×
Acel moment în care încetezi să respecți o persoană

Acel moment în care încetezi să respecți o persoană

Acesta este momentul în care îți dai seama că uneori respectul este mai important decât dragostea. Și de îndată ce respectul dispare, dragostea se duce încet după el…

Momentul în care încetezi să mai respecți o persoană este momentul în care totul se schimbă. Stai în fața cuiva pe care-l cunoșteai mai bine decât pe tine însuți, pe care îl admirai și în care aveai încredere și nu-ți vine să crezi că s-a dovedit a fi ceea ce a promis că nu va fi niciodată.

Râzi de ironia situației, pentru că i-ai împărtășit toate temerile, fiind complet sigur că nu le va aduce niciodată în viața ta. Erai aproape sigur că o astfel de problemă nu poate apărea cu această persoană.  Erai sigur că e incapabil să te rănească la fel de mult ca pe ceilalți.

Momentul în care încetezi să mai respecți o persoană este momentul în care începi să te învinovățești pentru că ai observat vestitorii viitoarelor suferințe de la început, dar ai închis ochii la ele. Ai văzut aceleași semnale de alarmă, aceeași inconsistență și ai auzit aceleași scuze, dar o parte din inima ta a sperat că te înșeli. Că e doar frică și toate îndoielile sunt o născocire a imaginației tale.

Dar știai, de asemenea, că totul pare dureros de familiar, că ai mai văzut asta și înainte și că vrei să o eviți. O parte din inima ta știa că această persoană nu este cine pretinde că este. Masca lui era prea familiară pentru tine, și știai exact cine se ascundea sub ea.

Momentul în care încetezi să mai respecți o persoană este momentul în care îți dai seama că nu-ți mai poți pierde timpul cu cei care nu te pot respecta și trata așa cum trebuie. Și acesta este momentul în care această persoană își dă seama, de asemenea, că ai avut dreptate când ai spus că, de îndată ce respectul dispare, vei pleca, pentru că nu vei putea continua să-l privești cu admirație și să-ți deschizi inima din nou.

Acesta este momentul în care îți dai seama că, chiar dacă îi este frică să nu te piardă, nu ți-e frică să pleci, pentru că nu mai poți fi cu cineva pe care nu-l respecți. Nu poți fi cu cineva căruia i s-a încredințat să-ți păstreze gloanțele, dar care le-a eliberat în spate.

Momentul în care nu mai respecți o persoană este momentul în care îți dai seama că uneori respectul este mai important decât dragostea. Și de îndată ce respectul dispare, dragostea merge încet după el, la fel ca pasiunea.

Momentul în care încetezi să mai respecți o persoană este momentul în care îți dai seama că nu se va întoarce, pentru că acum privești lucrurile altfel. Și de îndată ce se întâmplă asta, absolut totul se schimbă, inclusiv și tu.  Doar pierderea respectului pentru o persoană vorbește despre reticența de a-l vedea în viața ta și în continuare. Nu ești genul de persoană care ar suferi lipsă de respect doar din cauza dragostei pentru cineva. Nu mai ești așa.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.