×
Am două femei: o soție și o amantă

Am două femei: o soție și o amantă

Erau două, dar nu exista acea unică femeie – iubită și… iubitoare.

Viața nu este alb-negru. Este plină de alegeri. Se întâmplă că orice alegere este greșită. Se întâmplă că vrei să obții totul și rămâi la jgheabul spart…

Soția mea și-a ținut părul într-o coadă, ca să nu-i intre în ochi, în farfurii, în fețele copiilor. Acasă, purta pantaloni de  trening moi și un tricou liber, pentru că îi era confortabil să stea la aragaz, să spele lucrurile și să șteargă podelele.

Doar de sărbători, soția mea se îmbrăca într-o bluză elegantă, o fustă, își punea cercei mari în urechi, brățări la încheieturi, lua copiii și mergea la niște festivaluri. Fără mine. Nu-mi plăceau astfel de evenimente și eram obosit în timpul săptămânii de lucru. Ei bine, sau poate nu la fel de obosit pe cât a servit ca scuză pentru familie. După ce i-am petrecut, am găsit încă putere și m-am dus la ea, la amanta mea. Da, mi-am înșelat soția!

Amanta își lăsă părul să cadă peste umeri. Acesta nu o deranja și nu deranja pe nimeni. Nu avea copii și nici o gospodărie specială. Acasă purta un halat elegant deschis și mai des doar în lenjerie de corp din dantelă (când locuiești singură, îți poți permite cu ușurință). Și nu se grăbea niciodată. Nimeni și nimic nu o distrăgea de la mine (nici familia, nici copiii, nici părinții bătrâni, nici spălatul și gătitul).

Soția era una dintre cele care pune castraveți și roșii în borcane pentru iarnă. O sută de conserve pe vară. Pentru că fără ele nu stau la masă. Ea este una dintre cele care face cu pricepere pelmeni, colțunași cu cireșe, o mulțime face pentru iarnă, pentru că le iubesc; iar familia trebuie hrănită cu ceva.

Cu amanta mea, la prânz, vizităm adesea niște cafenele „Sushiya”. Ea iubește toate aceste lucruri „exotice”. Și eu, lângă ea, am învățat să mânuiesc bețișoarele. Uneori se poate.

Când mi-am întâlnit amanta și am înșelat-o pe soție pentru prima dată, familia devenise deja o povară pentru mine. Soția mea, mi se părea că era îngrijorată de o singură întrebare: când va fi salariul. Copiii au întotdeauna nevoie de ceva: au crescut din pantofi, apoi au nevoie de bani pentru școală…

Amanta mea îmi făcea cadouri (lucruri mici, dar plăcute), pe care le ascundeam de soția mea în dulapul cu scule. Sau ceva de la papetărie rece, poți spune întotdeauna, în caz de ceva, că s-a achiziționat pentru întreg biroul. I-am dat și ei cadouri. Îi plăcea să le aleagă singură.

Soția a devenit puțin mai plinuță după ce a născut, figura ei nu este, desigur, aceeași. De asemenea, a început să aleagă lucruri mai puțin strânse, se complexează. Amanta, deși nu s-a torturat în sala de sport, dar lipsa nașterii și alimentația bună, i-a permis să rămână la fel de subțire ca la douăzeci și cinci de ani. Nu-ți era rușine să o aduci la prieteni.

Prietenii erau obișnuiți cu viața mea dublă. M-au primit cu amanta la ei în ospeție, dar cu mai mare plăcere, mi-au cerut să vină în ospeție la familia mea pentru pelmeni, scrumbie sub șubă, salată olivier … Puțini dintre ei au avut noroc cu gospodine bune. Și ieșind din casa noastră, ei sărutau mereu mâinile soției mele și ridicau din umeri surprinși (și ce mai vrea un bărbat?).

În astfel de momente, eram foarte mândru de familia mea în fața lor, de casa mea confortabilă, curată și inteligentă (în orice cercuri nu le-a tras soția mea), copii frumoși (toți blonzi, mari) și soția mea (foarte ospitalieră și fermecătoare).

Timpul trece repede. Calitatea vieții mele nu s-a schimbat prea mult. Numai, poate, amanta a devenit la fel de aproape ca soția. O anumită stângăcie s-a transformat în obiceiuri. Și mi-am dat seama că mi-era deja frică să nu o pierd. Nu i-am mărturisit niciodată dragostea mea și nu am promis să merg la ea (am avertizat imediat că nu voi părăsi familia), dar acum am început să-i povestesc despre presupusele mele sentimente, pentru că a apărut gelozia …

Gândurile că mi-aș putea pierde soția nu m-au venit în minte niciodată. Mi s-a părut o parte din mine, piciorul, mâna, rinichiul meu … Și nu mi-a dat niciun motiv să mă gândesc la asta.

Într-o zi, soția a aflat despre existența unei amante. M-am confruntat cu o alegere. De fapt, ca să fiu complet sincer, nu mai aveam de ales. Aș putea încă să încerc să lupt pentru una dintre ele. Dar chiar în acel moment, mi-am dat seama cât de singur am fost în tot acest timp.

Am avut două: o soție și o amantă. O soție cu care era confortabil și cald, ca la o mamă. Amanta care mi-a lingușit deșertăciunea (sunt un bărbat „oriunde”). Le-am înșelat pe amândouă …

În toți acești ani, nu a existat lângă mine nici o femeie pe care aș vrea să o surprind în fiecare zi cu niște fapte incredibile, mișcări ale sufletului. Pentru care aș vrea să devin și mai bun, să realizez și mai mult. Doar ca s-o fac mândră și să mă admire.

De-a lungul anilor, niciuna dintre femei nu m-a îmbrățișat cu tandrețe din spate, nu s-a lipit de ceafă când eram bolnav, nu mi-a șoptit că sunt cel mai bun, că totul va fi bine … Nimeni nu mi-a simțit frica, nu mi-a observat oboseala, intangibilitatea…

Cine este vinovat pentru asta? Cine!

Am avut două femei, dar nu a existat acea unică femeie – iubită și… iubitoare.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.