×
Bărbații care se căsătoresc cu femei deștepte trăiesc mai mult

Bărbații care se căsătoresc cu femei deștepte trăiesc mai mult

Încearcă să-ți imaginezi soția ideală. Este oare nivelul de inteligență una dintre calitățile ei? Probabil, bărbații ar trebui să fie mai atenți la cât de inteligentă este partenera lor.

Într-un studiu realizat la Universitatea din Aberdeen, oamenii de știință au descoperit că bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult, sunt mai fericiți și mai puțin predispuși la boli precum Alzheimer și demența senilă.

Lawrence Waddy, profesor emerit de psihiatrie de la Colegiul de Medicină de la Universitatea din Aberdeen, a declarat: „Bărbaților nu li se spune niciodată că, dacă doresc să trăiască o viață lungă, ar trebui să aleagă o femeie cu un nivel ridicat de inteligență cu care să se căsătorească. Inteligența este cea mai bună măsură preventivă împotriva demenței senile.”

Rezultatele unui studiu anterior în acest domeniu au condus la concluzia că diferite tipuri de jocuri intelectuale (de exemplu, puzzle-urile) sunt un fel de „măsuri preventive” împotriva bolii Alzheimer și a demenței senile. Acest lucru se datorează faptului că astfel de jocuri stimulează creierul. În consecință, nu este surprinzător faptul că o soție care își forțează soțul să gândească poate, de asemenea, să contribuie la faptul că acesta va fi protejat în mod fiabil de bolile degenerative ale sistemului nervos.

Surprinzător este faptul că bărbații căsătoriți cu femei inteligente în viața de zi cu zi nu au prezentat semne de demență senilă, chiar și în cazurile în care un RMN cerebral a prezentat semne de boală. De regulă, medicii au ajuns la concluzia că un astfel de pacient nu este numai pe deplin capabil, ci și are o inteligență destul de ridicată.

Să încurajezi atât femeile cât și bărbații să acorde mai multă atenție abilităților mentale decât aspectului lor este un lucru dificil.

Fetele cărora din copilărie li s-a insuflat ideea că ar trebui să fie mândre că sunt inteligente, în viitor vor deveni personalități puternice și independente. Băieții care sunt capabili să accepte acest lucru le va fi mult mai ușor în viitor să construiască relații, dar și să creeze o lumea mai bună atât pentru soția sa, cât și pentru copii săi.

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.