×
7 lecții despre relații pe care fiecare mamă trebuie să le ofere fiicei sale

7 lecții despre relații pe care fiecare mamă trebuie să le ofere fiicei sale

Învață-o să trateze corpul ei corect, și apoi ea va alege cu siguranță persoana care o va trata în același mod. Arată-i fiicei tale să fie bună cu sine însuși și cu siguranță va atrage pe cineva care înțelege importanța bunătății.

Ea poate cere sfaturi de la prietenii săi sau poate citi cărți cu sfaturi de viață. Dar sunt lucruri pe care fiica ta le poate învăța doar de la tine, mama ei, care vrea doar ce e mai bun pentru ea.

Nimeni nu-i va spune despre relație așa poți tu. Ea te ascultă și știe că nici cele mai mari greșeli ale ei nu te vor face să te întorci de la ea. Iată de ce ar trebui să-i spui fiicei tale următoarele:

1. Cere pentru tine același respect pe care îl oferi și tu în schimb.

Doar învățând să se respecte, fiica ta va putea găsi un partener care o va respecta în relație. O persoană trebuie să modeleze respectul pe care îl așteaptă de la altul.

Învață-o să trateze corpul ei corect, și apoi ea va alege cu siguranță persoana care o va trata în același mod. Arată-i fiicei tale să fie bună cu sine însuși și cu siguranță va atrage pe cineva care înțelege importanța bunătății.

2. Să nu-ți fie rușine de necesitățile corpului tău.

Cu toate acestea, indiferent de vârstă, ea se va uita întotdeauna în oglindă și va trata reflexia ei într-un anumit mod. Și probabil că vrei ca ea nu numai să aibă grijă de corp și să-l iubească, dar, de asemenea, să-și satisfacă toate necesitățile sale, de la probleme de sănătate la dorințele sexuale.

Corpul ei ar trebui să fie obiectul plăcerii ei, nu doar obiectul dorinței altei persoane.

3. Fie ca o inimă frântă să devină o lecție pentru tine, nu o cauză a suferinței.

Avertizează-ți fiica că mai devreme sau mai târziu va avea inima frântă. Dar, în ciuda tuturor durerilor, este o experiență valoroasă care o face mai puternică.

Nimic nu ajută o femeie să se cunoască mai bine decât despărțirea. În timp, ea va realiza că ea este capabilă să accepte ceea ce are cu adevărat nevoie și când trebuie să renunțe la trecut. Și în tot acest timp ea va ști că ești prin preajmă.

4. Nu ignora semnele alarmante pe care ți le arată partenerul.

Explică-i fiicei tale că dacă partenerul ei este ostil față de mama ei fără nici un motiv sau este lipsit de respect, se poate prezice ce fel de relație o așteaptă cu un astfel de om.

Spune-i fiicei tale că lucrurile care par greșite de la început nu vor fi niciodată corecte.

Dacă le lași nesupravegheate, atunci tot ceea ce te irită la o altă persoană acum, de regulă, de-a lungul anilor doar se înrăutățește, și nu invers.

5. Uită de reguli. Singurul lucru pe care te poți baza este intuiția ta.

Relațiile nu ar trebui sa se transforme într-o rivalitate sau să fie un test constant în timpul căruia partenerul tău este obligat să dovedească în mod regulat dragostea lui. Este un parteneriat bazat pe egalitatea a două personalități.

Spunându-i fiicei tale că relația se bazează pe încredere, o ajuți astfel să devină fericită în viitor. Spune-i că înainte de a începe să se întâlnească cu cineva, mai întâi trebuie să-și analizeze dorințele și să nu fie niciodată de acord cu mai puțin.

Nu există reguli sau rețete care să garanteze că partenerul îi poate oferi toate astea. Trebuie doar să ai încredere în instinctele tale și să urmezi sfatul vocii interioare.

6. Nu urmări lucruri care evadează de la tine.

Dacă vede că partenerul o evită sau o respinge, este foarte important ca ea să înțeleagă că persecutarea unei astfel de persoane probabil nu merită efortul ei și că fiecare dintre noi se confruntă cu un astfel de eșec la un anumit moment al vieții.

Este foarte important să nu mai cauți dragostea în același loc unde a pierdut-o. Uneori trebuie doar să-i dai partenerului tău puțină libertate. Dar dacă asta nu ajută, atunci e timpul să renunți la cineva care vrea cu disperare să evadeze.

7. Amintește-ți că ești destul de bună, indiferent de toate.

Orice fiică are nevoie ca mama ei să-i reamintească periodic că este „destul de bună”, insuflându-i astfel încrederea, credința în sine și importanța de a nu se sacrifica într-o relație.

Încrederea în sine sugerează că îți dai seama – nu este nevoie să schimbi ceva în tine pentru a fi iubită.

Asigură-te că fiica ta înțelege asta. Și explică-i că persoana potrivită o va iubi pentru ceea ce este.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.