×
7 lucruri pe care un bărbat adevărat nu le va face într-o relație

7 lucruri pe care un bărbat adevărat nu le va face într-o relație

Într-o relație este nevoie de sacrificii sau compromisuri, însă sunt anumite lucruri pe care un bărbat niciodată nu trebuie să le facă într-o relație.

1. Să te roage să uiți de crizele de nervi sau să folosească violența fizică

Partenerul tău niciodată nu trebuie să te roage să uiți de ce a făcut sau să îți ceară să recunoști că din cauza ta și-a descărcat nervii pe tine sau chiar te-a lovit. El trebuie să fie responsabil pentru comportamentul său.

2. Să te izoleze de prieteni și familie

Nu trebuie să îți fie frică de reacția lui atunci când vrei să te întâlnești cu prietenii sau cu familia sau să îți limiteze comunicarea cu ei. Tu ai dreptul singură să iei decizii când, unde și cu cine îți vei petrece timpul. Dacă partenerul tău încearcă să controleze acest lucruri – asta nu este nimic altceva decât violență emoțională.

3. Îți diminuează succesul

Partenerul tău trebuie să fie mândru de reușitele tale, dar nu să se simtă iritat și să simtă o amenințare asupra valorii personalității sale. Dacă te simți vinovată pentru că reușești să obții ceva și îți este frică să împărtășești bucuria cu partenerul tău  – este semnul unei relații nocive.

4. Să demisionezi și să-i dai raportul lui pentru cheltuielile tale

Partenerul tău nu trebuie să îți controleze cheltuielile. Chiar dacă aveți un buget comun, subiectele ce țin de finanțe trebuie discutate într-o formă amiabilă respectând drepturile ambilor parteneri.

5. Să accepți comportamentul inacceptabil al prietenilor și familiei lui

Probabil prietenii lui nu îți respectă dreptul la intimitate și stau prea mult la voi acasă sau părinții lui se comportă urât cu tine. Partenerul tău nu trebuie să îți ceară să accepți aceste lucruri. În așa mod, el arată că prețuiește mai mult relațiile cu ei, decât cu tine și pur și simplu evită situațiile de conflict.

6. Să îți schimbe personalitatea

Dacă partenerul tău îți cere să îți schimbi viziunile asupra vieții, valorile și gândurile – e un semnal de alarmă. Dacă el nu te acceptă așa cum ești, e problema lui.

7. Să te implice în relațiile lui cu alte persoane

Bărbatul tău nu trebuie să te roage să îi fii intermediar, de exemplu în relația lui cu părinții lui. Pentru că într-un final relațiile cu familia lui se pot îmbunătăți, iar tu vei rămâne cea rea.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.