×
6 semne că „prietenul tău bun” are intenții rele

6 semne că „prietenul tău bun” are intenții rele

Poate l-ai întâlnit pe cel mai drăguț și fermecător bărbat din lume. Te-a impresionat, ai vrut mai mult. Ți-a alimentat curiozitatea cu povești interesante, a arătat atenție, sporind implicarea ta cu el.

Dar după un timp, ai observat că era ceva ciudat la el. Nu se înțelege bine cu toată lumea. Are o relație tensionată cu unele persoane. Și poate că bunătatea lui e doar o cale de a-și acoperi intențiile rele.

Lumea e plină de escroci. Și iată câteva semne că, probabil, el nu este la fel de bun cum vrea să pară:

1. Îți trezește sentimente negative.

E cel mai simplu mod de a ști dacă o persoană e toxică. Te simți epuizată emoțional, simți un fel de negativitate și goliciune după ce ai vorbit cu el. Se folosește de tine și te manipulează, iar subconștientul tău înțelege asta.

2. E pretențios.

O persoană care pare drăguță, dar surprinde cu comportamentul său manipulator (ca un psihopat, capricios) nu este o persoană normală. Nu judeca cartea după copertă. Dacă observi un comportament ciudat și solicitant, poate ai de-a face cu un obsedat de control. Nu-l lăsa să te manipuleze.

3. El a stăpânit limbajul trupului tău.

O astfel de persoană ar putea să-ți studieze comportamentul cu mult înainte de a te cunoaște, pentru că acum te poate înțelege cu ușurință și te poate afecta la nivel psihologic.

4. El este foarte convingător.

Are multă carismă, e greu să reziști, și îl ajută să te convingă să faci lucruri care nu-ți plac. Vei fi chiar surprinsă de cât de multe vei fi gata să faci pentru el, în timp ce el vede în tine doar o jucărie temporară.

5. El recurge la glume ofensatoare.

La început pare o glumă proastă și nevinovată, dar chiar te doare. El are acest mecanism pentru apărare. Când este copleșit de complexe și incertitudine, folosește insulte și umilințe ca o glumă asupra ta. Îl ajută să-și crească stima de sine, îi dă sentimentul că el deține controlul situației.

6. Totul se învârte în jurul lui.

Când vorbești cu el, observi că totul se reduce la el. Fiecare conversație, fiecare idee, fiecare gând ar trebui să-l includă. Și crede că tu și afacerea ta sunteți mai puțin importanți.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.