii supărată. Problema este în așteptările greșite, în industria frumuseții, care câștigă dorința de a pierde în greutate. În plus, nu uita că toate fotografiile vedetelor sunt retușate și procesate. Asta este problema, nu șoldurile tale.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.