×
7 momente delicate care ne derutează la începutul unei relații

7 momente delicate care ne derutează la începutul unei relații

Chiar dacă fluturii flutură în stomac și fiecare întâlnire este o adevărată sărbătoare, uneori apar situații incomode la începutul oricărei relații romantice. Nu trebuie să roșești sau să te stresezi: aceștia sunt factori naturali ai dezvoltării relațiilor. Ce povești ne fac să ne îngrijorăm și cum ne putem liniști?

1. Care este statutul nostru?

Suntem un cuplu sau nu? Putem spune despre un partener „iubitul meu” sau „iubita mea”? De regulă, o femeie este mai îngrijorată de acest subiect. Este mai important pentru ea să știe în ce stare se află cu un bărbat, când încep să se întâlnească, când se mută și când locuiesc împreună de mult timp, dar nu s-a primit nicio cerere de căsătorie. Dar se întâmplă și invers!

2. Probleme de igienă

La începutul unei relații, igiena personală este deosebit de incomodă. Jena poate fi cauzată de mirosul pielii partenerului tău, de nevoia de a merge la toaletă („pentru a pudra nasul”) sau din cauza capului nespălat. Oamenii doresc să se arate într-o lumină mai bună, deci trebuie mai întâi să fie mai secretoși și vigilenți în aceste situații, pentru a nu „speria” partenerul și pentru a nu strica opinia despre ei înșiși. Cine nu a auzit povești despre femeile care s-au trezit mai devreme decât iubitul pentru ași face machiajul? Sau nu a înlăturat machiajul pe timp de noapte?

3. Probleme financiare

Problema banilor la începutul relației provoacă, de asemenea, disconfort. Fiecare trebuie să cunoască starea financiară al celei de-a doua jumătăți.  Cine plătește pentru cină la restaurant, care cumpără mâncare acasă, a cărui responsabilitate sunt plățile comunale la începutul vieții împreună? Dacă există un dezacord, jena va fi și mai mare. Dar va trebui totuși să luați o decizie reciprocă, deci este important să aveți o conversație și să discutați cu îndrăzneală toate problemele care vă privesc.

4. Dezavantajele individuale și obiceiurile proaste

Nimeni nu este perfect, fiecare are propriile caracteristici și obiceiuri proaste. Atunci când începe o relație, vrei să arăți foarte bine în ochii partenerului tău. Poți să te ascunzi și să te prefaci, dar nu pentru mult timp: adevărul va ieși într-o zi la iveală. În plus, în acest caz, un partener va trebui să cheltuiască resurse pentru a tăcea, iar pe al doilea îl va aștepta apoi o surpriză neplăcută. Acest lucru poate provoca conflicte, așa că cel mai bine este să nu ascunzi astfel de secrete pentru prea mult timp.

5. Discutarea relațiilor anterioare

Nici bărbaților, nici femeilor nu le plac poveștile, mai ales cele detaliate, despre un fost partener. Uneori, trecutul trebuie lăsat în trecut, iar informațiile suplimentare pot strica starea de spirit romantică.

6. Familiarizarea cu mediul partenerului 

Este un moment incitant atunci când ne întâlnim cu părinții,  și cu prietenii partenerului. Ambii parteneri se simt incomodați și jenați. Unul este îngrijorat de modul în care cunoscuții vor accepta un nou partener, celălalt simte responsabilitatea de a mulțumi și a impresiona.

7. Discutarea problemelor intime

Această zonă a relațiilor necesită, de obicei, o delicatețe specială. Activitatea excesivă și graba pot pune un partener într-o poziție incomodă. De asemenea, se întâmplă ca femeile, din dorința de a fi plăcute, să nu vorbească despre dorințele lor și să nu refuze intimitatea, chiar dacă nu sunt încă pregătite pentru asta. Aici sunt importante onestitatea și respectul față de tine și de celălalt.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.