×
5 moduri de a te simți mai încrezătoare în corpul tău

5 moduri de a te simți mai încrezătoare în corpul tău

E imposibil să ai grijă de ceea ce urăști.

Și chiar dacă-ți urăști corpul, nu-l va face să piardă în greutate. Precum și dragostea pentru corpul tău nu îl va forța să adauge în greutate. Este necesar să-ți iubești și să-ți respecți corpul pentru a avea grijă de el.

În fiecare zi primim o mulțime de mesaje despre faptul că societatea apreciază corpuri mai subțiri, deci ai nevoie de mult efort pentru a fi încrezătoare în corpul tău.

Și iată 5 exerciții pentru a realiza acest lucru:

1. Mulțumește-i corpului tău.

În loc să te concentrezi pe neajunsuri, concentrează-te asupra a ceea ce poate face corpul tău și să-i mulțumești pentru asta. Coapsele alea pe care le urăști? Spune-le mulțumesc pentru puterea lor, care te-a ajutat să urci pe acel munte înalt de unde ai văzut unul dintre cele mai frumoasă apusuri. Spune-le mulțumesc că te ajută să-ți porți copilul (sau câinele, pisica sau doar o cutie grea) pentru că te ajuta să te relaxezi când faci o întindere pe yoga.

Poate fi greu să simți recunoștința față de partea corpului pe care nu ai iubit-o toată viața. Gândește — te la acele părți ale corpului care nu sunt asociate cu aspectul-plămâni, inimă, creier. Ia doar o carte despre anatomia umană și vei fi surprinsă cât de mult îți face corpul fantastic.

2. Mișcă-ți corpul cu bucurie.

Cel mai bun mod de a spori recunoștința pentru corpul tău este de a vedea ce poate realiza acesta. Fugi, dansează, întinde-te, înoată, urcă în munți … mișcă-ți corpul! Cel mai important, fă-o cu bucurie! Nu ești sigură că te motivezi să slăbești sau să te bucuri? Gândește – te: dacă ai fi fost deja mulțumită de corpul tău, ai fi făcut-o?

3. Aruncă cântarul.

La urma urmei, cântarul nu spune nimic despre sănătatea ta, valoarea ta ca persoană. Nu trebuie să-ți dicteze și fericirea ta. Ai nevoie de mai multă motivație? Iată 4 motive pentru a arunca cântarul.

4. Ce-ți place la tine?

Cu siguranță  există o mulțime de dragoste decentă în tine, dar când te uiți la defectele tale în oglindă, poate fi greu. Deci, scrie-ți meritele și avantajele pentru a-ți aminti mereu de ele.

Corpul tău este doar o mică parte din personalitatea ta, și probabil cea mai mică. Deci, scrie demnitatea caracterului tău, abilitățile și realizările tale. Ce le place celor dragi la tine? Chiar mai bine — scrie autocolante și atârnă pe oglindă pentru a vedea cu adevărat avantajele tale.

5. Fii supărată.

Când vezi titlurile că modelul a ajuns în formă perfectă la 6 săptămâni după nașterea copilului, fii supărată.  Problema este în așteptările greșite, în industria frumuseții, care câștigă pe dorința de a pierde în greutate. În plus, nu uita că toate imaginile stelelor trec retușarea și prelucrarea fotografiilor. Problema e asta, nu șoldurile tale.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.