×
7 motive pentru care ar trebui să te căsătorești după 30 de ani

7 motive pentru care ar trebui să te căsătorești după 30 de ani

Deci, când este momentul potrivit să te căsătorești? Știm cu toții că nu mai este ceva ce trebuie să facem, dar cei mai mulți oameni încă aleg să se căsătorească, pentru că este ca un gest de dragoste, o mare petrecere și, în unele țări, există anumite beneficii care vin odată cu viața de căsătorit. Dar dacă simți că ești împins să te căsătorești înainte de treizeci de ani, deoarece va fi prea târziu după – oprește-te și gândește-te la asta. Ce-i cu graba asta? Întotdeauna vei putea să te căsătorești, dar divorțurile sunt nașpa, nu doar emoțional, ci și financiar. Așadar, este întotdeauna mai bine să așteptați până când ești absolut sigur, în loc să te grăbești. De fapt, iată câteva motive foarte bune pentru a te căsători abia după 30 de ani.

1. Vei ști ce îți dorești de fapt de la partenerul tău. Este nevoie de o perioadă de timp pentru a-ți da seama ce-ți place și de ce ai nevoie față de ceea ce îți imaginezi că ar trebui să fie o relație perfectă pe baza filmelor. Vei fi surprins să afli cât de diferită este viața reală de ceea ce Hollywood-ul ne face să credem și ce părți sunt prezentate în filme în mod romantic și ce părți sunt de fapt importante și valoroase.

2. Vei reuși mult mai bine să îi comunici partenerului tău nevoile, gândurile și opiniile tale, în loc să speri doar că acesta îți poate citi gândurile. Suntem cu toții foarte emoționali și impulsivi la 20 de ani, doar învățăm, creștem și devenim personalități. Este o perioadă dificilă pentru a încerca să formezi un parteneriat de durată, deoarece s-ar putea ca peste un an sau doi să fii o altă persoană.

3. Este mult mai probabil să fii mai bine pregătit din punct de vedere financiar la 30 de ani decât la 20 de ani. Nu spunem că vei ști totul la treizeci de ani, mulți dintre noi încă ne luptăm cu cine vrem să fim și cum ar trebui să arate cariera noastră chiar și la treizeci de ani, dar cel puțin în această perioadă majoritatea dintre noi reușesc să învețe cum să se descurce cu banii.

4. Vei avea mai mult timp să experimentezi, să călătorești, să încerci lucruri noi și să ai parte de experiențe diverse. Vei ieși la întâlniri, vei avea libertatea de a avea o aventură și apoi nu-ți va mai păsa să îl vezi vreodată. S-ar putea să ți se pară o prostie, dar este mai bine să încerci totul și să te relaxezi, în loc să te căsătorești mai devreme și să te întrebi cum ar fi.

5. O veșnicie este o perioadă lungă de timp în zilele noastre. Oamenii trăiesc mai mult ca niciodată, așa că, dacă te căsătorești la 30 de ani, vei avea cel puțin o jumătate de secol de viață conjugală. Nu trebuie să te grăbești. Tot vei avea parte de veșnicia ta dacă mai aștepți puțin până să te căsătorești. În plus, poți întotdeauna să încerci să trăiești cu cineva înainte de a te căsători cu el, este o modalitate foarte bună de a afla adevăratele caracteristici ale persoanei și de a afla cum este în viața de zi cu zi și în obiceiurile sale zilnice.

6. Vei aprecia mult mai mult viața de cuplu dacă te căsătorești la 30 de ani. În acest moment, majoritatea oamenilor au terminat cu petrecerile nebunești și cu certurile dramatice și absurde și sunt pregătiți să se așeze într-o viață frumoasă cu o persoană cu care se simt în siguranță și se simt confortabil să fie ei înșiși.

7. Și în cele din urmă, probabil că vei avea o nuntă mai bună la 30 de ani. Vei ști cum vrei să arate și vei avea mijloacele necesare pentru a plăti locul perfect, rochia, decorațiunile, etc.  Vei ști cine sunt prietenii tăi adevărați și care sunt persoanele cu care vrei să sărbătorești. Vei fi mai încrezător și vei fi capabil să faci lucrurile în felul tău și nu doar să încerci să le faci pe plac părinților tăi sau să-ți faci griji cu privire la ce va crede mătușa Susan despre primul tău dans. De fapt, mătușa Susan nu primește o invitație pentru că nimeni nu are nevoie de vibrațiile ei negative la nunta ta.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.