×
9 semne că merită să luptați pentru relația voastră

9 semne că merită să luptați pentru relația voastră

Înainte de a lua decizia finală, aruncați o privire înapoi la viața voastră împreună …

Atunci când o relație trece printr-o perioadă deosebit de dificilă, s-ar putea să începeți să vă întrebați dacă merită să luptați pentru aceasta.

Iată 10 semne că pentru relația voastră trebuie să luptați!

1. Ați investit foarte mult în această relație.

Fiind într-o relație, este firesc să aduceți o contribuție la aceasta, care se poate manifesta în timp, bani, grijă și orice altceva.

Să spunem că tu și partenerul tău ați avut o relație la distanță. În sfârșit, ați găsit o modalitate să fiți împreună. În acest caz, cu siguranță ar trebui să-i oferiți o șansă acestei relații. Toate compromisurile anterioare cu siguranță nu au fost în zadar. Nu-i așa?  Sau, de exemplu, o afacere deținută de un soț și o soție în părți egale. Cu cât investiția voastră este mai mare, cu atât ar trebui să luați în serios problema despărțirii.

2. Sunteți împreună de mult timp.

În acest caz, merită să depuneți toate eforturile și să supraviețuiți acestei perioade dificile. Nu neglijați tot timpul și energia pe care le puneți în relație.

Nu este nimic mai rău decât să te implici cu tot sufletul într-o relație și apoi să-ți lași partenerul să distrugă totul într-o clipă.

3. Aveți anumite responsabilități comune.

Ați construit deja o viață comună și împărțiți diferite angajamente? În acest caz, ar trebui să vă gândiți serios să rămâneți împreună. Să presupunem că aveți copii. Copiii nu sunt piese de mobilier care pot fi ușor împărțite și vândute, este o poveste complet diferită.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare obligațiile financiare și animalele de companie pe care le-ați adus împreună.

4. Această relație este mai mult decât un leac pentru singurătate.

Sunteți într-o relație doar pentru că vă este frică de singurătate? Dacă da, atunci acesta este un semn foarte rău.

Esența relației nu este de a umple golul din inimă și de a schimba responsabilitatea pentru fericirea ta la o altă persoană.

Poți lista cu încredere multe aspecte pozitive ale relației cu această persoană? Dacă da, este important să păstrăm o astfel de alianță.

5. Vă sprijiniți și vă încurajați reciproc să mergeți mai departe.

Te gândești dacă ar trebui să pleci sau să rămâi? Cel mai probabil, aceste reflecții au apărut pentru că în această relație acum a venit o perioadă destul de dificilă. Înainte de a lua o decizie finală, uitați-vă înapoi la toată viața voastră împreună. Determinați ce momente din viața voastră împreună sunt mai negative sau pozitive. Dacă negativitatea afectează aproape fiecare aspect al relației și nu ai susținere suficientă, atunci îți poți împacheta lucrurile chiar acum.

Dacă înțelegeți că, în ciuda tuturor problemelor și certurilor, reușiți să faceți ca fiecare dintre voi să arate tot ce este mai bun în el (ea), atunci acesta este un semn bun. Acesta este un semn că ar trebui să faceți un efort pentru a menține relația.

6. Poți fi tu însuți.

Dacă poți fi tu însuși lângă partenerul tău, atunci merită să încerci să menții această relație.

Știi că nu are rost să te aperi lângă acest om? Te va accepta și va continua să te iubească indiferent de situație? Dacă da, acesta este un semn că merită să lupți pentru această relație.

7. Încă râdeți împreună.

Scriitoarea Agnes Repplier a spus odată, „Nu poți iubi cu adevărat o persoană cu care nu râzi niciodată.” Dacă încă mai poți râde și să te distrezi după ani de viață împreună, atunci merită să lupți pentru relația voastră.

8. Există încredere în relația voastră.

Onestitatea și încrederea sunt două componente foarte importante ale relației. Fără acestea, este imposibil să construim o relație, iar partenerii înșiși vor deveni extrem de nefericiți.

Relația este o stradă cu două sensuri. Dacă onestitatea și încrederea sunt importante doar pentru o singură parte, atunci, indiferent cât de mult doriți să păstrați relația, nimic nu va funcționa.

9. Există încă o”chimie” specială între voi.

Sufletul tău pereche încă mai trezește dorința în tine? E un semn bun. După ce au trăit împreună destul de mult timp, puține cupluri sunt capabile să mențină o scânteie de pasiune într-o relație. Dacă reușiți să mențineți această scânteie, de ce nu mai dai o șansă acestei relații?

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.