×
5 trăsături feminine care atrag cu adevărat bărbații – conform științei

5 trăsături feminine care atrag cu adevărat bărbații – conform științei

Acestea sunt cazurile în care aspectul nu este atât de important…

Bărbații iubesc cu ochii, dar ar fi greșit să spunem că observă doar atractivitatea exterioară la femei.

Lista de mai jos se bazează pe opiniile bărbaților care au fost exprimate în mai multe studii.

Deci, iată care sunt cele cinci trăsături științifice pe care bărbații le găsesc atractive la femei.

1. Înclinarea capului.

Cercetătorii au descoperit că înclinarea capului unei femei în direcția descendentă este capabilă să o facă mai atractivă pentru reprezentanții sexului opus.

În acest studiu, bărbaților li s-au prezentat fotografii ale femeilor realizate în diferite unghiuri și în timpul diferitelor faze ale ciclului lor menstrual. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că bărbații găsesc mai atractive acele fotografii în care capul este ușor înclinat, precum și cele în care femeile se află în faza fertilă a ciclului menstrual.

Cercetătorii subliniază faptul că acești factori afectează numai percepția frumuseții, dar nu sunt condiții stricte pentru atractivitate feminină.

2. Pasiunea pentru risc.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Alaska, bărbații (precum și femeile) consideră că anumite comportamente riscante sunt foarte atractive.

De exemplu, bărbații (ca și femeile) vor aprecia cu siguranță capacitatea reprezentantului sau a reprezentantei sexului opus de a urca în munți. Dar dorința de a conduce o mașină fără centura de siguranță, cel mai probabil, nu va produce impresii.

3. Simțul umorului.

Femeile iubesc băieții veseli, dar, după cum se dovedește, bărbaților le place de asemenea femeile distractive. Studiul arată că „simțul umorului” este una dintre trăsăturile pe care oamenii doresc să le vadă în partenerii lor.

Dar, odată ce cercetătorii au început să studieze acest subiect mai profund, au descoperit că bărbații apreciază mai mult în partenerii lor capacitatea de a râde de glumele lor decât de a face glume în sine. În timp ce femeile doresc ca partenerii să aibă un bun simț al umorului și, în același timp, să le perceapă bine acuitatea.

4. Deschiderea emoțională.

Studiul a arătat că persoanele care dețin această calitate dobândesc o atractivitate specială în ochii sexului opus. Această calitate este abilitatea de a împărtăși emoțiile cu ceilalți, ceea ce le face mai inteligibile în ochii celorlalți. Oamenii de știință consideră că bărbații sunt atrași de obicei de acele femei pe care le consideră inteligibile.

În timpul acestui studiu, bărbaților li s-au arătat videoclipuri cu femei de temperamente diferite. Și sa dovedit că reprezentanții sexului frumos, pe care bărbații au reușit să-l „citească” mai bine, aveau mai multă atracție emoțională pentru ei.

Oamenii de știință consideră că această înțelegere activează centrul de recompensare din creier, ceea ce obligă un bărbat să aleagă în favoarea unei astfel de femei.

Deci, se dovedește că calea către inima unui bărbat se află prin creierul său. Deschiderea ta emoțională poate face unui bărbat o impresie destul de puternică.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să nu mai fii tu însuți pentru asta. Nu îți trăda niciodată sentimentele și gândurile, deoarece impresia pe care o face o persoană falsă asupra altora dispare rapid.

5. Cel mai important factor este personalitatea.

Pentru un bărbat, frumusețea este mai mult decât doar piele fină și păr frumos. Trăsăturile pozitive ale personalității sunt factorul care are un impact decisiv asupra percepției bărbaților.

În timpul studiului, bărbații au fost împărțiți în două grupuri și au fost rugați să evalueze femeile. Dar un grup a trebuit să producă o evaluare bazată doar pe aspect, în timp ce reprezentanții celui de-al doilea grup au acordat atenție și caracteristicilor personale.

Rezultatele au arătat că al doilea grup de bărbați au identificat ca femei frumoase acele femei care aveau aspectul și fizicul diferit. În timp ce bărbații din primul grup au ales femei cu aspecte și forme asemănătoare.

Prin urmare, trăsăturile pozitive ale personalității par a fi un factor care poate schimba percepția unui bărbat asupra frumuseții feminine.

Această listă conține doar un număr mic de trăsături pe care bărbații le consideră atractive. De fapt, sunt mult mai multe.

Dar indiferent de sexul la care aparții, nu te trăda niciodată pentru a obține anumite calități „atractive”. Adesea, unicitatea ta este cea mai atractivă trăsătură. De aceea, acceptă-te întotdeauna și iubește-te pentru cine ești cu adevărat.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.