× Prima pagină Relații Horoscop Dezvoltare Personală
8 fraze pe care bărbații le detestă

8 fraze pe care bărbații le detestă

Capcana acestor fraze este că pentru femei, ele nu sună atât de dur și jignitor. De fapt, ce rău este în fraza: „Mă descurc și singură” sau „Fii bărbat!”? Ele de fapt atentează la demnitatea bărbatului, iar mai jos îți voi explica cum.

Dacă le-ai rostit deja, depune efort și încearcă să nu le mai repeți. Pentru psihologii de cuplu au aflat că acestea sunt cele mai oribile cuvinte pe care bărbații le pot auzi de la iubitele lor.

1. «Bine, mă descurc singură»

Sfatul unui profesionist: dacă l-ai rugat pe bărbatul tău să repare robinetul  sau doar l-ai rugat să cheme un instalator care să repare acel robinet – permite-i să facă acest lucru singur. Chiar dacă el a uitat de nenumărate ori să facă acest lucru, sunt șanse ca el să într-adevăr să își dorească să te ajute. Lasă-l să-și păstreze demnitatea și nu rosti cuvintele „Bine, mă descurc singură”. E o frază oribilă. Prin ea, un bărbat înțelege că ești de părere că nu este în stare de nimic și că nu ai nevoie de el.

2. «Ai fi putut să îți dai seama…»

Aceste cuvinte jignitoare nu vor fi stimulente pentru el, dacă îi ceri aproape imposibilul.

Bărbații citesc prost printre rânduri și nu pot presupune ceva. Spune-i direct ce vrei de la el. 

Femeile își vor păstra și timpul și nervii dacă vor accepta faptul că bărbații nu sunt capabili să citească printre rânduri și nu pot face presupuneri – sunt de părere psihologii. Ei nu sunt făcuți pentru asta și pot fi instruiți să facă asta. Spune-i direct ce vrei de la el.

3. «Trebuie să vorbim»

Nu există alte cuvinte care să trezească o asemenea groază în inima unui bărbat ca aceste cuvinte care, la prima vedere, par nevinovate. Ele sunt prevestitoarele unei discuţii serioase, cu critici şi plângeri. Ştii ce va face el? El se va gândi că este un ratat şi va fugi. Sunt sigură că nu asta îţi doreşti! 

4. «Fii bărbat!»

Pentru binele tău şi al lui, niciodată nu rosti aceste cuvinte. Este un atac direct şi dur la identitatea lui, care îl va face să se îndoiască de masculinitatea pe care o posedă.

5. «Fă curat. Nu sunt mama ta să te menajez!»

Fii mai creativă şi găseşte o modalitate prin care să-l convingi să-şi facă ordine în lucruri. Spunându-i că încă mai are nevoie de ajutorul mamei, fără să vrei îi aminteşti cât de bine i-a fost atunci când ea îl îngrijea.

Uneori, după întâlnirea cu prietenii, îi vine în cap idea că este un soţ ideal. 

6. «Iar mergi cu prietenii?»

Nu privi aceste întâlniri ca un atentat la relaţia voastră. Uneori, un meci de fotbal este doar un motiv de beţie pentru ei, însă pentru majoritatea bărbaţilor, întâlnirea cu prietenii este o metodă de relaxare, discuţii la egal şi împărtăşirea gândurilor băieţeşti.

Asemenea întâlniri aduc avantaje şi pentru tine. Uneori, ascultându-şi prietenii, partenerul tău poate înţelege că este un soţ bun. Iar o asemenea gaşcă bărbătească îl poate face să-i fie dor de tine.

7. «Crezi că e simpatică?»

Îl pui într-o situaţie în care el nu îţi poate da un răspuns corect. Natura bărbătească este construită în aşa fel încât ei o observă pe cea mai simpatică fată. Întotdeauna. Iar acum îi ceri să facă un fel de alegere între fata simpatică şi fata pe care o iubeşte.

9.«Oh… ce burtică! »

Trebuie să atenţionezi cu discreţie despre schimbările de fizic ale partenerului tău, asta deoarece bărbaţilor nu le stă în fire să glumească asupra corpului lor, aşa cum o facem noi femeile. Va fi mult mai eficient să mergeţi împreună în parc şi să faceţi sport, iar în weekend să faceţi plimbări cu bicicleta.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.