×
8 motive pentru a nu dispera atunci când nu întâlneşti „marea dragoste”

8 motive pentru a nu dispera atunci când nu întâlneşti „marea dragoste”

Pentru unii norocoși, perioada de căutare a iubirii durează foarte puțin. Cu toate acestea, pentru mulți, acest subiect rămâne deschis pentru o perioadă lungă de timp, mai ales atunci când nu există nici un indiciu al apariției la orizont al unei persoane potrivite.

Și apoi începem ne întrebăm în mod constant: „De ce nu pot să-mi găsesc dragoste?” sau „De ce nu mă iubește pe mine?” sau „Voi întâlni vreodată dragostea adevărată?”

Și începem constant să ne plângem, spunând cu voce tare ceva de genul: „Toate întâlnirile mele au eșuat” și „Nu îmi pot întâlni a doua jumătate niciodată”.

Aceste gânduri sunt complet normale pentru societatea în care trăim. În majoritatea culturilor, se așteaptă ca o persoană să formeze o relație monogamă pe termen lung. Societatea face totul pentru ca, din prima zi a nașterii noastre, să începem să credem că singurul nostru scop în viață este acela de a ne găsi cealaltă jumătate și de a ne calma.

Dar, în același timp, în adâncul sufletului, știm că începutul unei relații romantice nu este sfârșitul vieții.

Există multe motive pentru optimism, de exemplu:

  • Îl vei întâlni cu siguranță pe omul tău când va veni timpul.
  • Poți petrece timpul minunat până se va întâmpla acest lucru.
  • Chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, viața ta oricum va fi în ordine.

Mai jos sunt încă 8 motive pentru a rămâne optimist.

1. Vârsta nu contează

Poți să zâmbești ironic, dar asta e adevărul! Vârsta este doar o cifră care nu îți afectează șansele de a întâlni persoana potrivită.

2. Nu există așa termen ca „persoana menită de soartă”

Da, cred cu tărie că mitul despre „unicul om” alături de care putem fi fericiți a fost conceput special pentru a ne panica și să cădem într-o capcană creată tot de noi pentru a respecta normele societății.

Dacă te-ai îndrăgostit vreodată, știi cât de ușor este să simți că subiectul emoțiilor tale este persoana pe care soarta ți-a trimis-o și că nu ai șansa să fii fericit cu altcineva.

De fapt, de vină sunt hormonii care te fac să te simți euforic în perioada de îndrăgostire. Și, după cum știți, hormonii pot transforma chiar și persoana „normală” într-un adevărat nebun.

Gândește logic. Mai mult de șapte miliarde de oameni trăiesc pe această planetă. Desigur, (cel mai probabil) vei rămâne indiferent față de unul dintre sexe și anumite grupe de vârstă. Dar, totuși, vei face totuși o alegere, cel puțin, din jumătate de miliard de opțiuni.

Acesta este un ocean foarte mare în care sunt extrem de mulți pești.

Și este stupid să crezi că doar un singur pește din acest număr imens te poate face fericit. Nu vreau să te supăr, dar oamenii nu au o individualitate unică, așa cum ne gândim în timpul iubirii.

Nu mai crede că găsirea dragostei este identică cu găsirea unui ac într-un stog de fân.

3. Te dezvolți în fiecare zi

Motivul cel mai mare pentru a rămâne optimist este că fiecare zi de singurătate îți permite să te cunoști mai bine și mai bine. Îți dă posibilitatea să te accepți și să înțelegi ce fel de viață vrei cu adevărat să trăiești.

Și în fiecare zi ai șanse mari de a găsi un partener pentru o relație pe termen lung. Iar riscul relațiilor nereușite, respectiv, scade. După cum se spune, înțelepciunea vine odată cu vârsta.

În cele din urmă, este mai bine să fii singur decât cu oricine.

4. Ai standarde înalte

Dacă eşti îngrijorat că nu vei găsi niciodată dragostea, atunci cel mai probabil ai standarde ridicate.

