×
Aceste două tipuri de femei sunt considerate irezistibile

Aceste două tipuri de femei sunt considerate irezistibile

Acestea nu sunt doar cuvinte. Psihologii au dovedit că acest lucru este chiar așa!

Aceasta este o ghicitoare din ghicitori: Secole în șir, femeile încearcă să găsească care este formula potrivită pentru atractivitatea feminină. Ce trăsături de caracter, ce comportament atrage bărbații ca un magnet?

Desigur, câți bărbați în lume sunt atâtea sunt și preferințele. Dar, totuși, există două tipuri de femei care au plăcut întotdeauna bărbaților. Orice ar spune și orice ar face aceștia.

Apropo, probabil ai observat cum, uneori, aproape toți băieții de la curs de la universitate sunt îndrăgostiți de aceiași fată. Sau colegii de la locul de muncă se uită doar la o singură fată, deși nu este chiar cea mai frumoasă. „Ce găsesc toți în ele, ce nu au celelalte femei?”- te întrebi.

Cel mai probabil – nimic, cu excepția faptului că aparțin uneia dintre cele două tipuri de femei pe care bărbații le consideră irezistibile. De fapt, fiecare dintre ei caută un suflet pereche, nu un model care să defileze pe podium.

În acest articol, vom vorbi despre două tipuri de comportamente care atrag bărbații. Și acestea nu sunt doar cuvinte. Psihologii au dovedit experimental că așa stau lucrurile cu adevărat!

1. Femeie-mamă

Potrivit cercetărilor oamenilor de știință, fetele caută subconștient în partenerii săi trăsăturile tatălui lor (chiar dacă relațiile cu el nu s – au dezvoltat), iar bărbații – ceea ce le amintește de mamă.

Este atât de adânc încorporat în subconștient că aici nu putem să fim stăpâni pe propriile acțiuni. Cel mai probabil, atracția este legată de amintirile noastre din copilărie. Căci, a fost atât de confortabil și calm lângă mama, de ce să nu întorc din nou acel incredibil sentiment de securitate și fericire nelimitată?

Cu alte cuvinte, idealul nostru de relație și casă adevărată este originar din copilărie. Nu ne putem întoarce acolo, așa că ne îndreptăm spre tot ceea ce provoacă emoțiile anterioare.

De aceea, bărbații sunt atât de atrași de acest tip -Femeie Mamă. Acești băieți adulți și puternici, undeva în adâncul sufletului, rămân băieți mici și lipsiți de apărare. Deci- își doresc îngrijire, iubire necondiționată, căldură, borș delicios și cheesecakes (ca la mama) și o casă confortabilă (de asemenea – ca la mama). Și principalul lucru este ca femeia să aibă grijă și să iubească copiii.

Nu te grăbi să-i clasifici pe acești bărbați ca fiind fiii mamei. Nu este așa! De fapt, este vorba despre instinctul primitiv al unei persoane, când au existat doar două sarcini în fața lui: să supraviețuiască ca specie și să lase urmași în urmă. „Și cine, dacă nu mama, te va ajuta la asta?!”-  spune subconștientul.

Dr. Joy Brothers susține că aproape toți bărbații la nivel de subconștient caută trăsăturile mamei lor în partenere.

El scrie: „Mamele noastre lasă o amprentă atât de profundă asupra inimii noastre, încât apoi căutăm trăsături familiare la acele femei pe care le alegem toată viața. Se ajunge la punctul în care suntem chiar atrași de intonația vocii, de tipul de figură, de obiceiurile și simțul umorului, precum cel al mamei. Prin urmare, dacă mamele au avut grijă de noi și le-am tratat cu căldură și tandrețe – căutăm aceleași femei cu suflet bun. Dacă au fost puternice și voitoare – căutăm un „partener-prieten”.

Mamele au un impact de durată asupra fiilor lor: nu numai că stabilesc imaginea viitoarei soții în copii, dar cu observațiile și comentariile lor continuă să influențeze alegerea chiar și atunci când devin adulți.

Deci, dacă mama a fost afectuoasă și drăguță – bărbații caută fete afectuoase și drăguțe. Până la urmă, sunt la fel ca mama! O astfel de fată va putea să creeze o atmosferă în casă care să se asemene cu cea care a fost în copilărie.

Și, dimpotrivă, dacă mama a fost deprimată și starea ei de spirit se schimba de cinci ori pe zi, fiii cresc bărbați care sunt speriați de dragoste și sensibilitate. La urma urmei, ei, din experiența copilăriei, cunosc că aceasta se poate schimba oricând în agresiune sau indiferență. Din acest motiv, acești bărbați pot fugi de prietenele lor imediat ce simt căldură și grijă.

2. Femeie prietenă

Bărbații nu caută întotdeauna într-o femeie doar atractivitatea fizică și sexualitatea. Destul de des, au nevoie de un prieten cu care să poată vorbi cu ușurință despre tot ce există în lume, să vorbească despre un șef-tiran sau să meargă la un meci de fotbal.

Deci, femeile greșesc amarnic atunci când spun că bărbații „au nevoie doar de un singur lucru”. Nu, nu toți băieții doresc o „Barbie” frumoasă cu proporții de 90-60-90. Mulți au nevoie de un prieten adevărat cu care să își poată împărtăși gândurile și ideile.

Cheia unei relații puternice, sănătoase și pe termen lung în acest caz este posesia acelor trăsături de caracter pe care un bărbat le caută într – un prieten adevărat.  A fi „prieten”, apropo, nu exclude deloc sexul minunat, ceea ce vă apropie și mai mult unul de altul. Dar în primul rând, desigur, este capacitatea de a asculta și de a susține. Adică – un talent de a fi prieteni.

Dr. John Gottman în Cartea sa „Cele 7 principii ale unei căsnicii fericite sau inteligența emoțională în dragoste” scrie că dacă tu și soțul / soția vă considerați cei mai buni prieteni – este un semn foarte bun. Într-adevăr, prietenia profundă stă la baza unei căsătorii fericite.

Gottman explică cum ar trebui să arate această prietenie:

„Prietenia în căsătorie se bazează pe respectul reciproc și bucuria de a comunica unul cu celălalt. Astfel de soți, de regulă, se cunosc foarte bine: ce îi place partenerului, care sunt ciudățeniile și „gândacii” acestuia, cum să liniștească sau să facă partenerul să râdă. Soții-prieteni se respectă foarte mult și exprimă această dragoste cu toată inima și în fiecare zi”.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.