×
5 mituri care distrug viitorul oricărei relații

5 mituri care distrug viitorul oricărei relații

Despre relația dintre un bărbat și o femeie – cum să o începi și cum să o construiești – s-au scris atât de multe, încât este greu să înțelegi unde este adevăr și unde este mit.

Iată câteva idei destul de frecvente pe care trebuie să le uiți imediat! 

  • La începutul relației trebuie să fie o scânteie

Nu întotdeauna o relație începe cu îndrăgostire. Din această cauză nu trebuie doar să ții cont de scântei și pasiune, dar să ții cont și de sentimentul de confort și securitate pe care îl simți (sau nu) alături de acea persoană. Pentru o relație puternică este mai important ca voi să puteți râde împreună, în loc să simțiți fluturi în perioada dulce de la început.

  • Într-o relație fericită, partenerii au interese comune

Fiecare persoană are interesele și hobbyurile sale. Nu trebuie să crezi că dacă ție îți place opera, iar partenerului tău – rafting-ul – atunci nu veți avea despre ce să discutați și veți fi nefericiți împreună. Din contra, interesele diferite ne face mai atrăgători în ochii partenerului.

  • Cuplurile fericite nu se ceartă niciodată

Nu se ceartă doar cei cărora le este indiferent. Nu se ceartă doar acele cupluri, a căror relație se apropie de sfârșit. Nu trebuie să ascunzi în tine ceea ce te deranjează. Uneori, certându-se, oamenii învață să se asculte mai atent unul pe celălalt. Și, până la urmă, cui nu-i plac împăcările?

  • Într-o relație fericită, partenerii adoră rudele și prietenii unul altuia

Nu trebuie să te aștepți ca partenerul tău să aibă o dragoste necondiționată pentru oamenii din anturajul tău. Și tu nu ești obligată să îi iubești pe toți apropiații lui. Pentru că relația o construiți voi doi, iar apoi interacționați cu apropiații unul altuia.

  • Un cuplu fericit este întotdeauna împreună peste tot 

Dacă ți se pare că partenerii fericiți împreună nu se despart niciodată – nu ai dreptate. Uneori, fiecare dintre noi avem nevoie de puțină singurătate. Într-o relație armonioasă, partenerii înțeleg acest lucru. Și nici tu nu trebuie să ucizi în tine dorința de a te odihni departe de familie. Această dorință nu apare din cauza că nu mai iubești, ci din contra – ai nevoie de puțină liniște pentru a păstra aceste sentimente și pentru a căpăta puteri să-ți faci relația mai frumoasă și mai puternică.

Bonus:

Uneori ne umflăm speranțele: partenerul trebuie să fie ideal, iar relația să fie construită după regulile din filmele romantice. Însă, așteptând prințul și prințesa, putem nici să nu observăm că alături avem persoana capabilă să ne facă fericiți.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.