×
5 moduri de a respinge persoanele care îți provoacă stres

5 moduri de a respinge persoanele care îți provoacă stres

Emoțiile negative pe care le obții din relațiile cu oameni dificili se acumulează în timp și duc la stres emoțional care te distruge din interior.

Nu este ușor să înveți să te lupți cu oamenii dificili. Și îi înfruntăm atât la locul de muncă, cât și în viața personală. Pot fi colegi care îți complică munca sau membri ai familiei și prieteni care îți afectează negativ viața, în cel mai bun caz fără să știe, și în cel mai rău caz se bucură de asta.

Toate emoțiile negative pe care le obții din relațiile cu oameni dificili se acumulează în timp și duc la stres emoțional care te distruge din interior.

Și oricare ar fi comportamentul persoanelor negative față de tine, în mod deschis crud sau pasiv-agresiv, cel mai bun mod de a lupta cu ei este să fii vigilent și să înveți să faci față stresului.

Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să lupți împotriva persoanelor dure:

1. Rămâi vigilent

Întrucât ai întâlnit deja astfel de oameni, poți juca cu ușurință în cap toate scenariile posibile pentru dezvoltarea evenimentelor. Poate chiar vei putea prezice toate acțiunile lor ulterioare. Neapărat trebuie să folosești aceste informații.

Fii atent și gândește-te la un plan de acțiune în avans, apoi pur și simplu respectă-l. În acest fel, nu vei lăsa pe nimeni să te prindă prin surprindere sau să te sperie. În plus, să ai un plan este întotdeauna mai bine decât să nu ai unul.

2. Controlează-ți reacția

O persoană care nu cedează manipulării are o forță incredibilă. Dacă cineva te supără cu comportamentul sau cuvintele sale, întreabă-te: „De ce să-mi pese?”

Nu poți schimba sau controla oamenii din jurul tău, dar ai puterea să controlezi modul în care reacționezi la ei. Prin preluarea controlului în propriile mâini, nu numai că te poți proteja, dar poți prelua controlul asupra situației de la interlocutor.

3. Nu ceda în fața provocărilor emoționale

Oamenii dificili încearcă adesea să te facă să simți aceleași emoții ca ei înșiși. Se enervează, te enervezi și, ca rezultat, începeți să strigați unul la altul. Sunt triști, tu ești trist, și toți cei din jurul tău sunt triști. Nu te lăsa copleșit de trucurile lor.

Ascultă, vorbește și comunică, dar în nici un fel nu le da control asupra ta și nu lăsa pe nimeni să te provoace la o reacție negativă.

4. Nu uita de obiectivele tale

Încearcă să înțelegi ceea ce ai nevoie să obții de la o persoană toxică înainte de a o întâlni. Care este obiectivul tău? Amintește-ți despre asta în timpul comunicării și nu părăsi acest subiect.

Dacă reușești să îți atingi obiectivul, atunci ai învățat deja cum să lupți împotriva persoanelor toxice.

5. Nu te închide

După ce ai întâlnit o persoană negativă, încearcă să nu te oprești asupra ei. Dacă lucrurile nu au mers bine, fă un efort pentru a remedia problema sau pur și simplu las-o în trecut.

Trebuie să înțelegi, persoana toxică nu se va gândi la tine și va trece în liniște la următoarea victimă. Nu-i lăsa pe oamenii ăștia să-ți strice ziua. Învață din experiență, încearcă să ai întotdeauna pregătit un plan de acțiune și nu te teme să renunți la situație.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.