×
Când o persoană devine cu adevărat fericită: cuvintele înțelepte ale lui Nietzsche

Când o persoană devine cu adevărat fericită: cuvintele înțelepte ale lui Nietzsche

Totul în lume este relativ. Și uneori o persoană aleargă, trece prin viață în căutarea fericirii și, uitându-se înapoi, își dă seama brusc că este deja fericită …

Fericirea este un concept relativ. Și în cursa haotică modernă după ea, uneori este suficient doar să încetinești și să te uiți în jur. Probabil ai deja cel mai important lucru? ..

Încercăm să câștigăm o mulțime de bani, muncim zi și noapte, astfel încât copiii noștri să aibă tot ce le trebuie pentru a le cumpăra o jucărie nouă, haine la modă, un gadget mișto și să își plătească studiile la o universitate de prestigiu.

Economisim bani pentru un cadou scump părinților noștri, le cumpărăm aparate de uz casnic pe care nu știu să le folosească, vouchere pentru sanatorii la care nu doresc întotdeauna să meargă.

Soțul dispare la serviciu de dimineață până seara pentru a câștiga bani pentru un apartament într-o zonă bună sau o mașină mai mare sau chiar doar pentru un cadou scump pentru soția sa.

Dar, de fapt, copiii mici doresc doar să-și vadă părinții, să petreacă timp cu ei și să meargă la plimbare. Copilul vrea ca mama lui să-i citească doar un basm, iar tatăl său să alerge cu el, să-l arunce în sus și în sus…

Părinții vârstnici vor doar să-și vadă copiii și nepoții mai des, vor să petreacă mai mult timp cu ei, vor căldură și atenție și nu doar o mașină de spălat nouă sau un televizor mare.

Uneori, o soție vrea doar să fie cu soțul ei, să-l vadă nu obosit și supărat după muncă, ci vesel și iubitor, ca odinioară …

Ca rezultat, se pare că ne petrecem timpul și sănătatea într-un efort de a câștiga toți banii din lume și când obținem ceea ce ne dorim, încă nu ne simțim fericiți.

Doar uneori trebuie să te oprești în această cursă nebună și să te uiți în jur. Uită-te la ceea ce ai deja. Poate că ești deja o persoană fericită?

„Când prețuiești ceea ce ai, nu trăiești în căutarea idealurilor, atunci vei fi cu adevărat fericit.” – Friedrich Nietzsche

Uneori, cel mai fericit este cel care are mai puțini bani, dar care petrece mai mult timp cu familia, care vede cum îi cresc copiii.

Uneori, un loc de muncă preferat, dar nu atât de bine plătit, este mai plăcut decât unul pe care îl urăști, dar are o mulțime de venituri. Și o persoană este fericită că face ceea ce iubește. Și uneori copiii din familiile sărace sunt mai amabili și mai veseli decât copiii oamenilor bogați care cresc cu bonele, dar nu-și văd deloc părinții.

Totul în lume este relativ. Și uneori o persoană aleargă și aleargă prin viață în căutarea fericirii și, uitându-se înapoi, își dă seama brusc că este deja fericită …

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.