×
7 greșeli mari pe care bărbații le fac într-o relație

7 greșeli mari pe care bărbații le fac într-o relație

Dacă relația este cu adevărat importantă, treaba ta este să încerci să menții numărul de ratări la minimum.

În primul rând, cea mai mare greșeală este să crezi că ești perfect, irezistibil și unic. Această încredere pare mai mult decât ciudată. Ești doar un om. Deci, imperfect, la fel ca noi toți. Deci, există ceva la ce ar trebui să lucrezi și ce să corectezi. Niciunul dintre noi nu s-a născut cu aripi albe pe la spate, fiecare dintre noi are propriile defecte.

Așa că trebuie să treci prin viață, încercând să fii cel puțin un pic mai bun în fiecare zi decât ieri. Este nevoie de ore, luni și ani de formare pentru a învăța să cânți la vioară.  E la fel în relații. Nu vei spune sau face întotdeauna ceea ce trebuie. Acest lucru este normal și așa este la toată lumea. Dacă ești norocos și întâlnești fata potrivită, ea va înțelege totul. Ea va aștepta până când vei învăța din propriile greșeli, te va ajuta și îți va spune.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că poți testa puterea partenerului cu nenumărate greșeli. Dacă relația este cu adevărat importantă, treaba ta este să încerci să menții numărul de ratări la minimum. În același timp, este important să îți dai seama ce faci greșit pentru a remedia problema și a nu mai reveni la ea. Numai în acest fel poți deveni o versiune mai bună a ta și să găsești fericirea într-o relație.

Deci, ce greșeli faceți voi, bărbații, în relații cel mai adesea?

1. Alegi femei care nu sunt potrivite pentru tine.

Asta nu înseamnă că alegi femei rele. Deloc. Doar alegi pe cele care nu se potrivesc în mod specific pentru tine. Este posibil ca pentru altcineva să fie ideale.

Adevărul este că compatibilitatea este importantă în relații. Să nu uiți niciodată asta. Partenerul nu ar trebui să atragă doar cu frumusețea, inteligența, simțul umorului, dar, de asemenea, să se potrivească cu tine. O fată poate fi foarte dulce, bună la inimă, dar dacă nu există nici o compatibilitate – relația este sortită eșecului. În această situație, nimeni nu este de vină și nu se poate face nimic – rămâne doar de acceptat.

2. Permiți prea multă dramă într-o relație.

Drama este ceea ce distruge orice relație. Și foarte repede și aproape neobservat. Dramele sunt interesante și frumoase în filme; în viață, este cu adevărat opusul. Atunci când clarificați ceva în mod constant cu note tragice – acesta este și un test de forță pentru sistemul nervos și relații.

Prin urmare, dramele nu sunt ceva la care poți închide ochii sau să le înduri. Mai ales când nu se opresc și transformă viața într-un coșmar. Problemele dintre parteneri ar trebui rezolvate imediat. La urma urmei, totul poate fi discutat și se poate lua o decizie rezonabilă. Când vine vorba de scene și drame, nu mai este posibil să schimbi nimic sau măcar să controlezi.

3. Intri în următoarea fază a relației, fără a fi pregătit pentru ea.

Toată lumea vrea totul dintr-o dată. Iar relațiile nu sunt excepții. Fii de acord că pare destul de tentant: să treci imediat la un final fericit, ocolind toate fazele anterioare ale relației. Dar în viața reală, asta nu se întâmplă. Partenerii vor trebui să treacă prin multe încercări împreună și să înțeleagă multe înainte de a deveni cu adevărat o familie și oameni apropiați. Și acest proces nu poate fi nici accelerat, nici grăbit. Relațiile pe termen lung sunt atunci când creșteți împreună, depășiți împreună dificultățile și obstacolele. Iar finalul fericit este un bonus pentru cei mai răbdători și persistenți.

4. Crezi că relațiile nu necesită muncă și efort.

Dragostea intră în viața noastră ușor și în mod natural. Există un sentiment înșelător că va fi întotdeauna așa. Dar, din păcate, nu este. Dragostea la fel de ușor și natural poate dispărea. Și atunci nu se poate face nimic…

Pentru a nu stinge focul iubirii într-o relație, sunt necesare eforturile ambilor parteneri. Va trebui să lupți pentru sentimentele tale și să faci compromisuri. Acesta este modul în care funcționează viața: nimeni nu a promis că va fi întotdeauna ușor și simplu.

5. Îți lauzi iubita și te retragi pe fundal.

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații: ei își preamăresc iubita, iar ei înșiși sunt de acord cu rolul de a fi „alături de ea”. Poate că celui ales îi va plăcea, dar o astfel de relație nu va dura mult timp.

Trebuie să alegi fete care te vor inspira și motiva să devii mai bun. Dacă partenerul tău este scăldat în razele adorației tale și trebuie să mergi în umbră, atunci acesta este un semn foarte alarmant pentru relație.

6. Renunți la propriile obiective și aspirații.

Oricât de mult ai iubi pe cineva, niciodată, nu renunța la ceea ce ai visat mereu, la ce ai aspirat. Nu trebuie să uiți de tine, nici în numele iubirii, nici în numele altor lucruri.

Da, într-o relație, nu putem face întotdeauna ceea ce vrem. Acest lucru este firesc, pentru că acum sunteți doi și trebuie să faceți anumite compromisuri. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la scopurile tale în viață. Se pot face unele modificări, dar cardinale – în niciun caz. Apropo, o fată iubitoare nu îți va tăia aripile, dimpotrivă – te va sprijini și te va ajuta pentru a ajunge la noi culmi.

7. Nu permiți vulnerabilitate.

Bărbații întotdeauna vor să arate puternici și curajoși. În același timp, ei cred cumva că vulnerabilitatea este un semn de slăbiciune și indecizie. Mare greșeală!

Într-o relație, va trebui să fiți vulnerabili unul față de celălalt într-un fel sau altul. În caz contrar, ele sunt pur și simplu imposibile. Nu poți iubi când ești retras și detașat. Nu-ți poți încuia inima și să te aștepți să găsești fericirea.

Vulnerabilitatea, într-un fel, este întotdeauna un risc. Riscul că vei fi rănit, că vei suferi. Dar acest risc este recompensat foarte generos: Cu Dragoste. Deci, se merită!

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.