×
7 concluzii pe care le-am făcut după ce m-am măritat

7 concluzii pe care le-am făcut după ce m-am măritat

1. Primul an de căsnicie este îngrozitor

Luna de miere, pasiune, cuibul familiei. Cumva descrie începutul vieții de familie. Numai că după câţiva ani mai târziu vor începe rutina, viața, certurile și dezacordurile, doar la început totul este minunat.

Nimeni nu avertizează că anume în primul an de căsătorie gândurile negre predomină: dar dacă am făcut o greșeală? Dar dacă totul a fost făcut dintr-i prostie şi nu vom reuşi?

Chiar şi unii dintre cei mai fericiţi spuneau, în momentele de sinceritate, că: „Da, și am fost speriat și mi-a fost teamă că viața de familie nu va fi pentru mine”. Dar astfel de experiențe nu expuse în fața publicului, fațada unei noi familii ar trebui să strălucească și să lumineze, ca o poieniță fabuloasă cu unicorni.

Cuvântul „pentru totdeauna” este puternic. La început sperie.

La urma urmei, noi am hotărât să ne căsătorim, eram atât de dornici să trăim împreună. De unde vine frica puternică când crezi că aceasta este pentru totdeauna? Că am făcut un pas, pe care apoi putem să-l regretăm?

Numai atunci vine înțelegerea că este normal să îţi fie frică atunci când înţelegi că acest „pentru totdeauna” este cel mai frumos lucru care se putea întâmpla în viaţa ta.

2. Toţi oamenii greşesc 

Se pare că suntem într-o continuă creştere, uitând de lecţiile de la şcoală și învățând să trăim cu faptul că greșelile sunt normale. Noi le percepem ca o experiență utilă, învățăm lecții. O greșeală este chiar bună, iar acest lucru îl înțelegem de-a lungul anilor.

Și apoi partenerul a greșit. Și nu este vorba că a uitat să te felicite în ziua aniversării voastre sau ţi-a mâncat ciocolata.

Nici o înțelepciune nu ajută în momentul în care un partener face o mare greșeală, aproape fatală. Anume atunci uiţi de faptul că greşeala este o parte a normalităţii, că nu se întâmplă nimic fără ea.

Să accepţi greşelile altora este mult mai greu decât să accepţi propriile greşeli.

Toată lumea are propriile idei despre ceea ce este considerat un păcat de neiertat, dar, mai devreme sau mai târziu, toată lumea trebuie să facă o alegere: să dea persoanei iubite dreptul de a face o greșeală sau de a decide că aceasta este prea mult.

Este greu să înveți lecțiile din greșelile tale, din greșelile partenerului tău, dar dacă reușești, îl vei cunoaște pe Zen, secretul vieții și al Universului. Nu exagerez.

3. Oamenii se schimbă 

Este imposibil să reeduci un adult, însă oamenii se pot re-educa pe ei înșiși. Și brusc se poate dovedi că nu trăiești cu persoana cu care ai făcut schimb de inele.

Oamenii își schimbă trupurile, obiceiurile, munca, atitudinile și credințele. Procesul este interesant și, dacă ești destul de norocos să te schimbi, nu te vei plictisi niciodată.

Dar există un singur lucru. S-ar putea să fii aproape de persoana de care nu mai dorești să fii, pentru că nu arăta ca persoana pe care a-i îndrăgit-o cu mulți ani în urmă.

4. Copilul va fi pe primul loc 

În general, o persoană normală se va pune pe ea în primul rând și apoi pe restul. Când este întemeiată o familie, pe primul loc apare partenerul, a doua ta jumătate și apoi restul.

Și apoi apar copii și devin mai importanți, mai principiali, pe primul loc.Probabil așa e corect. Poate că acest lucru a fost conceput de natură. Poate că aceasta este doar o anomalie care interferează. Cu toate acestea, este greu să accepți două fapte:

Omul iubit nu mai este numărul unu pentru tine.

Nu ești numărul unu pentru unul iubit.

Nu, sentimentele tale nu se schimbă, ele devin chiar mai puternice și mai strânse. Numai că fiecare dintre voi are acum un copil care a devenit mai important.

5. Nimeni nu apreciază sacrificiile

Niciodată, fără nici un motiv, nici cu orice pretext, nu trebuie să faci sacrificii pentru familie. Nimeni nu are nevoie de ele și nimeni nu le va aprecia.

Tot ceea ce faci de dragul familiei tale se face pentru că vrei așa, pentru că îți place atât de mult. Și victima – când renunță la ceva extrem de costisitor pentru obiectivele ciudate, presupuse a fi mai mari. Cel mai uimitor lucru este cât de șmecher lucrurile de zi cu zi se transformă în sacrificii, pe care nu le observăm.

Dacă cineva din familie are rolul unei victime, aceasta nu mai este o familie, ci o cameră de tortură. Oprește toate încercările de a-ți pune viata pe altarul dragostei.

Când te ridici mai devreme din pat cu jumătate de oră pentru a găti micul dejun pentru toată familia în weekend, pentru că îți place să gătești și vrei să îi mulțumești pe cei dragi, aceasta este o grijă, un cadou. Când sari înaintea ceasului deșteptător și gătești micul dejun pentru că este necesar în numele unor ritualuri minunate de familie, este un sacrificiu.

Acesta este un exemplu simplu și mic, deoarece sacrificiile la scară largă (carieră, prieteni, părinți, hobby-uri) sunt mult mai rele și nu ar trebui să fie aduse deloc.

6. Fericirea nu este la fel pentru toți

Chiar și o familie în ani diferiți este fericită în moduri diferite. Să compari două familii este absurd.

Când apar dificultăți, articole despre cum să îmbunătățești viața de familie și să faci față greutăților – nu funcționează. Prin urmare, sfatul părinților, prietenilor și al trainer-ilor nu au nicio valoare.

De aceea este atât de important să îți cauți propria fericire, chiar dacă nu corespunde cu ideile celorlalți.

7. 10 ani – sunt foarte puțini 

Când am trecut linia celor 10 ani de căsătorie, am înțeles că sunt foarte mulți. Aceasta este deja considerată o experiență solidă, iar rudele, felicitându-vă cu aniversarea, vă doresc să vă „iubiți unul pe altul ca și înainte”.

Nu am idee cine a inventat idea că la 10 ani după căsătorie apare o criză, dragostea nu mai este aceeași, nu există pasiune și altele…

După 10 ani, totul doar începe pentru că cea mai puternică dragoste se întâmplă întotdeauna doar aici și acum. Cred că după 15, 20 și x ani, situația va fi aceeași.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.