×
9 expresii rostite de femeile cu stima de sine scăzută

9 expresii rostite de femeile cu stima de sine scăzută

Din păcate, multe femei tind să afirme că tot ceea ce se întâmplă cu ele nu este altceva decât meritul lor sau „pedeapsa cerească”.

Nu este un secret că lumea din jurul nostru devine din ce în ce mai progresivă cu fiecare zi. Un loc special în comunitatea mondială este ocupat de femeie care are o singură dorința de a fi independentă în orice. Majoritatea oamenilor și-au exprimat îndoielile cu privire la mișcarea în creștere rapidă a inegalităților de gen. Astfel de tendințe în societate fac această alegere proprie pentru fiecare dintre femei și mai dificilă. În acest sens, este imposibil să nu observăm numeroase cazuri de violență feminină din partea bărbaților.

Din păcate, multe femei tind să afirme că tot ceea ce se întâmplă cu ele nu este altceva decât meritul lor sau „pedeapsa cerească”. Nu uita de demnitatea din ochii tăi proprii. Încearcă să percepi informațiile și tot ceea ce se întâmplă cu tine în culori mai vesele. Da, printre femei există și cele care otrăvesc cu sârguință și în mod intenționat viața bărbaților. Dar, să nu uităm de tipul de bărbați care sunt capabili să se afirme și să-și arate poziția dominantă într-o relația cu o femeie. Unele doamne frumoase  consideră că aceasta deja este o normă a unui astfel de comportament. Dar aceasta este doar o iluzie.

Încearcă să analizezi comportamentul tău: dacă te caracterizezi prin stima de sine scăzută, trebuie să lucrezi mult pentru a schimba aceasta. Încearcă să accepți propria slăbiciune pentru a te ajuta să devii puternică și încrezătoare. Poate că nu ești una dintre acele persoane care se luptă pentru drepturile și privilegiile sale, dar ești destinată să devii o parte integrantă a acestei lupte vechi de secole.

Din păcate, faptele arată că un procent ridicat de femei sunt pur și simplu nevoite să se simtă slabe. Învață să te iubești suficient pentru a găsi puterea și potențialul care este arma principală în lupta pentru drepturile tale.

1. El îmi provoacă durere în momente de iritare severă

Un bărbat nu are dreptul să rănească în nici un caz: fie că este vorba de o stare de tulburare severă, de depresie sau, dimpotrivă, de intoxicare cu alcool și de distracție și bucurie neînfrânată. Nimeni nu are dreptul să te rănească, așa că e timpul să te oprești și să nu mai tolerezi o astfel de atitudine față de tine.

2. Comportamentul meu merită un astfel de tratament

Nici o femeie nu merită o astfel de atitudine, așa că a venit momentul să punem capăt acestui lucru.

3. Poate că ar trebui să încetez să-mi exprim propria opinie

Părerea ta nu este mai puțin valoroasă în rândul oamenilor din mediul tău. Încetează să te mai supui celorlalți și simte propria ta valoare.

4. Aș vrea ca viața mea să fie la fel de frumoasă

Acest lucru este destul de normal atunci când există oameni care acționează ca un exemplu de urmat în viața ta. Este destul de normal să adopți sau să îți notezi toate cele mai bune realizări, în încercarea de a îmbunătăți aplicarea și utilizarea rațională a acestora. Cu toate acestea, nu vrei să trăiești viața care ți se oferă. Încearcă să îți folosești abilitățile și cunoștințele la maximum. Tu meriți asta.

5. Fă ceea ce crezi că este corect
Nimeni nu susține că a fi generos și pregătit pentru orice pentru celălalt este rău. În același timp, nu uita să arăți note de egoism în caracterul tău.

6. Nu sunt destul de atrăgătoare.

O femeie întotdeauna arată bine și este frumoasă. Nu asculta observațiile celor care gândesc și spun contrariul.

7. Un cuvânt simplu „Da“

Învață să spui „Nu” atunci când situația o cere. Arată egoism și încredere în sine. Nu fi covorul pe care toată lumea își șterge picioarele. Insuflă-ți un sentiment de încredere deplină în lupta pentru idealurile tale. Chiar dacă cuiva nu-i place.

8. Nu mă pot descurca singură.

Crede în punctele tale forte și în capacitatea ta de a rezolva în mod independent probleme presante. Nu uita de prietenii și rudele la care poți apela întotdeauna pentru ajutor.

9. Întrebarea eternă: „Mă iubești?”

Femeile cu stima de sine scăzută tind să caute dragoste de la alți oameni. Gândește-te singură: cine te poate iubi atunci când tu însuți nu te iubești. Doar iubește-te pe tine și asta va fi suficient!

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.