×
7 scuze obișnuite pe care le folosește o persoană atunci când trădează

7 scuze obișnuite pe care le folosește o persoană atunci când trădează

Acum, relațiile din întreaga lume sunt amenințate  de trădare. Se întâmplă peste tot, chiar și cu cei mai buni dintre noi. Cel mai probabil, aveți prieteni sau membri de familie ai căror relații au fost distruse de infidelitate. Este dificil să găsești o relație sănătoasă, oriunde există o trădare. Cercetările recente efectuate de profesioniștii calificați din domeniu au arătat că aproximativ 60% dintre oameni tind să trădeze în relații. Dacă crezi în iubirea adevărată, este deosebit de dificil să te împaci cu acest fapt.

De aceea e important să te protejezi. Într-un moment în care iubirea te impune să fii vulnerabil, nu ar trebui să renunți atât de ușor. Trebuie să te asiguri că o persoană te merită înainte să te deschizi în fața ei. În caz contrar, pur și simplu îți pui în pericol inima. Trădarea într – o relație este foarte proastă și nu există nici o îndoială în acest sens. Aceasta este o măsură inadecvată pe care mulți oameni nesiguri o vor lua într-o relație. Și se întâmplă mult mai des decât credem. Trădătorii sunt niște lași leneși. În loc să rezolve unele dintre problemele cele mai interioare din relația lor cu partenerul, aleg această neglijență, durere, distrugere și doar ceva dezgustător. Și în cele din urmă, ei doar înrăutățesc situația.

Însă, mulți trădători refuză să-și recunoască vina. Ei, ca și cum nu ar fi responsabili pentru trădarea pe care au comis-o în legătură cu tine și cu relația voastră. Ei nu vor să ia o lovitură pentru deciziile lor nereușite. Ei vor nega implicarea lor sau mai rău: vor încerca să arunce vina asupra ta. Nu ceda la asta. Indiferent de scuza pe care o aleg, trădarea este pur și simplu o alegere greșită.

Așadar, pentru a vă apăra mai bine, iată 7 exemple din scuzele pe care le folosesc trădătorii:

„Nu sunt fericit în relație și am încercat să găsesc fericirea în altă parte”

Aceasta este o tehnică clasică pentru a scăpa de tema trădării. Aici nu trebuie să ai încredere în el. Dacă ar fi adevărat, atunci de ce să nu facă un efort și să vorbească cu tine despre asta, în loc să găsească fericirea în altă parte. Și mai ales într-o manieră atât de dezgustătoare!

„Relația noastră mă plictisește.

Te-ai plictisit? Găsește-ți un hobby. Mergeți într-o călătorie împreună. Faceți mai mult sex. Ce zici de o plimbare amuzantă? Faceți tot posibilul pentru a diversifica relația.  Nu te cumpăra de acest truc ieftin.

„Nu mai ești cel de care m-am îndrăgostit”

Acest lucru poate fi rezolvat și printr-o conversație simplă. Trădarea nu este necesară și poate chiar să vă îndepărteze unul de altul în continuare.

„M-am săturat de certurile noastre”

Și din nou, este doar o modalitate de a vă distrage atenția de la întrebarea principală. Faptul că vă certați cu siguranță nu îți oferă dreptul de a trăda. Toate cuplurile se ceartă. Dar numai cei care au ajuns la maturitate încearcă să găsească o soluție convenabilă într-o situație de conflict.

„Dacă mă iubești cu adevărat, mă vei ierta”

Acest lucru nu este deloc relevant. Prezența iubirii într-o relație nu înseamnă iertare. Nimeni nu trebuie să pună în mod intenționat un partener în fața acestei întrebări.

„Trădare e în sângele meu”

Nimeni nu a fost „creat” pentru trădare. Aceasta este o decizie conștientă pe care o persoană o ia înainte de a face acest lucru. Nimeni nu obligă pe nimeni la nimic. E o alegere. O alegere foarte proastă.

„Nu știu cum s-a întâmplat”

Acest lucru poate fi adevărat sau poate nu, dar în orice caz nu justifică un astfel de comportament. Da, este adevărat că mulți oameni trădează fără să înțeleagă cauza acestui act. Dar asta nu anulează faptul că ei știu că este rău și nu merită să facă asta.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.