×
8 semne că suferi de sindromul „rățuștei urâte” și nu crezi că ești atrăgătoare

8 semne că suferi de sindromul „rățuștei urâte” și nu crezi că ești atrăgătoare

La școală, nu erai una dintre acele fete de care jumătate dintre băieți erau îndrăgostiţi în secret. Și chiar și când au trecut acei ani ciudați și te-ai transformat într-o lebădă frumoasă, nu te poți obișnui. Iată 8 semne că suferi de sindromul „răţuştei urâte”:

1. Nu știi cum să accepți complimente.

De fiecare dată când cineva îţi spune cât de bine te prinde noua tunsoare, noua ta rochie, crezi că este sarcasm. Poate că te-ai obişnuit să fii luată peste picior în copilărie, așa că acum nu crezi în sinceritatea complimentelor.

2. Nu crezi că bărbaţii te pot place ca o femeie

Când un tip prezintă interes, crezi că este doar prietenos, ca să nu te simți frustrată. Chiar și atunci când este o prietenie cu beneficii, chiar și după sex, crezi că nu te-a văzut bine, că nu i-ai plăcut fără machiaj etc.

3. Te simți inconfortabil când oamenii se uită la tine

Cei care sunt frumoși de la naștere consideră că majoritatea oamenilor îi consideră frumoși, așa că nu-și fac griji că se pot uita la ei. Crezi că te privesc, pentru că arăți ciudat, diferit, urâtă, că ceva nu este în regulă cu tine.

4. Nu poţi spune niciodată că un bărbat te place

Chiar și atunci când el îţi arată toate semnele, nu eşti obişnuită cu acest lucru, deoarece rareori ai parte de atenție masculină.

5. Nu ai folosit produse cosmetice până la 18 ani

Erai jenată să faci asta la școală, deoarece nu credeai că ai ceva de subliniat în aspectul tău. Dacă te machiezi, o faci doar pentru a-ţi ascunde defectele.

6. Ai învățat să apreciezi mintea și simțul umorului mai mult decât aspectul fizic

Eşti una dintre acele fete inteligente care nu se tem să-şi arate inteligența. Citești foarte mult, ești cu adevărat deșteaptă, iar acum, când a trecut vremea răţuştei urâte, ești la fel de frumoasă.

7. Te simți ciudat să arăți spectaculos

Și deși ai înțelegi că azi nu ai de ce să îţi fie rușine – eşti cu adevărat frumoasă, dar trecutul răţuşcăi urâte te mai bântuie, insuflă incertitudine și crezi că toată lumea va râde de tine.

8. Poți vedea frumusețea în aproape totul

Chiar și oamenii urâți în ochii tăi pot fi atrăgători cu ceva. Crezi că toată lumea este frumoasă, că fiecare persoană are ceva special, indiferent de cum arată. Pe baza asta, îţi prietenii și bărbaţii. Nu că te îndrăgostești de oameni urâți, dar îți plac băieții obișnuiți mai mult decât bărbații frumoşi, care în trecut te-au batjocorit.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.