×
7 sfaturi de la femei celebre care te vor inspira să faci Fitness

7 sfaturi de la femei celebre care te vor inspira să faci Fitness

Cu cât ai mai multă grijă de sănătatea ta, cu atât ai mai multe șanse să trăiești o viață completă.

1. Nu lăsa pe nimeni sau nimic să te oprească în drumul către obiectivul tău

Katrin Schwitzer este prima femeie care a participat oficial la Maratonul din Boston. În cursa din anul 1967, au încercat să o scoată cu forța din cursă, deoarece femeile nu aveau voie să participe. Dar Katrin nu sa oprit. Fotografiile sale au fost publicate pe prima pagină, iar faptul însuși a intrat în istorie.

Pentru a schimba atitudinea publicului, Schwitzer a organizat curse pentru femei în 27 de țări. La acestea au participat peste un milion de femei. Acest lucru a convins Comitetul Olimpic Internațional să includă Maratonul feminin în Jocurile Olimpice din 1984.

Kathrine Switzer, alergătoare de maraton

Jurnaliștii au spus că am ajuns înaintea timpului meu. Dar dacă nu-l depășești, acel moment nu va veni niciodată.

Când cineva sau ceva încearcă să te oprească în drumul către obiectiv, nu îl lăsa să te oprească. Amintește-ți că poți obține tot ce îți dorești.

2. Rezervă timp pentru tine

Când trebuie să combini muncă, familie, hobby-uri și multe alte lucruri, este foarte dificil să găsești timp pentru tine. Dar vei deveni mai bun doar atunci când vei începe să-ți pui bunăstarea pe primul loc. Acest lucru este demonstrat de creatoarea abonamentului de fitness ClassPass, Payal Kadakia.

Payal Kadakia, creatoarea ClassPass

Suntem constant sub presiune din exterior, așa că este atât de important să găsim timp pentru noi înșine. În caz contrar, poți uita pentru ce lupți și pentru ce depui eforturi.

Data viitoare când vei anula antrenamentul de seară pentru a termina lucrurile, oprește-te. Aceste lucruri pot aștepta. Sănătatea și bunăstarea ta – nu.

„Găsește ceea ce te inspiră”, sfătuiește Kadakia. Nici o zi nu trebuie să fie irosită”.

3. Aspiră la mai mult, dar nu exagera

Amelia Boone, campioana mondială la maratoane cu obstacole, a fost rănită recent în timp ce se pregătea pentru competiția sa de vis. Visul a fost amânat, dar Amelia nu va renunța. Acest caz a învățat-o că uneori este util să se odihnească.

Amelia Boone, alergătoare de maraton

Mi-am dat seama că poți suferi dacă lucrezi constant la limită. La un moment dat vei ceda.

„Va trebui să suporți consecințele fizice și psihologice”, spune Boone. În sport trebuie să te perfecționezi în mod constant și să depui eforturi pentru mai mult, dar, uneori, în mod inevitabil, te așteaptă o cădere. Nu contează dacă ești un începător sau un sportiv profesionist. ”

4. Fă ceea ce tu însuți iubești, nu ceea ce îți impun alții.

Chiar dacă toată lumea merge la yoga sau la aerobic cu bicicleta, nu trebuie să te înscrii la aceleași cursuri.

Megan Markle, actriță

Indiferent de dificultățile sau complexele pe care încerci să le depășești, fii tu însuți. Crează propriile reguli. Să nu crezi că trebuie să te adaptezi la ceva.

Fă ceea ce iubești. Acest lucru se aplică nu numai sportului, ci și vieții. Alege întotdeauna calea ta.

5. Nu-ți fie teamă să recunoști realizările proprii

Dacă reușești, cum ar fi să slăbești sau să alergi pentru prima dată un kilometru, nu ezita să te împarți cu aceasta. Nu lăsa pe nimeni să te priveze de mândrie în victoriile tale. Chiar dacă acestea sunt foarte mici.

Jessica Mendoza, campioană olimpică la softball

Întotdeauna am fost învățată să fiu modestă. Când mă întreabă cineva dacă pot face ceva bine, eu răspund că pot face „normal”.  Dar, de obicei, persoanele cunoscute spun „bine”, chiar dacă nu este așa. Suntem încă constrânși de cadrul în care ne plasează societatea.

6. Încearcă ceva nou

Da, e înfricoșător. Mai ales atunci când nu ești sigur dacă îți va reuși. Dar este important să începi. Cu siguranță vei face mai mult decât crezi.

„De fiecare dată când merg la un antrenament care mi se părea copleșitor, devin mai bună ca lider”, spune Kadakia. „Acesta mă ajută să depășesc dificultățile la locul de muncă și în viața mea personală.” Iar aceste dificultăți deschid noi oportunități”.

7. Nu încerca să faci față la tot de una singură

Când nu îți reușește ceva, împărtășește-te cu cei dragi și cere ajutor.

„Este ușor să vorbești despre plăcut, să vorbești despre victoriile tale. Dar este mult mai greu să te deschizi când ceva nu merge bine, spune Boone. „Mi-aș dori foarte mult ca mai multe femei să vorbească deschis despre dificultățile sale.”

Nu ține totul în tine. Cere ajutor. Cu siguranță, cei dragi îți vor împărtăși gândurile și sfaturile sale.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.