×
9 semne că bărbatul tău nu te respectă

9 semne că bărbatul tău nu te respectă

Fraza ta că „Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” s-ar putea transforma într-un coșmar dacă ignori următoarele semne că bărbatul tău nu te respectă.

1. El nu este interesat de ceea ce ai nevoie.

Toată lumea are necesități. Dar unii oameni sunt obișnuiți să încerce să-i mulțumească pe alții, iar unii sunt mai egoiști, așa că nu le pasă de ceilalți.

2. El nu te ascultă.

Avem nevoie de comunicare. Iar femeile cu atât mai mult.  Trebuie să vină acasă și să-i spună soțului cum a mers ziua ei, ceea ce a fost interesant sau scandalos. Dar dacă bărbatul tău nu-ți acordă atenție să te asculte când vrei să vorbești, înseamnă că nu-i pasă.

Citește: 7 semne că soțul tău te urăște

3. El nici măcar nu vorbește cu tine.

Ai observat că el vine acasă, pornește televizorul sau stă în calculator / telefon? Îți amintești ultima dată când ați vorbit cu adevărat? Dacă nu, atunci nu te respectă.

4. El solicită sex atunci când tu nu ai chef.

Mulți oameni cred că e imposibil să-ți violezi partenerul, dar dacă nu vrei, iar el te forțează, e violență. Și este cea mai profundă lipsă de respect.

5. Îți spune totul și te tratează ca pe un copil.

Îți spune ce vrea la cină și ce ai de făcut prin casă? Îți dă instrucțiuni ca și cum ai fi copilul sau sclava lui? Nu suporta asta. El nu e mai presus decât tine.

6. El se așteaptă să faci toate treburile din bucătărie și din casă.

Căsătoria e un parteneriat. Soția n-ar trebui să fie menajeră, bucătăreasă, dădacă. Soțul și soția ar trebui să împartă în egală măsură responsabilitățile gospodărești. Și dacă nu e pregătit pentru asta, nu te respectă.

7. El te critică.

Nimeni nu ar trebui să te critice. Ar putea să-ți spună cu tact că ar fi mai bine să te schimbi, dar nu altfel. În caz contrar, este lipsă de respect.

8. El te izolează.

Te ține acasă, nu te lasă la prieteni și la rude, poate chiar să spună că e pentru binele tău. S-ar putea să crezi că este o dragoste atât de puternică, deoarece, de fapt, încearcă doar să-ți controleze viața.

9. El te învinovățește pentru tot și nu își asumă responsabilitatea.

Nu poate fi un singur vinovat în problemele familiei. Dacă te învinovățește mereu pentru tot, e imatur emoțional și nu poate construi o relație sănătoasă.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.