×
Care sunt semnele unui cuplu fericit

Care sunt semnele unui cuplu fericit

Există un secret pentru a trăi fericit până la adânci bătrâneți. Dar există anumite strategii și obiceiuri pe care le poți adopta pentru a te asigura că relația ta cu partenerul tău prosperă într-un mod sănătos, care încurajează creșterea și o legătură puternică de-a lungul deceniilor. Iată cele mai importante lucruri pe care cuplurile fericite le au în comun – am putea învăța cu toții unele dintre acestea!

1. Respectul

Respectul reciproc este cea mai puternică parte a unei relații puternice. Te face să te simți apreciat și creează o bază puternică de încredere, recunoștință și loialitate. Nu ești sigur cum poți să afișezi respectul față de partenerul tău?  În primul rând, trebuie să-i mulțumești cât mai frecvent, chiar și pentru lucrurile mici. Modul în care argumentezi va reflecta, de asemenea, respectul. În loc să strigi, ascultă sentimentele persoanei dragi și încearcă să înțelegi din perspectiva sa.

2. Petrecerea timpului împreună

Timpul de calitate este important pentru fiecare cuplu. Indiferent cât de diferite sunt distracțiile și carierele voastre, este important să vă bucurați de compania celuilalt cu activități care vă plac amândurora. Aceasta nu trebuie să însemne aventuri cu miză mare și cine elegante. Puteți pur și simplu să gătiți împreună, să împărțiți o ceașcă de cafea sau chiar să frecventați niște cursuri împreună.

3.Folosiți inteligent timpul liber

Netflix și chill este cea mai ușoară activitate de făcut, mai ales atunci când sunteți amândoi epuizați de la serviciu. Dar când te uiți la televizor, atenția ta este concentrată mai degrabă spre exterior decât unul asupra celuilalt. Încercați să petreceți cel puțin ceva timp împreună, fără telefon și televizor, astfel încât să vă puteți concentra unul pe celălalt – chiar dacă faceți o plimbare pe stradă împreună. Acest lucru vă va ajuta să ieșiți din rutina de derulare a televizorului sau a telefonului.

4. Lucrurile mărunte sunt foarte importante.

Nu trebuie să faci întotdeauna un gest măreț pentru a arăta cuiva că îl iubești. De fapt, lucrurile mici contează mult mai mult decât organizarea unui flash mob sau cheltuirea unei tone de bani pe bijuterii scumpe. Îți recomandăm să realizezi o sarcină pe care știi că partenerul tău nu o place, să-i pregătești ceașca de cafea preferată sau să lași mici note de dragoste prin casă.

5. Intimitatea fizică

Este firesc ca unele cupluri să cadă într-o rutină în viața lor sexuală, mai ales dacă sunt împreună de ceva vreme. Dar există și alte tipuri de intimitate fizică care pot elibera hormonul iubirii. Aceasta poate include ținerea de mână, sărutarea, îmbrățișarea și partajarea mesajelor. Această apropiere vă va ajuta să vă faceți legătura mai puternică, reducând în același timp stresul.

6. Argumentează într-un mod dinamic

Da, există o luptă atât de bună. Lupta este inevitabilă pentru fiecare cuplu, dar în cele din urmă, ar trebui să vă ajute să mergeți mai departe și să învățați ceva nou despre fiecare împreună, astfel încât relația voastră să fie mai puternică ca niciodată. În loc să păstrați tăcerea, să strigați sau să țineți ură, concentrați-vă pe rezolvarea problemelor, compromisuri și scuze sincere. Încercați întotdeauna să ascultați cu răbdare, mai degrabă decât să vă loviți și să întrerupeți în mod defensiv.

7. Munca în echipă este cea mai productivă

Este important să fii de aceeași parte cu partenerul tău. Uneori, în terapie, aceasta se numește „intimitate operațională”. În timp ce acest lucru poate fi exprimat în moduri diferite, de obicei, înseamnă că vă arătați solidaritate unul cu celălalt și acționați ca coechipierii în chestiuni precum parentingul, treburile casnice sau planificarea vacanței.

8. Independență

A fi excesiv de obsedat unul de celălalt te poate face codependent și te-ar putea plictisi de cealaltă persoană. A avea o relație sănătoasă cu tine însuți este cel mai important lucru din viață și toate celelalte relații sunt secundare. De aceea, îngrijirea de sine și timpul dedicat pentru tine sunt la fel de importante ca timpul de calitate petrecut în relația voastră. Mențineți identități separate și asta va face legătura dintre voi și mai specială, acționând ca o amintire constantă a motivului pentru care v-ați îndrăgostit.

9. Nu compară relația ta cu celelalte

Un sfat bun: pentru a evita acest lucru, nu mai urmăriți atât de multe cupluri de influenceri pe social media! Dacă vei face comparații cu alte cupluri și te vei concentra pe așteptările și presupunerile altora aceasta va duce întotdeauna la căderea ta. În schimb, cuplurile fericite își dau seama că dinamica lor este complet unică și își judecă doar viața împreună după propriile standarde.

10. Încrederea

Încrederea și angajamentul merg mână în mână și sunt cheia oricărui parteneriat. Pentru unele cupluri aceasta înseamnă monogamie, în timp ce pentru altele înseamnă relații deschise și comunicare deschisă. În orice stil de relație pe care o alegi, onestitatea este cheia. Este poarta de acces la încredere. Încrederea câștigată te ajută să eviți anxietatea și frica, ajutându-te să-ți înțelegi mai bine partenerul tău.

 

Sursa

Ai găsit o greșeală? Selecteaz-o și apasă Ctrl+Enter.

Urmărește Psihologia Relațiilor pe Instagram și Telegram.

Thanks!

Our editors are notified.