×
5 modalități prin care îți condamni inima la suferință

5 modalități prin care îți condamni inima la suferință

1. Nu fă o persoană să fie centrul universului tău

Fie o relație de lungă durată sau un roman scurt, relația cu amantul sau reîntoarcerea fostului, dacă îl pui mai presus decât toate, îl pui pe acest om mai presus de dorințele tale.

Dacă ești căsătorită – e altă poveste. Însă dacă nu v-ați jurat unul altuia iubire, de ce această persoană să fie centrul universului tău?

Dacă el este cel mai important în viața ta, poți să-ți pierzi cu ușurință.

Trăiește pentru sine, construiește planuri pentru sine, fă-ți prieteni pentru sine. Vei primi mai mult respect și admirație, atunci când cineva te va întâlni și va vedea că ești independentă, ambițioasă și ai încredere în tine.

2. Nu sacrifica respectul față de sine

Uneori ți se provoacă durere când ești într-o relație. Însă dacă intenționat stai alături de o persoană care îți provoacă doar suferință – e o rușine pentru tine. Poți să pleci, însă tu alegi să rămâi și justifici comportamentul și acțiunile partenerului tău. Pe cine mai poți să învinovățești dacă nu doar pe tine?

Pentru a avea o relație sănătoasă și de lungă durată, trebuie să știi care este valoarea ta, ce meriți și niciodată să nu accepți mai puțin.

3. Nu te lăsa în brațele unei iubiri fără răspuns

Fructul interzis este dulce. Însă nu încerca să ajungi la omul care nu are aceleași sentimente față de tine. E o obsesie irațională. Masochism. Nu e sacrificiu și nici iubire necondiționată. E mai josnic decât valorile tale. Asta înseamnă că ai pierdut șansa să întâlnești iubirea adevărată, reciprocă.

4. Nu fi victimă

Este normal să plângi și să suferi o anumită perioadă. Însă apoi trebuie să te ridici și să mergi mai departe. Încetează să te torturezi. Învață din greșeli și tinde spre mai mult. Nu vei putea să îți găsești iubirea fiind într-o stare atât de deplorabilă. Oamenii sunt atrași de oamenii fericiți.

5. Nu încerca să îți cauți jumătatea

Mulți încearcă să găsească pe cineva doar pentru a nu fi singuri. Nu trebuie să fii într-o relație doar pentru a fi. E drumul direct spre dezamăgire.

Nu te lăsa sub presiunea societății că e neapărat să găsești pe cineva pentru a întemeia o familie la o anumită vârstă. E doar un alt stres.

Pentru început, trebuie să înțelegi de ce ai nevoie, stabilește anumite standarde și respectă-le! Doar așa vei atrage spre tine oamenii cu aceleași valori.

Încetează să te strădui să îi impresionezi pe ceilalți sau să le demonstrezi ceva. Concentrează-te asupra ta – asta e cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sine.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.