×
7 lucruri pe care majoritatea femeilor nu le cunosc despre bărbați

7 lucruri pe care majoritatea femeilor nu le cunosc despre bărbați

„O femeie încearcă mai întâi să schimbe un bărbat timp de 10 ani și apoi se plânge că nu este așa cum a fost atunci când s-a căsătorit cu el”, a spus Barbra Streisand.

Recunoaște că în căutarea iubirii și romantismului uneori te comporți prea egoist. Se întâmplă tuturor. Cu toții avem propriile noastre idei despre cum ar trebui să arate o relație ideală.

Dar te-ai pus vreodată în locul unui bărbat în acest scenariu? Desigur, îți dai seama ce vrei și ai idee prin ce va trebui să treci pentru dragoste. Dar s-ar putea să nu știi ce eforturi fac bărbații pentru a-ți câștiga dragostea. Faci o mare greșeală dacă nici măcar nu încerci să înțelegi cum funcționează sexul opus. Reține că, cu cât știi mai mult despre comportamentul bărbaților, cu atât va fi mai ușor să stabiliți contactul și, în timp, să creați o relație sănătoasă.

Citește: 5 lucruri care îi înnebunesc pe bărbați

Da, multe fete care intră într-o relație cu visele curcubeu se confruntă în cele din urmă cu o realitate nu întotdeauna plăcută. Și ori de câte ori trec prin experiența unei inimi frânte, ele cred că toți bărbații sunt „la fel” și nimic nu depinde de femeia însăși. Va trebui într-adevăr să faci unele eforturi pentru a înțelege ceea ce conduce acțiunile bărbatului tău. Și dacă nu știi de unde să începi, atunci este posibil să ai nevoie de câteva dintre elementele de bază descrise în acest articol:

1. Ei, de asemenea, trebuie să suporte refuzurile

Multe femei respinse joacă apoi rolul de victimă pentru o lungă perioadă de timp. Este normal să fii trist pentru că ai fost abandonat sau refuzat. Cu toate acestea, ar fi o prostie să credem că bărbații nu suferă deloc pentru că sunt respinși. Mai ales că bărbații au mult mai multe șanse să suporte refuzuri, deoarece, de obicei, inițiativa de a crea relații vine din partea lor.

2. Ei sunt sub presiunea stereotipurilor care îi obligă să se comporte cu femeile într-un anumit mod

Bărbații trebuie întotdeauna să adere la standarde înalte în comportamentul lor. Li se spune în mod constant că ar trebui să se comporte ca niște domni. Da, așa ar trebui să fie.  Dar poate fi foarte dificil uneori, și va fi nedrept din partea ta dacă ignori acest fapt.

3. Nu le este ușor să stabilească o întâlnire

Desigur, o femeie așteaptă ca un bărbat să o invite la întâlnire. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că fiecare bărbat este capabil să stabilească întâlniri la dreapta și la stânga. Când un bărbat primește un refuz, el își pierde adesea încrederea că în viitor trebuie să fie persistent.

4. Se crede că un bărbat nu ar trebui să-și arate slăbiciunea

Bărbații sunt numiți reprezentanți ai sexului puternic. Și acest lucru este adevărat, dar într-un sens fizic, din cauza factorilor biologici și anatomici. Dar emoțional, nu e deloc așa. Stereotipurile din societate îi obligă pe bărbați să-și suprime sentimentele și să pretindă că totul este în regulă atunci când nu este de fapt. Și poate fi foarte devastator pentru sănătatea lor mintală.

5. Spre deosebire de femei, este mai dificil pentru ei să comunice cu alții

Femeile sunt mai empatice. Acest lucru se datorează paragrafului anterior. Deoarece societatea nu încurajează bărbații să-și arate emoțiile, este mult mai dificil pentru ei să găsească contact cu sentimentele altor persoane. Din acest motiv, nu este întotdeauna ușor pentru ei să comunice cu alte persoane.

6. Ei nu știu ce vor femeile

Cele mai multe femei nu înțeleg bărbați (altfel nu ar citi acest articol). Dar, sincer vorbind, nici bărbații habar n-au ce vor femeile. Ei sunt la fel de pierduți în presupuneri în această privință, ca și tine. Desigur, ar fi nedrept să se aștepte la altceva de la ei.

7. Bărbaților li se cere să conducă în mod constant într-o relație

Bărbații tind să caute să ia o poziție de lider în relații. Cu toate acestea, nu toți membrii sexului opus sunt creați pentru a fi lideri.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.