×
8 sfaturi de la o femeie care este fericită într-o relație de peste 65 de ani

8 sfaturi de la o femeie care este fericită într-o relație de peste 65 de ani

După lungi discuții cu prietenele mele despre cum ar trebui să fie o relație, am decis să o întreb pe bunica mea care este secretul unei relații fericite și puternice. Ea trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de bunelul meu deja de 65 de ani. Iar sfatul ei a fost:

  1. Nu rămâne cu un bărbat care nu te apreciază

De ce rămâi alături de un partener căruia nu îi pasă și nu vrea să cheltuiască energie, timp și forțe pentru tine? Pe acest pământ pășesc alte miliarde de oameni alături de care ai putea fi mult mai fericită. Știu că este greu să pleci de la cel pe care îl iubești, însă este și mai important să știi să te prețuiești și să primești ceea ce meriți.

  1. Să asculți este la fel de important precum și să vorbești

Femeile pot să vorbească 80% din timp, iar bărbații – 20%. Însă femeile își doresc să fie auzite. Ele își exprimă sentimentele și vor ca ele să fie ascultate și înțelese. Ele vor să fie alături de cei care le ascultă la fel cum ele îi ascultă.

  1. Munciți la distanță

Scrie-i o scrisoare de dragoste sau un mesaj drăguț în timp ce sunteți ambii la muncă. E un semn că te gândești la relația voastră chiar dacă sunteți la distanță.

  1. Vei avea nevoie de multă răbdare

În vremea noastră sеxul întâmplător este mult mai popular decât pe vremea bunicilor noastre. Uneori ne grăbim să avem o relație fizică cu cineva cu care ne dorim o relație emoțională de lungă durată.

Dacă cauți doar sеx, spune-i asta partenerului tău. Dacă vrei ceva mai serios, nu te grăbi. Învață să ai răbdare (fizică și emoțională), dacă vrei să cunoști pe cineva mai bine.

  1. Indiferent de greutăți și probleme, trebuie să vă iubiți unul pe celălalt

Iubirea nu înseamnă întotdeauna doar fluturi în stomac și viitor colorat. Uneori te confrunți cu situații complicate, atât în relație, cât și în afara ei, iar din acest motiv trebuie să rămâneți alături unul de celălalt. S-ar putea să fie de multe eforturi, însă dacă vezi că primești un răspuns la fel, relația voastră va fi mai puternică ca niciodată.

  1. Trebuie să munciți în echipă

O relație are implică muncă din partea ambilor parteneri. Nu întotdeauna este ușor și este foarte probabil să apară momente când veți dori să fugiți unul de celălalt. Însă iubirea înseamnă să renunți la mândrie, să accepți un compromis și să muncești împreună.

  1. Fii alături de el

Fii curajoasă și sinceră, ai grijă de partenerul tău orice s-ar întâmpla. Fii într-o armonie emoțională și fizică cu partenerul tău, chiar dacă el nu vorbește întotdeauna despre asta. Nu este nimic mai plăcut decât să simți că cineva are grijă și îi pasă de tine.

  1. Tu ești el, el este tu

Trebuie să ai încredere în partenerul tău, iar el în tine. Urmându-ți visurile, nu te pierde pe tine într-o relație. Susținerea partenerului te va face să mergi înainte atunci când vei întâlni obstacole în drumul tău.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.