×
Află aceste 10 lucruri la 20 de ani și la 40 de ani vei zbura

Află aceste 10 lucruri la 20 de ani și la 40 de ani vei zbura

Dacă ai peste 40 de ani, vei înțelege la ce mă refer …

Nu sunt sigur pentru cine anume scriu asta. Cert este că atunci când ai 20 de ani, toate drumurile par deschise, chiar și în cele mai întunecate vremuri. La vârsta de 20 de ani, încă nu te gândești la calitatea vieții. Pielea ta este netedă și tonifiată și este chiar dificil să-ți imaginezi ridurile pe față.

Iar la 40 de ani, regreți deja că nu știai adevărul crud despre viața din tinerețe. Dar, în același timp, înțelegi că atunci oricum nu ai asculta pe nimeni. La urma urmei, la vremea aceea erai atât de independent!

De obicei, lecțiile pe care ni le învață viața sunt personale și se bazează în mare parte pe greșelile, regretele și succesele noastre. Dar există anumite lucruri care sunt oarecum aceleași pentru toată lumea. Iată care sunt acestea.

„Trăiești o singură dată, dar dacă o faci bine, atunci o dată va fi de ajuns” — Mae West.

1. Visul tău din copilărie poate fi o capcană.

În copilărie, am dat peste un citat al poetului german Friedrich von Schiller, în care scriitorul sfătuia „să rămân fidel visurilor tinereții mele”. Cuvinte foarte puternice, dar astăzi mi se pare că acestea conduc o persoană direct într-o capcană.

Visele tinerești te pot pune pe o cale care nu corespunde tipului de persoană care vrei să devii. Așa că încearcă să experimentezi cât mai mult posibil.

2. Economiile sunt utile atât din punct de vedere psihologic, cât și financiar.

A fi atât de sărac încât aceasta să înceapă să-ți dicteze alegerea este mai mult decât dificil. Sărăcia are un impact negativ lent, dar constant asupra sănătății mintale. Iar prezența banilor într-un cont bancar, dimpotrivă,  îți permite să expiri calm. Încearcă să economisești bani ori de câte ori este posibil. Acest lucru îți va oferi posibilitatea de a alege.

3. Iubește-ți mama (dacă este posibil), dar nu trăi pentru ea.

Recent, o prietenă mi-a spus cât de mult își urăște profesia de avocat. Dar mama ei (la fel avocată) era atât de mândră de fiica ei și de cariera ei, încât se lăuda constant cu realizările ei tuturor celor din jur. Femeia a recunoscut că a devenit avocat de dragul mamei sale, iar acum a fost prinsă într-o capcană atât din punct de vedere financiar, cât și de mândria mamei sale.

Morala acestei povești este că trebuie să-ți iubești mama, dar trebuie să trăiești pentru tine. Sau n-ar trebui să faci același lucru ca mama ta.

4. În viață, ceva nu merge întotdeauna bine.

Încearcă și vezi cu ochii tăi. Planificarea este bună, la fel ca și concentrarea atenției asupra unui singur lucru. Dar nu cunosc pe nimeni ale cărui planuri să nu fie zădărnicite sau perturbate în timp. Stabilește un obiectiv și depune eforturi maxime pentru a obține cel mai bun rezultat, pur și simplu nu te închide.

5. Cariera ta face parte din viața ta (nu invers).

O carieră de succes este bună. Cel mai important este să te asiguri că ești o persoană care nu are nevoie de o poziție doar pentru a se simți bine în această lume. Pentru că într-un azil de bătrâni, toată lumea este egală.

Într-o zi, nimeni nu-și va aminti exact ce ai făcut. Nimeni nu-și va aminti că ai lucrat 80 de ore pe săptămână ani de zile și ai devenit un manager intermediar de succes. Nu, oamenilor de vârsta ta le va păsa doar dacă se pot distra bine cu tine. Deci, în primul rând, fii om.

6. Prieteniile nu trebuie să dureze veșnic pentru a fi adevărate.

Într-adevăr, există o prietenie care moare foarte devreme. Oamenii vin și pleacă din viețile noastre din când în când. Prin urmare, este atât de important să învățăm să renunțăm la timp atât la lucrurile rele, cât și la cele bune. Scopul tău este să fii deschis prieteniei pe tot parcursul vieții tale, pentru că o persoană bună poate fi găsită oriunde, oricând.

7. Cei care sunt „cool” la 20 de ani nu pot crește adesea până la 30 de ani.

Cei care se numără printre oamenii buni și prietenoși, deja la 20 de ani pot deveni cei mai buni tovarăși de viață. Ar trebui să te ferești de personalități care, la vârsta de 20 de ani, se comportă în același timp sălbatic, nebun, rece și sexy. Dacă te întâlnești cu un astfel de tânăr sau fată, consideră că te-am avertizat.

8. Viața poate fi frumoasă chiar și după ce ai avut inima frântă.

Chiar dacă pare diferit pentru tine la început, dar totul va fi mai bine. Îmi amintesc o poveste despre o fată care a fost abandonată de iubitul ei. A făcut-o la miezul nopții fără nicio explicație. Ea nu știa ce să facă în continuare. Dar când am văzut-o doi ani mai târziu, deja se întâlnea cu un alt bărbat și era foarte fericită.

Continuă să crezi. În Dumnezeu și în univers, dacă vrei. Dar mai presus de toate, continuă să crezi în tine.

9. Arată persistență și vei reuși. Garantat.

Vei reuși. Meriți tot ce se află înaintea ta.

10. Nu vei fi întotdeauna la fel ca acum (și asta e în regulă).

Dacă în 20 de ani nu te-ai schimbat deloc, atunci acest lucru este foarte trist, deoarece indică faptul că nu te-ai dezvoltat deloc.

Permite-ți să crești și să devii cea mai bună versiune a ta. S-ar putea să-ți placă cine devii.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.