×
8 lucruri pe care le confundăm cu iubirea

8 lucruri pe care le confundăm cu iubirea

Avem obiceiul să confundăm anumite lucruri cu iubirea, deoarece într-un anumit moment se întâmplă ceva plăcut și frumos. De exemplu:

1. O partidă de sex pasional

Un sex bun îți poate amăgi creierul Dacă faci sex cu o persoană care îți place, ai putea să crezi că ai mai multe sentimente față de el decât ți-ai fi închipui. Dacă ai început să te ieși, ai grijă să nu confuzi un sex pasional cu iubirea. Da, probabil te îndrăgostești, însă ăsta nu e un semn al iubirii, ci doar secreția de oxitocină.

2. Scuzele de la fostul

Doar pentru faptul că fostul tău și-a cerut iertare în fața ta, nu înseamnă că între voi mai există iubire. Crede-mă, am făcut o asemenea greșeală. Atunci când fostul meu și-a cerut scuze pentru faptul că s-a comportat urât cu mine, m-au năpădit acele sentimente pe care le credeam demult uitate. Credeam că scuzele lui au rezolvat totul și că acum totul va reveni la normal. Însă m-am înșelat.

3. Atunci când fostul îți cere a doua șansă

Dacă fostul tău partener se întoarce și îți cere a doua șansă, nu crede că este destinul sau iubire. Chiar dacă ți se pare  o idee bună, voi v-ați despărțit dintr-un anumit motiv. Desigur, oamenii se pot schimba, însă înainte de  accepta, gândește-te bine.

4. Cadouri prea multe de la partener

Corect, cadourile sunt o modalitate de a-ți împărtăși sentimentele, însă sunt și o metodă de manipulare. Dacă primești cadouri pre des, s-ar putea ca partenerul să încerce să te convingă să rămâi, atunci când tu de fapt nu îți dorești să faci asta?

5. Atragere inexplicabilă față de cineva 

Dragoste la prima vedere? Da, se pare că se întâmplă și așa ceva. Însă totuși merită să-ți acorzi ceva timp pentru a înțelege dacă e doar o pasiune sau sunt sentimente mai puternice.

6. Prima întâlnire perfectă

Evident că prima întâlnire joacă un rol important, însă să nu crezi că ți-ai întâlnit marea dragoste. Relația trebuie să decurgă de la sine.

7. Atunci când auzi ceea ce vrei să auzi

Este plăcut să asculți complimente, să auzi că sunteți foarte asemănători, că aveți aceleași viziuni pentru viitor, însă nu te prea îmbujora. Chiar dacă asemenea momente sunt importante, asta nu este iubire.

8. Atunci când prietenii spun că el le este pe plac 

Cu siguranță îți dorești ca partenerul tău să fie acceptat de prietenii tăi. Și este foarte important ca prietenii să vadă că este ceva între voi doi. Însă trebuie să aștepți ceva timp pentru a înțelege ce simți de fapt.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.