×
Atunci când iubirea te găseşte, te rog, nu fugi de ea!

Atunci când iubirea te găseşte, te rog, nu fugi de ea!

Ştiu, îţi este frică. Ştiu că te gândeşti că o să strici totul iar. Ştiu că ai vrea mai bine să fugi decât să laşi pe cineva alături de tine – pentru ca să te rănească.

Trebuie să treci prin multe pentru a deveni un om aşa ca tine. Crezi în iubire, dar ţi-e frică de ea. Înţelegi care este puterea ei asupra oamenilor. Şi anume asta te sperie.

Îţi este frică că nu o vei putea controla.

Îţi este frică să laşi pe cineva în inima ta. Îţi este frică că acel om te va descoperi, apoi va fugi. Aşa că fugi înaintea lui. Crezi că e mai uşor să fugi de iubire decât să laşi pe cineva să te iubească.

Ai avut nevoie de ceva timp pentru a învăţa să te iubeşti. Şi crede-mă, ştiu cât de greu ţi-a fost. Ştiu că a trebuit să uiţi acele minciuni pe care oamenii ţi le-au spus în trecut.

Pentru că într-un anumit moment ai început să crezi în ceea ce spuneau şi asta a influenţat nu doar relaţia cu tine, dar şi cu cei din jurul tău.

Însă crede-mă atunci când îţi spun că ei mint.

Vocile lor din capul tău, care îţi spun că nu eşti destul de frumoasă şi destul de deşteaptă şi bună, trebuie să le stopezi.

Ştiu că te îndoieşti de iubire, chiar dacă crezi în ea.

Însă trebuie să ştii că meriţi iubirea. Meriţi iubirea mai mult decât oricine altcineva. Pentru că eşti capabilă să iubeşti atât de tare încât asta uimeşte.

Pentru că, cum poate o inimă, care a trăit atâta durere şi dezamăgire, să continue să iubească atât de mult?

Cum poate un chip, pe care au curs atât de multe lacrimi nopţi la rând, să zâmbească şi să lumineze viaţa altora?

Cum încă mai rezişti? Cum reuşeşti să le mai dai speranţe altora?

Şi cel mai important: cum nu te vezi tu aşa cum te văd ceilalţi?

Pentru că eşti minunată!

 

Prea mult analizezi lucrurile pentru că ştii că în orice moment, oamenii îşi pot schimba părerile. Pentru că aşa s-a mai întâmplat. Din această cauză, te pregăteşti pentru orice rezultat. Cauţi semnele preventive pentru ca inima ta să nu se mai distrugă atât de imprevizibil.

Laşi oamenii să se apropie, însă nu destul de aproape pentru că ţi-e frică.

Fugi, fugi şi iar fugi deoarece crezi că problema e în tine.

Însă într-o bună zi vei înţelege că toate au un sens. Îl vei întâlni pe cel care te merită. Îl vei întâlni pe cel care niciodată nu te va face te simţi inferioară şi fără valoare. Îl vei întâlni pe cel care nu va înceta să te iubească, chiar dacă ai făcut vreo greşeală.

Şi cel mai important: îl vei întâlni pe cel care nu doar că nu va fugi, însă te va prinde şi te va ţine strâns pentru ca tu să nu fugi. 

Tu meriţi asta. Meriţi aceeaşi iubire pe care o oferi altora.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.