× Prima pagină Relații Horoscop Dezvoltare Personală
7 mituri despre căsătorie

7 mituri despre căsătorie

Au trecut de mult vremurile în care fetele creșteau visând să se căsătorească cu Prințul Fermecător și să nu-și facă griji pentru nimic pentru tot restul vieții. Bărbații nu mai caută o gospodină perfectă și o mamă pentru cei zece copii ai săi. Bine, există unele cazuri, dar tendința generală este de a construi o relație fericită și echilibrată cu persoana iubită. Și totuși, suntem încă influențați de zeci de concepții greșite cu privire la cum ar trebui să arate și să se simtă o relație fericită.  Cărțile, comediile și emisiunile TV, de asemenea, nu ajută la construirea unei idei adecvate despre ce înseamnă o căsătorie. Acum puteți găsi idei mai constructive pe social media, deoarece oamenii își împărtășesc propria experiență non-ficțională și lucrurile care au funcționat pentru ei. Așadar, iată 7 mituri despre căsătorie de care ar trebui să uiți dacă vrei să fii fericit cu persoana iubită.

Mitul #1: Căsătoria va rezolva totul

Nu, dragi doamne și domni, căsătoria nu este remediul suprem pentru durerea, depresia și sentimentul de singurătate al sufletului vostru. Dacă ați avut vreunul dintre aceștia înainte de a intra într-o relație, fiți siguri că vor apărea din nou mai devreme sau mai târziu. Fericirea sau nefericirea ta niciodată și repet niciodată nu depinde de factorii externi, fie că este vorba de soț, bani sau o casă frumoasă cu un gard alb. Mulți oameni au toate astea și sunt în continuare nenorociți! Găsește rădăcina a ceea ce te-a făcut nefericit în primul rând, folosește un terapeut dacă ai nevoie și transformă-te în acea persoană fericită care va deveni și mai radiantă într-o relație cu o persoană dragă.

Mitul #2: El ar trebui să fie cel mai bun prieten al tău

Acum, aceasta este doar o iluzie pe care unii oameni o răspândesc ca un adevăr de primă clasă. Toate relațiile sunt diferite. Soțul/soția poate fi acel gen de persoană căreia îi poți spune orice, dar depinde doar de felul în care voi doi vă combinați. Unele cupluri sunt mai romantice, altele tind să creeze un pic de dramă și nu există nicio regulă care să spună că trebuie să alergi la bărbățelul tău cu fiecare mică problemă cu care te confrunți. Pentru asta există cei mai buni prieteni! Ei există pentru un motiv, știi. Discuția cu prietena ta despre acea zi proastă la serviciu la o ceașcă de cafea este la fel de importantă!

Mitul #3: Ar trebui să fie ușoară ca o poveste

Ei bine, iată adevărul – odată ce te căsătorești, încep adevăratele greutăți! Vor apărea noi provocări și va trebui să le faci față într-un fel sau altul. Relațiile necesită muncă, chiar și cele mai fericite. Dacă te gândești că căsătoria este o încercare fără efort, nu vei face decât să îți creezi necazuri ție și soțului tău. Asigură-te că înțelegi responsabilitatea și bucură-te de călătorie!

Mitul #4: Nu vei lupta niciodată

Dimpotrivă, dragii mei prieteni, lupta este o parte esențială a căsătoriei sau a oricărei relații. Cuplurile fericite în relații sănătoase fac asta pentru a rezolva probleme, pentru a împărtăși opinii și pentru a afla ce este cu adevărat important pentru ei. Dacă eviți să intri într-o ceartă, îți suprimi sentimentele sau crezi cu naivitate că partenerul tău de viață nu are niciun fel de nemulțumire, relația ta va sfârși într-un dezastru. Explozia se va întâmpla mai devreme sau mai târziu! Cel mai important lucru este să găsim un numitor comun și să ajungem la un consens care să mulțumească ambele părți. Atunci relația voastră va evolua.

Mitul #5: Trebuie să faceți totul împreună, să împărtășiți fiecare experiență

Acum, acesta este un moment periculos pentru că în primele etape ale relației (sau căsătoriei) există un moment în care pur și simplu vrei să fii împreună 24/7, împărtășind nu numai timpul liber, ci și hobby-urile și întâlnirile cu prietenii. A trăi așa ar putea fi distractiv pentru o vreme, dar apoi unul dintre voi va avea nevoie de o pauză și asta este complet normal. Să ai timp pentru tine, să petreci serile cu prietenii tăi sau cu o carte preferată – toate aceste lucruri sunt esențiale pentru fericirea ta. Căsătoria nu vă face să vă uniți la șold, dimpotrivă, fiecare dintre voi rămâne un individ cu propriile necesități, vise și interese.

Mitul #6: Compromiterea tot timpul va duce la o căsnicie fericită

În timp ce micile compromisuri făcute pe ici pe colo de ambele părți întăresc relația, compromiterea tot timpul este cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru o căsnicie. Dacă îți neglijezi limitele personale și îți ascunzi durerea și stresul de partener, vei deveni treptat atât de nefericit încât va fi imposibil să menții relația. Deschiderea și respectul față de granițele celuilalt sunt esențiale pentru construirea unei căsnicii fericite. Trebuie să vorbești de fiecare dată când te simți inconfortabil, să discuți soluții posibile cu partenerul de viață și să faci același lucru pentru el atunci când are unele probleme. Fiți răbdători unii cu alții și spuneți întotdeauna adevărul.

Mitul #7: Stresul îți va ucide căsnicia

Există diferite tipuri de stres și nu toate sunt periculoase pentru căsătorie. Uneori stresul eliberează un potențial creativ care altfel nu ar fi disponibil (cum ar fi o decizie de a renunța la locul de muncă și de a face ceea ce îți place cel mai mult). O decizie de a schimba orașul sau țara poate fi, de asemenea, stresantă, precum și procesul de a decide dacă să ai copii sau nu. Evitarea situațiilor stresante nu te va salva de ele, așa că este mai bine să fii pregătit și să le folosești la potențialul lor maxim. Acestea fiind spuse, condițiile stresante pe termen lung ar trebui tratate, deoarece acestea îți vor influența atât sănătatea fizică, cât și cea psihologică.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.