Nu le coborî niciodată. Prea mulți oameni fac compromisuri cu ideile lor despre partenerul dorit doar pentru că se tem să fie singuri.

Înțelegerea valorii și refuzul de a conveni asupra oricărui lucru, cu excepția celor mai bune, este baza unei vieți împlinite, indiferent dacă există sau nu un partener în ea.

5. Eşti liber

Uită-te la prietenii care se află într-o relație. Sunt toți fericiți? Cred că nu.

Persoanele libere au libertate reală pe care nu o pot aprecia întotdeauna. De aceea ajunge să fii invidios, începe mai bine să te bucuri de independența ta.

Acest timp este deținut în întregime de tine. Momentul în care poți mânca toate felurile de mâncare pe care le doreşti și să vizitezi exact locurile în care vrei și, în același timp, nu trebuie să raportezi către nimeni.

Desigur, este posibil să ai alte obligații precum copiii, animale de companie sau afaceri, dar dacă nu ai o relație, utilizează acest timp la maxim. Întinde aripile, schimbă locul de muncă şi călătoreşte.

Cine știe, poate că cauți dragostea în locul nepotrivit.

6. Acesta NU este sfârşitul

Singurătatea ta înseamnă că viața merge mai departe! Ai prieteni cu care încă trebuie să te întâlneşti, orașe pe care nu le-ai văzut încă și experiențe de viață noi pe care nici măcar nu ţi le poţi imagina.

Lipsa atașamentului faţă de un partener romantic înseamnă că ai posibilități nelimitate.

7. Eşti o persoană completă!

De fapt, expresia „a doua jumătate” poate fi aruncată în siguranță în cutia de gunoi lexicală. Ideea că ești doar o jumătate de persoană până când îţi vei întâlni dragostea este foarte amuzantă.

Dacă înțelegi acest lucru, poți să priveşti viața într-un mod total diferit.

Prin definiție, eşti o persoană cu drepturi depline, iar dacă există un gol în viața ta, atunci eşti singura persoană care îl poate umple. Și nimeni altcineva.

8. Îţi poţi construi viaţa aşa cum îţi doreşti

Imaginează-ţi pentru o clipă că poți privi în viitor și știi sigur că nu vei întâlni niciodată dragostea.

Cum s-ar schimba stilul tău de viață în acest caz? Ai aloca mai mult timp familiei și prietenilor? A-i începe să vizitezi toate continentele lumii? A-i învăţa ceva nou? Te-ar face să nu îţi fie frică să îţi asumi riscuri?

De fapt, ideea că trebuie să întâlnim până la urmă o persoană și apoi să începem să ne satisfacem nevoile ne limitează enorm…

Dacă e să ne gândim la asta,  pare o nebunie absolută că suntem forțați să ajustăm toate planurile noastre la apariția în viața noastră a acestei persoane mifice.

Când frica de a trăi această viață în singurătate se schimbă în încredere, vine un sentiment al libertății reale.

Trăiește-ți viața ca și când nu ești destinat să găsești dragostea unică și vei fi cu adevărat fidel ţie, dorinţelor şi viselor tale.

Desigur, nu există nici o minge de cristal în care să ne vedem viitorul. Dar trebuie să ştii că dacă trăieşti ca și când nu vei întâlni niciodată iubirea, poți face lucruri uimitoare.

Apoi, persoana pe care o vei întâlni va fi o alegere conștientă, și nu doar o șansă de a îţi difersifica existența plictisitoare.

Este posibil că oameni să nu-şi găsească niciodată dragostea?

Răspuns sincer: Da, unii trăiesc prin viață fără să știe ce înseamnă adevărata relație de dragoste.

Asta înseamnă că trebuie să fii panicat? Răspunsul este nu.

Te poţi îngrijora că vei intra în rândurile oamenilor singuri şi nefericiţi pentru tot restul vieţii.

Dar dacă ai citit cu atenţie acest articol, vei înțelege că dragostea nu înseamnă întreaga viață, căci viața în singurătate are avantajele sale.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.