×
9 semne îngrijorătoare că ar trebui să îți reevaluezi relația cu partenerul

9 semne îngrijorătoare că ar trebui să îți reevaluezi relația cu partenerul

Este timpul să vă gândiți la motivele pentru care sunteți împreună…

Chiar și partenerii pe deplin compatibili care se iubesc cu adevărat reciproc trebuie să lucreze din greu pentru a menține o relație sănătoasă. Oamenii sunt în continuă schimbare și în evoluție. Și cu toții trecem prin momente dificile uneori. Este foarte dificil să înveți să susții un partener când nu ești în cea mai bună perioadă din viață.

Într-o relație echilibrată, partenerii trec prin aceste momente ca o echipă. Discutați despre necesitățile voastre reciproce și încerci să faci tot posibilul pentru a face partea ta de „muncă” cât mai bine. Dar dacă înțelegi că te sacrifici în mod constant cu propriile necesități de dragul altei persoane, atunci „parteneriatul” dvs. nu este atât de bun pe cât credeți …

1. Nu ești sigur că poți avea încredere în cuvintele lui.

Toate cuvintele partenerului tău îți provoacă îndoieli, forțându-te să cauți în mod constant dovezi ale nesincerității sale? Acest lucru poate indica faptul că relația actuală nu este ceea ce pare la prima vedere.

Încrederea este baza unei relații sănătoase. Fără ea, dezvoltarea în continuare în comun a cuplului este imposibilă.

2. Tu ești întotdeauna pe locul doi.

Relațiile implică un compromis egal între două persoane: uneori necesitățile tale trebuie să fie pe primul loc, și, uneori, necesitățile partenerului. Dacă unul dintre voi este întotdeauna al doilea pe lista de priorități, atunci ceva este în neregulă.

3. Instinctul tău interior nu funcționează.

Intuiția este un sentiment foarte puternic. Dacă nu te simți confortabil cu partenerul tău sau ai îndoieli cu privire la o relație, atunci este foarte probabil să aveți probleme. Acest lucru poate indica necesitatea de a răscoli în interiorul tău pentru a determina natura unor astfel de senzații.

4. Nu aveți prea multe amintiri plăcute împreună.

Viața este foarte bogată și, uneori, nu avem posibilitatea de a dedica suficient timp pentru o persoana iubita care a vrut să-și petreacă viața cu tine. În ciuda programului încărcat, ar trebui să încerce cel puțin să îți ofere un minut liber. Dacă el te ignoră în mod constant sau începeți să vă distanțați unul de celălalt, poate indica faptul că este timpul să reevaluați relația voastră.

5. Viața ta este un stres constant și neliniște.

Anxietatea și stresul pot avea multe cauze. Trăim într-o lume în schimbare rapidă, în care simțim presiunea din exterior în fiecare zi. Dar relația ar trebui să fie un loc de confort pentru tine, și o îmbrățișare caldă a partenerului – cel puțin pentru un timp pentru a te scuti de o experiență neplăcută și stres. Dacă prezența lui nu-ți relaxează mintea neliniștită, atunci poate că el face parte din problemă.

6. Nu vrei ca partenerul tău să comunice cu prietenii și familia ta.

Când iubești pe cineva, trebuie să te bucuri de întâlnirea acestei persoane cu cei dragi. Însă dacă numai gândul că partenerul va comunica cu părinții sau prietenii îți provoacă stres, trebuie să te întrebi de ce se întâmplă acest lucru. Ți-e rușine cu el? Dacă da, de ce? Simți că prietenii sau familia ta nu-l plac?

Dacă iubești o persoană suficient de puternic, ar trebui să fii mândru de sufletul tău pereche. Altfel, relația asta nu e pentru tine.

7. Nu te mai întâlnești cu prietenii tăi.

Fără îndoială, petrecerea timpului cu un partener este foarte importantă. Dar să-ți petreci tot timpul cu el, să neglijezi restul relațiilor din viața ta? Nu e normal.  Ai nevoie de un spațiu liber și timp pentru a menține conexiuni prietenoase care au existat înainte de a vă întâlnit.

Și ar trebui să te întrebi de ce nu te-ai mai văzut cu prietenii tăi. Pentru că partenerul tău nu vrea asta? Dacă da, aceasta poate indica faptul că există o problemă gravă.

8. Relația voastră este ca o rivalitate.

Într-o relație sănătoasă, partenerii nu țin scorul. Ei nu iau în considerare că prezentul aniversar a fost mai scump sau care dintre ei avea dreptate și care nu. Ar trebui să fie un parteneriat egal. Dacă credeți că în mod constant încercați să vă depășiți reciproc, echilibrul este în mod clar afectat.

9. Ți se pare că partenerul tău încearcă să te manipuleze.

Esența relației nu este ceea ce poți obține de la o altă persoană, ci să vă iubiți unul pe celălalt așa cum sunteți și să vă ajutați reciproc să vă dezvoltați. Dacă nu te lasă senzația că partenerul se joacă cu tine sau își calculează fiecare mișcare în avans, atunci este foarte probabil să fii pur și simplu folosit.

Două persoane ar trebui să intre într-o relație din dragoste și dorința de a fi o parte din viața celuilalt, atât cu bune cât și cu rele. Dar dacă observi în relația voastră cel puțin unul dintre semnele alarmante enumerate mai sus, trebuie să te gândești la motivele pentru care sunteți împreună. Dacă vreunul dintre voi are aceste motive greșite, atunci a venit timpul pentru o schimbare.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.