×
Când adulții se blochează într-o căsătorie toxică, copiii suferă cel mai mult

Când adulții se blochează într-o căsătorie toxică, copiii suferă cel mai mult

Copiii nu realizează întotdeauna ce se întâmplă în jurul lor, dar întotdeauna văd cât de nefericiți suntem.

Divorțul pentru mai multe persoane pare a fi un eveniment înspăimântător, dar adesea încercarea de a trăi împreună pentru a menține o relație toxică face viața și mai insuportabilă.

Când vorbim despre înaintarea după divorț, unul dintre primele lucruri care ne vin în minte sunt copiii noștri și modul în care divorțul îi va afecta.

A trăi împreună doar „de dragul copiilor” poate aduce acestora din urmă mult mai mult rău și durere decât ne putem imagina. Desigur, separarea va schimba viața copiilor, dar în multe privințe astfel de schimbări vor fi spre bine.

Copiii nu realizează întotdeauna ce se întâmplă în jurul lor, dar întotdeauna văd cât de nefericiți suntem.

Iată șase motive pentru care suferă copiii noștri atunci când o căsătorie se destramă:

Frica de intimitate

Deoarece acesta este singurul tip de dragoste pe care copiii îl văd atât de aproape, s-ar putea să pară că alți oameni pur și simplu nu trebuie lăsați să se apropie de inimă. Ei percep relația tată-mamă ca pe un model pentru orice altă relație.

Dacă ai o relație groaznică cu un partener, de ce să rămâi în această uniune? Probabil că nu vrei ca fiica ta să fie într-o asemenea situație.

Tensiune în casă

Atunci când relația dintre părinți devine toxică, copii sunt primii care observă acest lucru și simt acut tensiunea care domnește în casă. Și mulți dintre ei poartă această tensiune pe ei înșiși.

Probleme în sfera emoțională

Deși fetele au mai multe probleme emoționale decât băieții, acestea afectează în mod egal pe ambele genuri. Sfera lor emoțională este în stadiul formativ, ceea ce înseamnă că relațiile toxice dintre părinți nu permit ca emoțiile copiilor să fie echilibrate.

Copiii noștri văd și simt mult mai mult decât credem. Ei știu că ceva este în neregulă între părinții lor, chiar și atunci când părinții discută problemele lor între patru ochi.

Lipsa de încredere

Copiii care cresc într-o familie în care părinții se ceartă în mod constant nu se simt încrezători. Din acest motiv, incertitudinea îi va însoți în diferite domenii ale vieții. În plus, ei vor avea probleme în exprimarea propriilor opinii.

Problema comportamentală

În familiile în care părinții au relații toxice, fiii prezintă adesea probleme de comportament. În realitate, acest lucru se datorează lipsei de înțelegere a modului de a face față a tot ceea ce se întâmplă în fața ochilor lor. Într-un moment în care relația dintre părinți este deosebit de acută, băieții sunt capabili să se năpustească asupra adulților cu pumnii sau pur și simplu încep să se comporte într-un mod ciudat.

Probleme de dispoziție

Copiii care trăiesc în familii nefericite se disting, de obicei, printr-un comportament destul de capricios. Acest lucru se datorează faptului că ei nu știu niciodată la ce să se aștepte în momentul următor. Chiar și problemele mici din familie pot fi motivul pentru care copiii încep să se confrunte cu adulții sau pur și simplu se blochează în camerele lor. Aceasta este doar o modalitate pentru ei de a face față situației.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.